ZuidAmerika.nl
neemt je mee naar de Gálapagos eilanden in Ecuador
Darwins dierenmanieren

Een geïsoleerde eilandengroep voor de kust van Ecuador die de wereld voorgoed veranderde. Welkom op de Gálapagos eilanden. Waar Charles Darwin zijn beroemde evolutietheorie bedacht, waar reuzenschildpadden echt bestaan.

Toppen van onderzeese vulkanen vormen de eilanden van de Gálapagos. In Ecuador worden ze ook wel liefkozend Las Islas Encantandos genoemd. Ofwel de betoverende eilanden.


Nergens is het leven zoals op de Gálapagos eilanden. Zowel op land als in de wondere onderwaterwereld. Duik mee naar de pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, hamerhaaien en reuzenschildpadden van Gálapagos.

Ontdek het zelf

Wil je naar Gálapagos? Ga dan nu! De archipel zal hoogstwaarschijnlijk sluiten voor toeristen. Zij vormen een bedreiging voor het unieke wetenschappelijke natuurgebied met haar bijzondere dieren zoals deze Gálapagos leguaan.
Bezoek het Charles Darwin Research Station op het eiland Santa Cruz. Wetenschappers doen hier veel onderzoek voor het behoud van de eilanden. Je leert hier over de Gálapagos eilanden, zodat je met enige kennis op pad gaat.
Veel dieren op de Gálapagos leven nergens anders ter wereld. Vogels van dezelfde soort vertonen andere gelaatstrekken en snavels. De vorm is afhankelijk van hun voedsel. Voor Darwin hét bewijs van de evolutietheorie.
Snorkel en duik met zeeleeuwen bij Bahia Tortuga. Nooit zal je zo makkelijk dicht bij deze wilde dieren komen. Door de afgelegen ligging van de Gálapagos hebben mensen nooit op de dieren gejaagd en daarom zijn ze instinctief niet bang.
Fotografeer een reuzenschildpad op nog geen meter afstand. De reuzenschilpadden worden wel 200 kilo zwaar en kunnen zeker de leeftijd van 150 jaar halen. Zo heeft de schildpad die Darwin in 1835 zelf meenam nog tot 2006 geleefd.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Île de Pins
N
ieuw-Caledonië
Bay of Islands
Nieuw-Zeeland
Paaseiland
Chili
Gili eilanden
Indonesië
Phu Quoc
Vietnam
REISAANBIEDINGEN

Zelf zin gekregen om de unieke natuurwonderen van de Gálapagos te ontdekken? Met Sawadee maak je een 25-daagse rondreis vanaf eur 2.425.

Liever lopend door Ecuador? SNP Natuurreizen biedt verschillende soorten wandelvakanties aan. Prijzen zijn op aanvraag.

Spaans leren én vrijwilligerswerk doen. Dat kan vanaf eur 830 met Activity International. Zo draag je meteen je steentje bij aan Ecuador.

Updated: 2 oktober 2011
Meer dieren?
Geen geld voor de Galápagos? Bezoek het goedkopere en bijna net zo mooie alternatief: Machalilla National Park. Het is dé plek waar je bultrugwalvissen spot. 

Het is bijna onmogelijk geen bultrugwalvis te spotten hier. De kolossen zwemmen tussen groepen dolfijnen door. Ze duiken plotseling in al hun reusachtigheid op, spuiten water op en duiken weer onder, hun enorme staart als laatste groet omhoog stekend.

Lees meer 
      
Meer Ecuador?
Het Andes gebergte vormt het hart van Ecuador. De Quilotoa Loop voert je via modderige wandelpaden van dorp naar dorp. De besneeuwde toppen van de Cotopaxi en Iliniza Sur vulkaan vormen een sprookjesachtige decor.
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2011, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.