ZuidAmerika.nl
Kies voor inhoud weergeven/afbeeldingen toestaan, of klik hier om de webversie te bekijken.
ZuidAmerika.nl
neemt je mee naar Rio de Janeiro in Brazilië
Rocken in Rio

Rio de Janeiro ademt carnaval en samba. En met ZuidAmerika.nl vlieg je er dit jaar nog naar toe!

De beroemdste stad van Brazilië speelt in veel muzieknummers een hoofdrol. Peter Allen en Maywood  brachten begin jaren tachtig al een ode aan Rio. En een decennium later waren het de Vengaboys en Belini die de Braziliaanse samba vereeuwigden in een nummer.

Heb je zelf ook zin gekregen om de samba te dansen? Doe dan mee met de WIN 6 tickets actie waarmee je de hele maand augustus nog kans maakt op een vliegticket naar Rio de Janeiro.

Neem een kijkje in Rio de Janeiro in Brazilië.

Ontdek het zelf

Rio de Janeiro is een stad met vele gezichten: berucht om haar bendes, maar bovenal de stad waar de samba heel soepel wordt gedansd tijdens carnaval. En de stad met de prachtigste uitzichten zoals hier op de Botafogo baai.
Bij een bezoek aan Rio de Janeiro hoort een bezoek aan het beroemde Christusbeeld ofwel Cristo Redentor. Met de tram rij je bijna 90 graden omhoog naar de Corcovado, waar je een prachtig uitzicht over Rio hebt.
De praalwagens tijdens het Braziliaans carnaval zijn ware kunstwerken. Bezoek het Sambodromo tijdens het carnaval. Dit is de straat waar duizenden prachtig verklede mensen op praalwagens doorheen dansen.
Maak een tour door een favela. Hoewel het gevaarlijk is om er alleen doorheen te lopen, is het veilig met een gids. Die geven een deel van de opbrengst aan de bewoners, waardoor zij je als ongeschreven regel niet overvallen.
Het meest beroemde strand van de wereld is misschien wel de Copacabana. Vergaap je aan de zonnebadende vrouwen en de gespierde mannen die capoeira dansen.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Buenos Aires
Argentinië
Tanna
Vanuatu

Santiago de Cuba
Cuba

Hawaii
Verenigde Staten

Bali
Indonesië

REISAANBIEDINGEN

LAS is de Latijns Amerika Specialist voor jouw reis naar Rio de Janeiro en de rest van Brazilië. Laat je adviseren bij binnenlandse vluchten en autoroutes.

Rondreizen door Brazilië doe je met Brazilië Online. Een 17-daagse rondreis is er al vanaf eur 1.245.

Wil je liever vrijwilligerswerk of een taalcursus doen? Actvity International biedt verschillende pakketten aan vanaf eur 1.080.
Updated: 25 augustus 2011
Meer carnaval?
Carnaval is het hoogtepunt van het jaar voor de meeste Brazilianen. Het hele land laat tijdens carnaval het werk neervallen. Bijna meer dan een week vinden er overal intense festiviteiten plaats.

Carnaval gaat dag en nacht door. Deze feesten gaan gepaard met grote paradewagens, prachtig uitgedoste mensen, kleurrijke dansen en heel veel muziek. De samba overheerst het carnaval.

Lees meer >
      
Meer Brazilië?
Het Amazone gebied heeft niet alleen het grootste tropische regenwoud ter wereld, het is tegelijkertijd dé plek waar je meer beesten, planten en bomensoorten vindt dan waar ook op aarde.
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2011, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.