ZuidAmerika.nl Kies voor inhoud weergeven/afbeeldingen toestaan, of klik hier om de webversie te bekijken.
ZuidAmerika.nl
speelt voetbal in Argentinië, Brazilië en Uruguay
Aanvallen!

Nederland kleurde afgelopen dagen even oranje. Zuid-Amerikanen gaan nog een stapje verder in hun passie voor voetbal. In Argentinië tattoeren fans Maradona op hun arm, in Braziliië leer je eerder voetballen dan lopen en in Uruguay is het eerste WK Voetbal ooit georganiseerd.

Geen continent is zo gek van voetbal als Zuid-Amerika. Voetbal vormt de identiteit van iedere Latino. Maradona is de bekendste inwoner van Argentinië. Het Maracanã stadion het grootste voetbalstadion van Brazilië en de wereld. Uruguay de kleine, meervoudig winnaar van de Copa América

Voor de Zuid-Amerikanen is voetbal een passie én een religie. In het veld, op de tribune, gewoon thuis of op straat. Voetbal is overal. 

Aanvallen!
In Argentinië is er slechts één kracht die alle voetbalsupporters in het land met elkaar bindt: het nationale elftal. In 1978 en 1986 worden de Zuid-Amerikanen Wereldkampioen. Onderlinge strijd valt weg als de nationale trots het veld betreedt. Datzelfde geldt als het over Diego Armando Maradona gaat. De beste speler ooit van Argentinië, en misschien wel van de wereld, speelde voor Boca Juniors, maar is net zo geliefd onder de fans van de rivaliserende club River Plate.
Voetbal is religie in Argentinië, Diego Armando Maradona is de profeet en Buenos Aires de heilige stad. Het klinkt overdreven, maar dat is het niet. Boca Juniors is één van de bekendste clubs ter wereld. Voor sommige Argentijnen is niet alleen Boca stadion La Bombonera een heilige plek. Zo is er zelfs een speciale kerk opgericht: de Iglesia Maradona. Gesticht in de stad Rosario, en volgens de laatste gegevens wereldwijd met zo’n 100.000 fanatieke aanhangers.
Noem het jaar 1950 en vrijwel iedere Uruguayaan begint te glimmen van trots. Zelfs jongens die nu over plaatselijke voetbalveldjes rennen, weten precies wat er tientallen jaren voor hun geboorte gebeurde. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal versloeg het minuscule Uruguay, met slechts drie miljoen inwoners, in het hol van de leeuw, de Braziliaanse reus met 2-1. Uruguay is het kleinste land ooit dat het WK Voetbal won.
De supporters van de lokale clubs in Uruguay, maar zeker van het nationale elftal, zijn bloedfanatiek. Tijdens de Copa América, het voetbalkampioenschap van de Zuid-Amerikaanse landen dat sinds 1916 wordt gespeeld. Uruguay is regerend kampioen. In 2011 won Uruguay van buurland Paraguay met 3-0. In totaal is Uruguay met maar liefst vijftien zeges de koploper van de Copa América. Argentinië staat met veertien overwinningen op de tweede plaats.
Brazilië is voetbal en voetbal is Brazilië. De Brazilianen beheersen in de Copa América de derde plaats. Wereldwijd is Brazilië meervoudig wereldkampioen en in 2014 is het land zelfs gastland van het WK. Op straat, op het strand, overal spelen de Brazilianen met de bal. Op het wereldberoemde strand Copacabana van Rio de Janeiro wordt iedere avond gespeeld als de temperatuur en de zon zakt. Berg Pão de Açucar kijkt op de achtergrond toe.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Rio de Janeiro
Brazilië

Asuncion
Paraguay
Buenos Aires
Argentinië
Montevideo
Uruguay
São Paulo
Brazilië
REISAANBIEDINGEN

Wil je alvast voorbereidingen treffen voor het WK van 2014 in Brazilië? Met Activity International ga je in Brazilië aan de slag als vrijwilliger. Je kunt ervoor kiezen om dit aan te vullen met een taalcursus.

Stel je eigen Zuid-Amerika reis samen. Slaap bijvoorbeeld op een estancia waar gaucho's leven met Argentinië Online of trek met een cowboy en paard de Pantanal in met Brazilië Online

Maak met Talisman een selfdrive langs bijzondere fazenda's en pousada's van Brazilië. Geniet in een huurauto van het adembenemende landschap.
Updated: 15 juni 2012
Meer Maradona?
Van alle Zuid-Amerikanen zijn de Argentijnen misschien nog wel het meest gek van voetbal. Voetbal vormt de identiteit van iedere Argentijn. Je wordt geboren in een gezin met een bepaalde voetbalvoorkeur. Die blijf je de rest van je leven trouw. 

Diego Armando Maradona
 is zonder twijfel de meest geliefde inwoner van het land. En de liefde voor El Diego gaat ver. Als je een euro zou krijgen voor elke Argentijn met de tatoeage El D10S – een combinatie van het rugnummer tien van Maradona en het Spaanse woord voor God – zou je schatrijk zijn.
      
Meer Voetbal?
São Paulo is de grootste stad van Brazilië. Stadspark Ibirapuera vormt met 221 hectare een gigantisch stuk groen in de miljoenenstad. Ibirapuera is het bekendste park van São Paulo en misschien wel van Brazilië. Het straatvoetbal is hier zelfs tijdens heftige hoosbuien onder zowel jongens als meisjes onverminderd populair. Het bekendste stadion van de stad is Morumbi, het thuisstadion van São Paulo FC, waarin plek is voor 80.000 uitgelaten fans.
Partner ZuidAmerika.nl
Reisartikelen.nl
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2012, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.