ZuidAmerika.nl
duikt de Peruaanse jungle in!
Manu National Park

Hoewel Machu Picchu waarschijnlijk als eerste opdoemt in je gedachten als je aan Peru denkt, is het zeker niet de enige reden om naar Peru af te reizen. Vandaag duiken wij het Peruaanse regenwoud in!

Natuurliefhebbers bezoeken Manu National Park, op de grens van Peru en Bolivia in de Amazonebekken. De jungle is er dicht en ongerept: je doorkruist de onvoorspelbare tropische wildernis in een kano.
 
Ondanks dat het Peruaanse deel van de Amazone maar een heel klein deel beslaat, vind je er bijna alle dieren van de Amazone en wordt het gezien als de plek met de grootste biodiversiteit ter wereld! Je spot er reuzenotters, apen, luiaards, papagaaien en kaaimannen. Met extreem veel geluk spot je zelfs een jaguar.

Ga mee op zoek naar de jaguar!

Het Manu National Park ligt dichtbij Cuzco. Langs de oostzijde van het Andes gebergte rijd je in rap tempo met de bus naar beneden richting de Braziliaanse en Boliviaanse grens. Je nadert natuurreservaat Manu: het grootste park van Peru en één van de mooiste plekken om de biodiversiteit van de Amazonebekken te ontdekken.
De koele, ijle lucht van de hoogvlaktes hebben plaats gemaakt voor de warme, broeierige lucht van de tropen. Het regen- en mistwoud van Manu is even groot en ondoordringbaar als onoverzichtelijk: een gids is dus een must! Een uitstapje naar Manu is niet iets wat je even tussendoor doet. De meeste tours vereisen een volle week tijd, maar die tijd is het waard!
Eenmaal in Manu ben je al die reismoeite snel vergeten. Watervallen kletteren naar beneden en paden voeren je dieper en dieper de jungle in. Alles is groenbruin en vochtig om je heen. In natuurlijke hotsprings kom je even bij in het water van het wandelen. Al heb je in de drukkende hitte waarschijnlijk meer behoefte aan een ijskoud bad. Het mag de pret niet drukken.
Per gemotoriseerde kano verken je het park. Over de Manurivier vaar je steeds dieper de jungle in, terwijl je het natuurschoon aan je voorbij laat trekken. Je legt elke dag op verschillende plekken aan en trekt met je gids het oerwoud in. Tijdens deze wandeltochten zie je grote papegaaien, tapirs en als je geluk hebt een jaguar!
advertentie


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Kalimantan
Indonesië
Espirito Santo
Vanuatu
Corcovado
Costa Rica
Jasper NP
Canada
Nosy Be
Madagaskar
REISAANBIEDINGEN

Op zoek naar verloren Inca steden en met een jeep over zoutvlaktes. Met Peru online bouw je je eigen reis. Ervaren reisspecialisten adviseren je graag uit eigen reiservaringen.

Vamos Peru! Spot condors, vaar over het Titicacameer en overnacht bij de eilandbewoners thuis. Dan begin je aan de trail naar Machu Picchu. In drie weken combineer je de hoogtepunten van Peru.

Combineer Peru met Bolvia. Je ziet zoutmeren, flamingolagunes, Andestoppen en het Titicacameer. De trail naar Machu Picchu staat natuurlijk ook op de planning. Onderweg slaap je sfeervol en kleinschalig. De reisspecialisten hebben zelf door beide landen gereisd en adviseren je graag.
Updated: 2 januari 2015
In de buurt van Manu National Park!
Wil je weer even tussen de mensen zijn? Het Manu National Park ligt vlakbij Cusco. Rondom deze oude stad zijn veel Inca ruïnes te zien, waaronder de beroemde Machu Picchu.
 
Dwaal door de smalle straatjes van de stad. De toegangspoort naar Machu Picchu herbergt een schat aan archeologische vondsten. Het is een stad waar je makkelijk tien dagen kunt doorbrengen. Je zult je er niet snel vervelen. 

Lees meer >
      
Meer Peru?
Als je toch in Cusco bent, zorg dan in ieder geval dat je Machu Picchu niet mist. De verborgen Incastad ligt op een hoge rots omringd door groene valleien, nabij Cusco. Er zijn talloze manieren om er te komen: je kunt je recht voor de ingang af laten zetten door een bus, maar veel leuker is een meerdaagse trektocht. Kies voor de originele Incatrail of een alternatieve trail. Het is het waard!
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2015, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.