ZuidAmerika.nl
neemt je mee naar de Caribische kust van Colombia
De Caribische kust van Colombia

Colombia betovert de reizigers die haar bezoeken en laat ze nooit meer los. De combinatie van de eeuwige glimlach van de Colombianen, de swingende salsamuziek waar je niet aan ontkomt en de witte Caribische stranden maken dat je hier nooit meer weg wil.

Reis mee langs de veelzijdige Caribische kust van Colombia. De 1.760 kilometer lange kust strekt van een woestijnachtig schiereiland in het noorden tot aan kleine Caribische dorpjes aan de grens van Panama, omgeven door dichte jungle en lichtblauwe zee. 

Daar tussenin is ook genoeg te beleven. Trek naar de Ciudad Perdida, slurp rustig je kokosnoot leeg terwijl je uitkijkt over de zee of zwerf door de oude stad van koloniaal Cartagena.

Caribisch Colombia maakt je gelukkig!
Als je je even helemaal alleen op aarde wil wanen, ga je naar Península la Guajira. Dit schiereiland ligt in het aller-noordelijkste puntje van Zuid-Amerika en wordt enkel bewoond door een handjevol Wayuu Indianen. Ga logeren bij een indianenfamilie, chill in je hangmat en ga relaxen op één van de woestijnstranden. 
Midden in het tropische regenwoud slapen in je hangmat, met uitzicht over de Caribische zee. Dat kan in Tayrona National Park. De stranden met diepe baaien en turkooizen wateren worden overschaduwd door hoge palmbomen vol kokosnoten. Hike door de jungle van strand naar strand, snorkel boven de koraalriffen net buiten de kust en bezoek de ruïnes van de Tayrona Indianen.
Wanneer je op zoek bent naar avontuur ga je naar Ciudad Perdida: een stad die 350 jaar lang verstopt heeft gezeten onder dichtbegroeide jungle. Maar je kunt deze ruïnes niet zomaar bezoeken. Alleen te voet met een zesdaagse trektocht door de jungle. Ciudad Perdida is volgens sommigen mooier dan het Peruaanse Machu Picchu en de trek ernaartoe nog indrukwekkender dan de verloren stad zelf.
Moet je bijkomen van de trekking naar Ciudad Perdida of ben je het zand tussen je billen even zat? Ga dan naar koloniaal Cartagena. Struin door haar gekleurde straatjes, ontdek het historische oude stadsdeel en duik ’s avonds de zinderende salsaclubs in. Sinds 1984 staat het stadje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Cartegana is het romantische kroonjuweel van Colombia. 
Playa Blanca betekent letterlijk 'wit strand' en dat is wat het is: parelwit strand met helderblauw water. Vergeet je snorkelspullen niet als je hier heen gaat, want de koraalriffen beginnen net uit de kust. De meeste mensen komen hier voor een dagtrip uit Cartagena, maar beter huur je hier een hangmatje om op het strand te slapen.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Los Roques
Venezuela
Zanzibar
Tanzania
Gili eilanden
Indonesië
Puerto Viejo
Costa Rica
Loyalty Islands
Nieuw-Caledonië
REISAANBIEDINGEN

Geen zin om alleen de Caribische kust van Colombia te verkennen? Met FOX Vakanties ontdek je de schoonheden van Colombia tijdens een 19-daagse singlereis.

Talisman laat je op verschillende manieren kennismaken met Latijns-Amerika: actief, ontspannen of luxe reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Caribische eilandenspecial deluxe?
Updated: 23 maart 2012
Meer Caribische kust?
Heb je de smaak te pakken en krijg je maar geen genoeg van de Caribische sfeer in Zuid-Amerika? Ga dan naar Los Roques in Venezuela. De archipel uit de kust van Venezuela zonder massatoerisme. 

Los Roques met haar vele blauwe kleuren is op en top Caribisch en laat zien hoe Curaçao, Bonaire en Isla de Margarita er uit moeten hebben gezien voordat het massatoerisme op deze Caribische eilanden zijn intrede deed.

Lees meer over Los Roques in Venezuela!
      
Meer Colombia?
La Candelaria is de mooiste wijk van Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Kronkelende straatjes vol hostels, winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Deze wijk is het intellectuele centrum en studentenkwartier van Bogotá. En ook toeristen hangen hier graag rond. Maar deze metropool heeft meer te bieden: een wereldberoemd goudmuseum, prachtige plaza’s met imposante kerken en ontelbaar veel marktjes!
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2012, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.