ZuidAmerika.nl
gaat op zoek naar Ciudad Perdida in Colombia!
Ciudad Perdida in Colombia

Het is een verloren stad. Zo’n 350 jaar lang lag de stad verborgen onder een dikke laag mos. Pas in 1972 herontdekken grafrovers Ciudad Perdida in Colombia.

De ruïnes voelen daadwerkelijk aan als een verloren stad. Veel van de begroeiing is nog niet verwijderd waardoor de stad in de Colombiaanse jungle min of meer verborgen is gebleven. Veel meer nog dan bijvoorbeeld het beroemde Machu Picchu in Peru.

De zesdaagse wandeling naar Ciudad Perdida is door hitte en hoge luchtvochtigheid zeer zwaar. De tocht wordt door sommigen indrukwekkender ervaren dan de stad zelf. In een klein groepje baan je jezelf een weg door de jungle zoals de Tayrona indianen dat honderden jaren geleden ook deden.

ZuidAmerika.nl
 gaat op zoek naar Ciudad Perdida!
Met een auto of busje rijd je op de eerste dag van Santa Marta naar El Mamey. Dit Colombiaanse gehucht betekent de start van de wandeltocht. Diezelfde middag ga je nog lopen door redelijk vlak gebied met verkoelende meertjes en watervallen om onderweg in af te koelen. Wanneer de avond valt, wordt er eten gemaakt en breng je de nacht door in een hangmat.
Dag twee is een stuk zwaarder. Het is ontzettend heet en na drie tot vier uur lopen is de koek echt op. De regen die aan het einde van de middag altijd valt zorgt ervoor dat je afkoelt, maar ook dat de paden in modderpoelen veranderen. Bij de overnachtingsplek kun je uitrusten óf een kijkje nemen in een cocaïnefabriek. Verscholen in de jungle zie je hoe cocaïne wordt gemaakt. Ook in Colombia is het produceren van cocaïne illegaal. 
De derde dag lijkt nooit te eindigen. Rivieren waad je door om vervolgens onophoudelijk steil te klimmen. Na twaalfhonderd afgesleten traptreden is daar aan het einde van de middag dan opeens Ciudad Perida. De stad waar ooit vierduizend tot tienduizend Tayrona indianen hebben gewoond. Midden in de jungle een stad op vierhonderd hectare, met geavanceerde drainagesystemen en stenen bruggen.
Rond het jaar 800 zouden de Tayrona indianen de stad hebben gebouwd op een noordelijke berghelling van de Sierra Nevada in Colombia. De indianen zorgden ervoor dat het centrum bovenop de bergrug van 1.300 meter kwam te leggen. Ruim hondervijftig 150 terrassen laten je afdalen naar de lager geleden Buritaca vallei. Daar blijf je een nachtje slapen om vervolgens in twee dagen terug te lopen.
De Tayrona indianen zouden ooit vanuit Midden-Amerika naar Colombia zijn getrokken waar zij in grote delen van dit land steden stichtten. Tayrona National Park is een van die gebieden. Voor wie Ciudad Perdida een te heftige onderneming vindt, is hier El Pueblito, een mooie ruine. Vanaf El Cabo San Juan Guía is het nog een uurtje lopen door de prachtige jungle.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Machu Picchu
Peru
Lamanaï Ruïnes
Belize
Petra
Jordanië
Teotihuacán
Mexico
Angkor Wat
Cambodja
REISAANBIEDINGEN

19-daagse rondreis verrassend Colombia van FOX Vakanties. Van Andesgebergte tot Caribische kust, vanaf eur 3.199,-

Op deze rondreis van Djoser door Colombia maak je kennis met prachtige natuur en ontmoet je de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika.

Colombia, verborgen juweel! Tijdens deze rondreis van South America Tours reis je naar de hoogtepunten van Colombia, van Bogota naar Cartagena.

Bouw je eigen reis naar Latijns- of Zuid-Amerika. Slaap in een junglelodge of rijd per huurauto door vulkanenland. Ervaren reisspecialisten van Riksja Travel helpen je graag.
Updated: 15 maart 2013
Caribisch Colombia in Cartagena

De Caribische kust van Colombia is ontzettend veelzijdig. De 1.760 kilometer lange kust strekt van een woestijnachtig schiereiland in het noorden tot aan kleine Caribische dorpjes aan de grens van Panama, omgeven door dichte jungle en lichtblauwe zee. 

Koloniaal Cartagena is een van de hoogtepunten. Struin door haar gekleurde straatjes, ontdek het historische oude stadsdeel en duik ’s avonds de zinderende salsaclubs in. Sinds 1984 staat het stadje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lees meer op ZuidAmerika.nl
      
Meer Colombia?
Na een trekking naar Ciudad Perdida is het gewoon weer wennen in de bewoonde wereld. Het schiereiland Guajira is de perfecte uitvalsbasis. De woestijnachtige stranden in het noordoosten van Colombia zijn weinig bereisd. Slaap in een hangmat op het strand en word vrienden met de Wayuu indinanen die hier leven.
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2013, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.