ZuidAmerika.nl
spot dieren op de Galapagos!
Dierenfeest!

Een dierenwereld zoals op de Galapagos vind je nergens anders: ontdek een bonte mix aan dieren in dit unieke ecosysteem!

De Galápagoseilanden bestaan uit 13 grote eilanden en wel 150 kleinere eilanden die zo’n twee miljoen jaar geleden zijn ontstaan door grote vulkaanuitbarstingen.
 
Dieren zijn niet bang voor mensen en worden door de eilandbewoners met zeer veel respect behandeld. Snorkel met pinguïns en zeeleeuwen, duik met walvishaaien en chill met de grootste schildpadden ter wereld!

Ontdek de Galapagoseilanden!

Zeeleeuwen zijn de labradors van de Galapagoseilanden: je ziet ze overal. Ze liggen te slapen op het strand, stelen vis op de markt of luieren op een bankje. Tijdens een snorkel- of duiktocht komen jonge zeeleeuwen graag met je spelen: ze zwemmen snel op je af en duiken dan net voor je neus de andere kant op om je te laten schrikken.
Vogelliefhebbers opgelet: Galapagos is een paradijs voor vogelaars! Spot albatrossen, roze flamingo’s, fregatvogels, de roodvoetige en gemaskerde jan-van-gent, blauwvoetgenten en zelfs pinguïns! Dit is de meest noordelijke plek ter wereld waar je pinguïns vindt, die meekomen met een koude waterstroom die langs de eilanden voert.
De leguanen op de Galapagoseilanden zien eruit alsof ze zo weggewandeld zijn uit de prehistorie. Hoewel normale leguanen niet kunnen zwemmen, kunnen deze draakachtige wezens dat wel! Ze spuwen nog net geen vuur, maar kunnen wel water spugen naar hun vijanden. Het grootste gedeelte van de dag liggen ze te zonnen, tot ze besluiten het water in te duiken voor een hapje zeewier.
Andere reptielen op de Galápagoseilanden zijn gekko’s, lavahagedissen en natuurlijk de endemische reuzenschildpadden, waar de eilanden naar zijn vernoemd. De galapagosreuzenschildpad, die wel honderd jaar oud kan worden, is de bekendste schildpaddensoort ter wereld omdat deze Charles Darwin inspireerde tot zijn selectietheorie. 
Duikers en snorkelliefhebbers kunnen hun geluk niet op: ook onder water rondom de Galapagos is het namelijk een dierenfeest. Zwem met pinguïns, zeeleeuwen, walvishaaien en mantaroggen. Terwijl je je het ene moment nog vergaapt aan het prachtige koraal, zie je het andere moment een gigantische school met hamerhaaien boven je langszwemmen. Geen plek zoals de Galapagos.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Coco de Mer
Seychellen
San Blas
Panama
Hawaiii
Verenigde Staten
Yasawas
Fiji
Gili Eilanden
Indonesië
REISAANBIEDINGEN

Geen zin om te fietsen? Bolivia is ook een perfect wandelland. Met SNP Reizen wandel je in 26 dagen niet alleen door Bolivia, maar ook door Chili en Peru. Deze wandelreis is er vanaf eur 3.060

Ook Baobab reizen combineert een reis naar Bolivia met een bezoekje aan buurland Chili. Een 21-daagse rondreis is er al vanaf eur 2.399

Liever op eigen houtje naar Death Road en Salar de Uyuni? Boek dan een vliegticket naar Bolivia

Updated: 8 mei 2015
Maak een cruise!
De meeste bezoekers starten hun reis op het centrale eiland Isla Santa Cruz. Hier ligt de hoofdstad van de archipel: Puerto Ayora. Vanuit deze kleine stad vertrekken de meeste bootcruises.
 
Wil je de Galápagos goed zien, dan zul je het water op moeten. Dit kan met dagtour, maar het is gebruikelijker aan boord te gaan van een schip dat je vier dagen tot twee weken op sleeptouw neemt, zodat je de verschillende eilanden kunt bezoeken. Lees meer >
      
Meer Ecuador?
De Galapagoseilanden horen bij Ecuador: het land van de dampende jungle, het Andesgebergte en vulkanen. Loop de Quilotoa Loop, waar je eindigt bij een prachtig blauw meer in de krater of beklim de Chimborazo: de trots van Ecuador. De vulkaan is niet makkelijk te beklimmen, maar prachtig met zijn tropische sneeuw op een steenworp afstand van de evenaar.
Partners ZuidAmerika.nl
OHRA Reisartikelen.nl GWK Travelex
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2015, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@zuidamerika.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.