Uruguay

Uruguay

door Charlotte de Vries

Uruguay wordt als de kleine buur van Argentinië en Brazilië wel eens over het hoofd gezien. En onterecht! Want Uruguay heeft zoveel bijzondere bezienswaardigheden. Bijna nergens vind je nog zoveel lassoslingerende cowboys, enorme hompen vers vlees en geraffineerde uitingen van de Latijns-Amerikaanse cultuur als in Uruguay.

Uruguay is een van de veiligste landen van Zuid-Amerika en zelfs van de wereld. Hier wandel je veilig langs de neoclassicistische gebouwen van Montevideo. In alle rust geniet je van dobberende vissersbootjes langs het kustplaatsje Punta del Diablo. En met vriendelijke mensen feest je op schiereiland Punta del Este.

De mooiste bezienswaardigheden van Uruguay

Aan de zuidkust van Uruguay ligt de hoofdstad Montevideo. Het is een stad waar wolkenkrabbers en koloniale gebouwen samenkomen bij een lange haven en zandstrand. Op het grote stadsplein kluif je aan grote stukken vers vlees van de barbecue. In een van de vele clubs leer je tangodansen van de locals.

Ongeveer dertig kilometer naar het westen ligt het kuststadje Colonia del Sacramento. Gekleurde huisjes, straten met kinderkopjes, oldtimers en een witte vuurtoren vormen het decor van dit idyllische plaatsje.

De natuur van Uruguay

Het binnenland van Uruguay bestaat uit uitgestrekte, droge grasvlaktes en een rustige zee van heuvels. Maar net voordat je met je picknickmand op het gras neer wil strijken komt het geluid van stampende hoeven je tegemoet. Dit is het gauchogebied, Tacuarembó. Hier ontmoet je de échte cowboys, in authentieke ranchos.

Stranden en feesten in Uruguay

Om het gauchogebied ligt de 600 kilometer lange kustlijn van Uruguay. Een geliefd plaatsje aan de oostkust is het vissersdorp Punta del Diablo. Naast haar heerlijke vis staat dit plaatsje bekend om haar duivelse surfgolven.

Iets naar het zuiden ligt het hippe schiereiland Punta del Este. Witte zandstranden, luxe jachten, sterrenrestaurants en chique clubs tekenen deze jetset.

Like deze pagina

Reizen Uruguay

Meer Uruguay

Specialisten Uruguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors