ZuidAmerika.nl
doet even helemaal niets in Brazilië...
Praias do Brasil!

Het hele jaar door warm weer, mooie mensen en een sensuele cultuur maken de stranden van Nordeste, de tweeduizend kilometer lange noordoostkust van Brazilië, tot een tropisch paradijs. 

Idyllische witte zandstranden, glooiende duinen, kleurrijke koraalriffen en het groenste regenwoud. ZuidAmerika.nl bezoekt deze week de stranden ofwel praias van Brazilië. Op zoek naar pareltjes van praias bij Jericoacoara, Fortaleza, Natal, Maceio en de eilandengroep Fernando de Noronha.

Salsa dansen op festivals, snorkelen vanaf een zeilboot, cocktails drinken, exotische gerechten proeven, capoeira kijken, sandboarden van duinen of gewoon even helemaal niets doen.

Bem-vindo ao praias do Brasil!
Verstopt aan de Atlantische kust in het noorden van Brazilië ligt het vissersdorpje Jericoacoara. Onverharde zandwegen, geen straatverlichting, simpele huizen. Een van de beste surfspots van de wereld voor wind- en kitesurfers is Praia Malhada. En vanaf de metershoge duin Por do Sol heb je dagelijks gratis de mooiste zonsondergang. 
Fortaleza is voor velen het startpunt van een reis langs de praias van de Nordeste. Hier struin je over de boulevard en duik je het nachtleven in. Iets zuidelijker ligt het kleinere Natal. Hier kom je om te sandboarden. Met waanzinnige snelheid glijd je van de zandduinen terwijl je uitkijkt over de zee. Verblijf in de strandwijk Ponta Negra, twaalf kilometer uit het centrum. Verstopt achter de duinen ligt een parelwit strand met een turquoise groene zee.
Het meest zuidelijk verstopte pareltje aan de noordoostkust is Maceio. Het moderne Maceio wordt omringd door onwaarschijnlijk mooie stranden. Eet voortreffelijk visgerechten en drink cocktails, terwijl je uitkijkt over de smaragdgroene golven die aanspoelen op de witte palmboomstranden. Boten nemen je vanaf Maceio mee naar allerlei paradijselijk schoon. Vaar naar palmplantages en parelwitte stranden, zoals Praia do Gunga en Praia do Frabcês.
Fernando de Noronha is een groep mini-eilanden in de Atlantische Oceaan, zo’n 350 kilometer van de Braziliaanse kust. Zelfs het grootste eiland is slechts achttien vierkante kilometer groot en heeft niet meer dan drieduizend inwoners. De andere twintig eilandjes zijn onbewoond. Praia Sancho is ideaal om te duiken. Bij Praia Conceição kun je surfen en heb je bovendien veel leuke barretjes. Bij Dolphins Bay zie je tuimelaardolfijnen.
advertentieVERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Whitsundays
Australië
Zanzibar
Tanzania
Ko Phi Phi Don
Thailand
Caye Caulker
Belize
Hawaii
Amerika
REISAANBIEDINGEN

Op een 21-daagse reis van Djoser naar Brazilië bezoek je onder meer de Copacabana, het beroemde vier kilometer lange strand in Rio de Janeiro.

Stel je eigen Brazilië rondreis samen met Brazilie online. Trek een paar dagen op met een cowboy in de Pantanal en slaap in een pousada.

Met je huurauto rij je door de bergen en langs de kust van Brazilië. Je overnacht in fazenda’s, een reis van Talisman vol met cultuur en natuur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een onvergetelijke camperreis van Travelhome.
Updated: 2 november 2012
Brazilië's bekendste dans!
Verleidelijke muziek, onmogelijk snelle passen en schuddende billen zorgen voor een passioneel schouwspel. Samba is een Latijns-Amerikaanse muziekstijl én latindans met vele gezichten.

Vooral in de Nordeste van Brazilië wordt veel samba gedanst. Samba kent vele stijlen, zoals de Bossa Nova en Axé-muziek. Bossa Nova is eind jaren 1950 ontstaan vanuit de samba en sterk beïnvloed door jazzmuziek. Axé is een modernere sambastij met invloeden van onder andere salsa, reggae en de paso-doble.

Lees meer over de samba!
      
Meer Brazilië?
Halverwege de Atlantische kust van Brazilië liggen niet ver van elkaar vandaan de kleurrijke straatjes met graffiti van Olinda en de uitgestrekte stranden van Praia da Pipa. In Praia de Pipa zwem je tussen wilde dolfijnen in de Baia dos Golfinhos. Het heldere zeewater, de witte stranden, grotten en rotsformaties bedekt met groene bossen maken van Pipa een prachtige bestemming. Het koloniale Olinda bezoek je in februari wanneer carnaval wordt gevierd.
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2012, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.