ZuidAmerika.nl
gaat de hoogvlakte van Bolivia op!
Leven op grote hoogte in Bolivia

‘Camina lentito, come poquito y duerme solito,’ luidt een Boliviaans gezegde. Loop rustig, eet weinig en slaap alleen (en dus veel). Als je je houdt aan deze regel in alle hoge steden van Bolivia, komt het helemaal goed! 

Terwijl het oosten van Bolivia wordt getekend door het laaggelegen Amazonegebied, vind je in het westen de hoogvlakte, ofwel de Altiplano. Na Tibet is dit het hoogste vlakke gebied ter wereld: hoogtes van 6.000 meter zijn de Boliviaan niet vreemd. Alleen in tegenstelling tot Tibet, wordt de Altiplano van Bolivia bewoond.
 
Ontdek een wereld van smalle straatjes, gekleurde marktjes, waanzinnige uitzichten en af en toe wat kortademigheid in de Boliviaanse steden, zoals Sucre, Potosí en natuurlijk La Paz!

Ga mee naar de hoogste steden van Bolivia!
Geen enkele miljoenen stad ter wereld ligt zo hoog als La Paz: de stad bevindt zich op maar liefst 3.660 meter hoogte. Huisjes stapelen zich op tegen steile bergwanden en een heuveltje oplopen zal je buiten adem doen raken. Koop alpacawollen truien en mutsen op de heksenmarkt en geniet van de waanzinnige uitzichten over de vallei die La Paz omringt. Geen stad zoals La Paz.
Sucre - de officiële hoofdstad van Bolivia - is een romantische, witte stad waar veel reizigers komen relaxen nu hun vierdaagse tocht door Salar de Uyuni. Haar beeldschone uiterlijk heeft ze te danken aan de Spaanse heerschappij en zilverbaronnen uit het nabijgelegen Potosí. Dwaal door de straten van Sucre en stop bij de leukste marktjes en eettentjes: het zit er vol mee!
Ooit was deze stad de rijkste ter wereld: het centrum van zilverwinning. Potosí is met 4.090 meter de hoogste stad die er is. Kruip door de smalle gangetjes van de mijnen in Potosí of blaas een stuk rots op met echt dynamiet. De koloniale kerken en paleizen in de stad, herinneren je aan de ongekende rijkdom die de stad ooit kende. 
Copacabana is misschien wel het schattigste dorpje van Bolivia, aan de Boliviaanse zijde van het Titicacameer. Het ligt op maar liefst vierduizend meter hoogte. Beklim de heuvel naast het dorp en kijk uit over het Titicacameer. Tijdens het klimmen zal je regelmatig moeten stoppen om op adem te komen. Op grote hoogte is de lucht schaars en dat merk je!
Op minder grote hoogte, in het zuiden van Bolivia, ligt het kleine stadje Tupiza, ingesloten door de bergen van de Cordillera de Chichas. Het stadje zelf is niet zo bijzonder, de tochten die je in de vallei kunt maken des te meer! Maak een meerdaagse paardrijtocht door de roodgekleurde bergen en overnacht op een lokale boerderij. Het leven is hier goed.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Amazone
Bolivia
Coroico
Bolivia
Death Road
Bolivia
Salar de Uyuni
Bolivia
Madidi
Bolivia
REISAANBIEDINGEN

Djoser, Rondreis Bolivia, 15 dagen. Ontdek de Andes en de kleurrijke, traditionele indiaanse bevolking. Nu vanaf € 2.195 incl. vlucht.

FOX Vakanties, 25-daagse individuele rondreis Langs de Andes, Schitterende rondreis Peru, Bolivia en Chili. Nu vanaf € 3.519 incl. vlucht.

South America Tours, Peru – Bolivia, 17-daagse rondreis van Lima naar Cuzco met hotelaccommodatie. Nu vanaf € 3.505 excl. vlucht.
Updated: 29 augustus 2014
Meer over leven op grote hoogte?
Veel van Bolivia’s steden liggen dus op grote hoogte. Als toerist voel je direct dat je lichaam zich in de eerste dagen hieraan moet aanpassen. Maar hoe is het eigenlijk om altijd zo hoog te wonen?
 
Je hebt altijd te maken met een gebrek aan zuurstof en sterke UV-straling. Om hiermee om te gaan dragen Bolivianen onder andere bedekkende kleding en veel laagjes. Ook kauwen ze cocabladeren waarmee je honger, moeheid, kou en hoogteziekte kunt voorkomen. 

Lees meer>
      
Meer Bolivia?
Bolivia staat met name bekend om de zoutvlakte en de bizarre landschappen van Salar de Uyuni. Toch kun je in Bolivia ook de jungle in. Bezoek één van de laatste stukjes volledig onaangetaste stukjes tropisch regenwoud: het Madidi National Park in de Amazonebekken. Volgens biologen krijg je hier een beeld van hoe de hele Amazone ooit geweest moet zijn. 
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2014, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.