ZuidAmerika.nl
beklimt bergen en vulkanen in Ecuador!
Vulkanen, bergen, jungle & stranden

Ontspan in warmwaterbronnen, slenter door oude koloniale straatjes, beklim vulkanen, spot walvissen, hike door dampende oerwouden en relax op het strand. In Ecuador kan het allemaal!

Ecuador wordt vaak vergeten of overgeslagen. Zonde, want dit relatief kleine Zuid-Amerikaanse land heeft een hoop te bieden. Ga op avontuur in Baños, duiken bij de Galápagoseilanden, feest vieren in Montañita of wandelen door het Andesgebergte. 
 
Alles ligt dicht bij elkaar, dus terwijl je de ene dag nog midden in de jungle staat, lig je de volgende dag met je kont op het strand. Reis met ons mee langs enkele van de mooiste highlights!

Ontdek veelzijdig Ecuador!

Hoewel Quito prachtig is, vertoeven wij liever in het koloniale Cuenca. Achter het charmante stadje rijst de besneeuwde top van de Cotopaxivulkaan op. Cuenca is de ideale uitvalsbasis om Cotopaxi te beklimmen of de Quilotoa Loop te lopen. Maar je kunt er ook Spaanse les nemen, de Incaruïnes van Ingapirca bezoeken of door de koloniale straatjes slenteren. Cuenca is heerlijk tranquilo! 
Voorzichtig loop je naar de rand van de krater. Je tuurt over de rand. Een paar honderd meter lager schittert een helder blauw-groen meer in de zon, midden in de Quilotoavulkaan. De beste manier om hier te komen is door de Quilotoa Loop te lopen: in drie dagen hike je door groene bergen van dorp naar dorp. Je kunt ook delen te paard doen of liften. Het is een tocht om nooit te vergeten.
Na de overweldigende maar vermoeiende Quilotoa Loop, ga je relaxen in de warmwaterbronnen van Baños. Het dorpje in de hooglanden van de Andes staat bekend om haar heilzame water. Toch kom je niet alleen voor je ontspanning in Baños: schommel hoog boven groene bergen bij de beroemde boomhut van Baños, mountainbike door dampende bossen of waag een bungeejump! 
Een fijne afwisseling op het binnenland van Ecuador is Montañita! Mix een paar surfers, feestende backpackers en alternatieve kunstenaars met een uitgestrekt strand, cocktails en kleine clubs waar tot vroeg in de ochtend gefeest wordt. Dan heb je iets dat op Montañita lijkt. Mensen komen naar het gezellige hippieplaatsje om te dansen, surfen en om Spaans te leren. 
advertentie


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Quito
Ecuador
El Oriente
Ecuador
Podocarpus
Ecuador
Machalilla
Ecuador
Vulcán Chimborazo
Ecuador
REISAANBIEDINGEN

Complete rondreis door Ecuador. Een indrukwekkende reis vol cultuur en natuur, Je kunt de reis uitbreiden met een bezoek aan de Galapagoseilanden. 21 dagen, v.a. € 2.495

Bijzondere reis door Peru, Ecuador en Galapagos, de natuur is zeer afwisselend in deze regio. Zo passeer je woestijnen, het Andes hoogland, het Titicacameer, tropisch nevelwoud en tropische stranden. 27 dagen, v.a. € 3.795

Rondreis Ecuador en Galapagos, je bezoekt o.a. Quito, Otavalo en Cuenca. De natuur in Ecuador is zeer afwisselend: de Andes, het laagland in de Costa, Amazone regenwoud en tropische stranden. zowel als 21-daagse als 30-daagse variant, v.a. € 3.295
Updated: 18 april 2014
Fietsen door Ecuador?
Fietsen lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende sport in Zuid-Amerika. Maar met een beetje redelijke conditie rij je zo door het Andesgebergte. En dat geeft een kick!

Volg een deel van de beroemde Panamericana-route door de Andes, met uitzicht over de eeuwig besneeuwde toppen, of neem de Ruta del Sol die langs de kust loopt. Deze route voert je langs de mooiste stranden van Ecuador!

Lees meer >
      
Meer Ecuador?
Als je budget het toelaat, dan zijn de Galápagoseilanden je ultieme bestemming in Ecuador. Deze droomeilanden vormen de toppen van onderzeese vulkanen. Ze liggen zo geïsoleerd dat dieren niet bang zijn voor mensen. Zeehonden komen met je spelen in het water en leguanen poseren elegant voor de foto. Maak een cruise of ontdek de eilanden op eigen houtje!
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2014, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.