ZuidAmerika.nl
neemt je mee naar Patagonië
Ice, ice baby!

Terwijl Friesland, of eigenlijk heel Nederland, zich deze week druk maakt over het aantal centimeters ijs voor een eventuele Elfstedentocht, zoeken wij het échte ijs op. De gletsjers van Patagonië welteverstaan.


Patagonië is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika dat wordt gedeeld door Argentinië en Chili. Wij nemen je in deze nieuwsbrief mee naar Torres del Paine. Dit is het Patagonië met hoge bergen en grillige gletsjers. Het land van sneeuw en ijs.


Als je Patagonië écht wil beleven, slaap je in een refugio, ofwel camping. Tijdens een meerdaagse hike over de steppen en toendra's krijgt het begrip 'einde van de wereld' betekenis. 


Beklim in deze nieuwsbrief de gletsjers van Patagonië!

De meest geziene bewoner van Patagonië is de guanaco. Dit is een wilde lama die wel 200 kilo kan wegen. De rossige vacht van dit dier bestaat uit een dubbele laag waardoor ze kunnen overleven in het klimaat van Patagonië. De guanaco is familie van de alpaca en de vicuña die in de meer noordelijke landen van Zuid-Amerika voorkomen.
De massieve granieten toppen van Torres del Paine steken 2.800 meter uit boven de grijze steppen van Patagonië. ‘Cleopatra’s naalden’ noemde de negentiendeeeuwse schrijfster Florence Dixie de toppen in één van de eerste beschrijvingen van het bergmassief. De puntige bergen vormen de natuurlijke grens met buurland Argentinië.
Een volledige tocht rond het park kost je zo’n acht tot tien dagen. Je loopt dan langs de helgroene lagunes in de grijze granieten bassins onder de gletsjers. Je wandelt door bossen en over kale vlaktes. Eenmaal aan het hiken ben je volledig aangewezen op de eenvoudige refugios ofwel campings.
Het zijn vooral de weersomstandigheden die een wandeltocht door dit zuidelijk grensgebied knap lastig kunnen maken. Kou, regen en harde wind. De uitzichten doen je echter vergeten dat je aan het wandelen bent. Grote blauwe meren met lage begroeiing slokken al je aandacht op. Daarachter rijzen de machtige bergen Grand Paine en Los Cuernos op.
advertentieVERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Moreno gletsjer
Argentinië
Hoge Atlas
Marokko
Khovsgol Nuur
Mongolië
Cordillera Blanca
Peru
New Foundland
Canada
REISAANBIEDINGEN

FOX Vakanties laat je met een 17-daagse individuele rondreis het merendistrict en Patagonië zien. Ongelooflijk veel afwisselende natuur.

Reis door het merengebied van Chili met Argentinie Online. Met een huurauto rij je zes dagen slingerend door vulkanenland. 

Met Travelhome maak je met een camper een mooie route door Chili met een korte oversteek naar het minstens zo mooie buurland Argentinië.

Liever wat meer luxe? Laat je adviseren door de Chili specialisten van Talisman.

Updated: 13 juli 2011
Meer ijs?
Kun je geen genoeg krijgen van ijs? Ga dan de grens over naar buurland Argentinië om je te vergapen aan het blauwe krakende ijs van de Moreno gletsjer

Het klinkt misschien raar, maar het geluid van de gletsjer is haast even indrukwekkend als het aanzicht van de zestig meter hoge ijsmuur. De Moreno gletsjer puft en kraakt luidruchtig onder invloed van binnenin over elkaar heen schuivende ijslagen.
      
Meer Chili?
In Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili, leven meer pinguïns dan mensen. In het gebied Los Pinguinos op het eiland Isla Magdalena leven en broeden er wel 150.000. De enige stad is Punta Arenas, het meest zuidelijk gelegen skicentrum ter wereld.
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2012, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.