ZuidAmerika.nl
reist naar Switi Sranan ofwel heerlijk Suriname!
Switi Sranan!

No Spang, maak je niet druk! Het leven in Suriname gaat net een tandje langzamer. Plan niet teveel, en geniet van het leven, zoals de Surinamers dat doen.

Begin je reis aan de Waterkant van Paramaribo en hoor de laatste tories onder het genot van een biri.

Met een 4wheeldrive reis je naar Galibi waar ‘s nachts schildpadden uit hun ei komen. 

Helemaal aan de andere kant van het land ligt Bigi Pan. Vanuit een houten huisje op het grote meer zie je ibissen de lucht rood kleuren.

En in het bos, zoals de Surinamers hun jungle noemen, neemt een Indiaan je mee op een groots avontuur. 
Het beste beeld van Paramaribo krijg je aan de Waterkant. De kade is de ontmoetingsplaats voor Surinamers. In het verleden kwamen de handelsschepen er aan. Tegenwoordig hoor je er de laatste tories of roddels, speel je een spelletje kaarten, eet je bami met kip of deel je een literfles Parbo biri.
Bigi Pan is ‘het grote meer’ op zijn Surinaams en staat bekend om de vogeltrek. Miljoenen vogels strijken er elk jaar neer om te overwinteren. Rode ibissen kleuren de mangrove. Je vaart door kreekjes, vangt krabben en overnacht in een romantisch houten huisje op het meer.
Vanaf Paramaribo ben je in drie uur bij Brownsberg. Het natuurpark is de perfecte introductie tot de Surinaamse jungle voor degene die geen tijd heeft om uitgebreid het regenwoud in te trekken. Apen, bosvarkens, kikkers, slangen en een bonte verzameling vogels kom je tegen in het regenwoud. Je kijkt er bovendien uit over het Brokopondo Stuwmeer.
Witte zandstranden, palm- en mangobomen, een ontspannen ritme en Indianendorpen. Galibi is de enige ´echte´ strandbestemming van Suriname. Je slaapt in een hangmat en ziet hoe bedreigde reuzenschildpadden eieren leggen op het strand.VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Java
Indonesië
Kochi
India
Praia da Pipa
Brazilië
Hopkins
Belize
Livingstone
Guatemala
REISAANBIEDINGEN

Als vrijwilliger aan de slag in Suriname. Het kan! De specialisten van Activity International adviseren je graag.

Suriname is een smeltkroes van culturen met prachtige natuur. Bekijk het aanbod van Djoser reizen.

16-daagse rondreis Suriname: Mi Lobi Sranan! Nu vanaf eur 2129 bij FOX Vakanties.
Updated: 27 september 2013
Roti en Madam Jeanette
Surinaams eten staat voor de meeste Nederlanders synoniem aan roti. Roti komt oorspronkelijk uit India en betekent letterlijk brood in het Hindi. Hiermee wordt plat brood als chapati bedoeld. Hindoestanen die naar Suriname kwamen namen de roti mee.

Roti is een ongezoete pannenkoek en wordt op smaak gebracht met komijn en pepers. Je eet roti met je handen door de pannenkoek in stukken te scheuren en zo hapjes van de massala kip, kousenband, aardappelen en ei te nemen. Op ZuidAmerika.nl staat het recept voor roti en massala kip. Nyan switi!
      
Meer Suriname
In het Boven Surinamegebied liggen zeventig marrondorpen. Je reist door de ongerepte jungle in een korjaal, een uitgeholde boomstam. Onderweg stop je bij watervallen. Soms moet je in het water stappen om de boot over een stroomversnelling heen te duwen.
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2013, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.