Peru
8,4
8,8 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,3 Locals
8,0 Veilig
9,3 Natuur
6,5 Stranden
8,0 Klimaat

Peru

door Charlotte de Vries

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je vindt het in Peru. Van de eeuwenoude Incastad Machu Picchu tot de roze rivierdolfijnen bij Iquitos. Van de kolossale Nazca-rotstekeningen in de Peruaanse woestijn tot het ijskoude Titicacameer in het Andesgebergte. In Peru staan honderden verassingen je op te wachten.

De diversiteit die Peru kent is wonderbaarlijk op elk vlak. Spot enorme condors in de mosgroene Colca Canyon. Kom bij in een hotspring van het Amazonegebied in Manu National Park. Of feest en surf in het strandstadje Máncora. Hier ontdek je de mooiste bezienswaardigheden van Peru.

De mooiste bezienswaardigheden van Peru

Te midden van mosgroene, ronde bergtoppen ligt de verborgen Incastad Machu Picchu. Vanaf de ruïnes kijk je in kilometersdiepe valleien. Machu Picchu is een van de mooiste en bekendste stadsruïnes ter wereld.

De toegangspoort naar de afgelegen ruïnes is de stad Cusco. Spaanse koloniale pleinen, musea, kerken en parken tekenen idyllisch Cusco. Vanaf hier bewandel je de vierdaagse Inca Trail naar de Incaruïnes.

Peru: een diverse natuur

De Inca's zijn niet de enigen die hun mysterieuze sporen hebben achtergelaten in Peru. Nog mysterieuzer zijn de Nazca Lines. Deze tekeningen zijn uitgehouwen in woestijnrotsen en zijn zo enorm dat je ze alleen vanuit de lucht kan zien. En niemand weet wie ze geplaatst heeft.

Woestijnhitte en ijskou. Peru kent beiden. De Cordillera Blanca is een van de hoogste gebergtes ter wereld, waar Quechua sprekende Indianen langs besneeuwde bergtoppen wandelen. Vlakbij en even koud ligt 's werelds hoogste meer, het Titicameer.

Prachtige steden in Peru

Te midden van de diverse natuur liggen verschillende interessante dorpen en steden. Bezoek in de woestijn het oasedorp Huacachina, waar je met een sandboard van de omringende duinen afglijdt. Of vaar samen met roze rivierdolfijnen door de Amazone naar de afgelegen stad Iquitos. De hoofdstad van Peru is Lima, waar je een koloniale binnenstad, schitterende musea en een bruisend nachtleven vindt. Peru zal je blijven verbazen.

Like deze pagina

Reizen Peru

Meer Peru

Reviews Peru

Salary de Uyuni (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Kelly Vanpraet op 15 november 2018

Zalig land met cultuur, natuur en zo puur. Backpacken en openbaar vervoer gaan zeer vlot. Ook goed bereikbaar met kinderen. Op de bonne fooi is goed te doen. Aanrader Salar de Uyuni, Cusco, Arequipa,...

Ultieme tip: Stichting Ninos Unidos Peruanos logeer, ga er iets eten, koop wat lekkers en steun dit fantastisch project.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in 4 weken (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lenneke Scholtes op 14 november 2018

Peru is een waanzinnig gevarieerd land. In vier weken heb ik woestijn, strand, bergen, jungle en zee gezien. Machu Picchu vond ik persoonlijk erg tegenvallen omdat het zo ontzettend toeristisch is. Wel zijn ik en mijn vriend een week lang de jungle in geweest en dit was echt geweldig. Veel wildlife gezien en amper mensen. Ook is Peru een land waar het aan te raden is om een beetje Spaans te leren. Er zijn weinig mensen die Engels spreken.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Busvervoer is erg goed
 • lekker eten

Minpunten Peru

 • weinig Engelssprekende bevolking
 • veel toeristen
Ultieme tip: Ga een jungle tour doen van 6 of 7 dagen. Als je lang gaat kan je dieper de jungle in en zie je de meeste dieren en de minste mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Peru (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lisette van Eijden op 12 november 2018

Peru, een land dat zo divers is qua natuur. Van veel zand en droogte naar tropische klimaten en jungles. Ik ben 4 weken naar Peru geweest en heb de standaard route gedaan (lima, cusco, lima)

Ik ben begonnen in Lima. Ik verbleef in Miraflores. Geloof me, in het oude centrum wil je niet zitten. Miraflores is een toeristische omgeving waar relatied weinig criminaliteit is. Met gratis wandeltours kun je alsnog het oude centrum bekijken van Lima.

Ik heb gekozen om met Peruhop te reizen. Een busorganisatie waarbij je één vaste prijs betaald voor de route die je gaat afleggen. Je kunt on- en off hoppen wanneer je wilt. Na Lima ben ik naar Paracas gegaan. Hier ben ik maar 1 nachtje geweest. Het is klein, rustig en een mooie plek om even te zonnen.

Na Paracas ben ik naar Huacachina gegaan. Één van de hoogtepunten van mijn reis. Huacachina is een dorpje wat om een oase heen ligt. Je hebt gigantische zandduinen waar je vanaf kunt sandboarden en buggyriden. Een must do wanneer je Peru bezoekt.

Na Huacachina zijn we met de bus vertrokken naar Arequipa. Onderweg een rustpauze in Nazca, hier zijn de nazca lijnen te bewonderen. Arequipa is een mooie en kleurrijke stad. Hier vandaan kun je het beste de Colca Canyon bezoeken. Een van de diepste en langste Canyons ter wereld.

Na Arequipa ben ik naar Cusco gegaan. Puno heb ik overgeslagen omdat ik veel negatieve berichten las. Ook onderweg in de bus hoorde ik veel mensen over dat het erg vies en oud was.

In Cusco ben ik een week gebleven. Hier heb ik de zoutterassen van Maras bezocht. Ook is Cusco vaak dé startplek om de Machu Picchu te bezoeken. Ik heb de 3 nachten, 4 dagen jungle tour gedaan. Hierbij ga je de eerste dag 3 uren van een berg af mountainbiken, super gaaf. ‘S middags ga je raften. De 2e dag bestaat uit lopen en ziplinen. De laatste dag is de klim naar de Machu Picchu.
Ik ben van Cusco naar Trujillo gevlogen. Dit dorpje vond ik niet speciaal. Wel is Huaraz een aanrader! Ligt op de weg naar Lima.

7,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
4 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige locals
 • diverse natuur
 • relatief goedkoop

Minpunten Peru

 • hoogteziekte
 • tours zijn duur
 • slecht engels
Ultieme tip: -Verblijf in Miraflores wanneer je Lima bezoekt. - stop in Huacachina voor sandboarden en buggyriden. - Machu picchu jungletour
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van de Andes naar het Amazone regenwoud (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 21 september 2018

Peru heeft is een rijke historie en prachtige landschappen en natuur.
Je wordt nooit teleurgesteld. Van de Amazone tot de Andes, het is allemaal even mooi.
Tip: het Amazone regenwoud in Noord-Peru is niet zo druk bezocht als in het zuiden.
Ga wel minstens 140 km van Iquitos in het primaire regenwoud in een mooie lodge zitten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige mensen
Ultieme tip: Lodge voor bezoek aan Amazone regenwoud in Noord-Peru is AquAmazon Lodge. Kantoor in Iquitos. Mooie lodges met balkon, uitzicht op meer, 140 km van Iquitos, midden in regenwoud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Samen sterk (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Els Jungerius op 20 december 2017

Vanaf begin tot eind was alles een mooie ervaring. Toch was het extra (optioneel maar door iedereen genomen) rondrit door de ' sloppenwijken' van Arequipa iets speciaals. Daar werd de kracht merkbaar die mensen hebben om elkaar te helpen waardoor men samen een betere samenleving kan maken. Onze groep bestond ook uit mensen die wilden samenwerken. Dat gaf vooral kracht bij de diverse trails, soms onder moeilijke omstandigheden, en schiep een enorme band. Goede conditie en goede wandelschoenen bleken onontbeerlijk. Daarnaast lieten de kleuren, het natuurschoon, flora en fauna en de vriendelijke bewoners een onuitwisbare indruk achter. Zoals de Islas Ballestas, Lama's en Alpacas en andere soorten wollige beesten onderweg naar Cabanaconde, wandelen bij de condors, slapen bij de bewoners en voetballen op het eiland Amantani, straat dansfeesten in Puno en nog zoveel meer.
De altijd bereidwillig luisterende, meedenkende en oplossingsgerichte gids Holger was een goede vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Het was soms zuchten en steunen en niet iedereen vond vroeg opstaan leuk, maar toch was het sneller voorbij dan we dachten. Ondanks alles besefte je eigenlijk pas thuis wat je allemaal had meegemaakt. Aan de hand van foto's - eigen of die van anderen - beleefden we de reis opnieuw. Ook de volgende keren wisten we zeker dat we het niet hadden willen missen. Dus, ga het ook doen!

Pluspunten Peru

 • Aardige locals
 • betaalbaar
 • variatie cultuur en natuur

Minpunten Peru

 • Als je niet van lopen houdt moet je er niet zijn
Ultieme tip: ZIG ZAG restaurant in Arequipa. Je moet, zeker met een wat groter groepje wel reserveren. Is ook iets duurder, maar heel goed.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheid van het Andesgebergte (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Emilia Sawicki op 17 december 2017

Bij Peru denkt vrijwel iedereen meteen aan wereldwonder Machu Picchu. Peru heeft echter zoveel meer te bieden: prachtige natuur, bijzondere dieren, vriendelijke mensen, rijk aan een groot cultureel erfgoed, prachtige oude koloniale steden en behoorlijk hoge bergen. Mijn bezoek aan Peru viel tijdens Pasen en de 'Semana Santa' (de 'Goede Week'), wat in het katholieke Peru zeer uitgebreid wordt gevierd. In de Semana Santa vinden dagelijks processies plaats wat zeer bijzonder is om mee te maken. Ook de vele kerken, gebouwd tijdens de koloniale tijden, zijn indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dan sta ik toch even stil bij de Machu Picchu, terecht een wereldwonder en begrijpelijk dat het om deze reden een zeer populaire toeristische attractie is geworden. De magie van dit majestueuze Inca citadel gaat hierdoor wel een beetje verloren. Het beste kun je gewoon maar accepteren dat het er druk is en een beetje door de drukte heen proberen voor te stellen hoe het zou zijn als jij dit als eerste zou hebben ontdekt. Aan de drukte kun je enigszins ontsnappen door een korte hike naar de Inti Punku (Sun Gate) te maken. Vanaf hier heb je adembenemend uitzicht op de Machu Picchu en net wat minder toeristische drukte.

In de Colca Vallei kun je één van de grootste roofvogels ter wereld zien (condors). Peru heeft heel veel vulkanen, waarvan ook aardig wat actief is. Ik heb een zwakte voor vulkanen: ik vind ze indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook erg gevaarlijk.

9,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Eten
 • Cultuur
 • Natuur
 • Hiken
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Peru

 • Toeristisch
 • Hoogteziekte
Ultieme tip: Colca Vallei Cusco Arequipa Machu Picchu Lima
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk Peru (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Margreet den Hartigh op 12 december 2017

Als je een "WAUW" ervaring wilt opdoen, moet je naar dit kleurrijke en prachtige land gaan. Een combinatie van natuur en cultuur die meer dan de moeite waard is. Adembenemend; zowel letterlijk als figuurlijk.

Ultieme tip: Zorg dat je je goed voorbereid op de hoogte en raak niet in paniek als je even naar adem moet happen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land van hoogtepunten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Patricia Jongman op 04 december 2017

Peru is een bestemming waar ik van elk moment heb genoten. In de prachtige steden Arequipa en Cusco met hun koloniale verleden. Van de prachtige natuur in de Colca Canyon, Paracas National Reserve en tijdens de Inca Trail. Van de mooie mensen met de kleurrijke kleding op de nog kleurrijkere markten. Bij iedereen die je tegenkomt voel je het 'Inca bloed' stromen. Van het heerlijke eten heb ik ook elke dag weer genoten! Net zo gevarieerd als het landschap. Voor ieder wat wils. Kortom, een land wat je ooit bezocht moet hebben!

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Aardige bevolking
 • mooie betaalbare souvenirs
 • mooi gevarieerd landschap
 • met engels en een beetje spaans kan je jezelf hier prima redden

Minpunten Peru

 • pas op bij hoogte ziekte
Ultieme tip: Huur een gids en maak een prachtige wandeling door de Colca Canyon!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alpacas in Peru (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door lot van Neerbos op 04 december 2017

De Alpacas in Peru zijn zo aandoenlijk. Buiten de alpacas zijn er nog meer geweldige dieren en planten. De natuur is zo bijzonder en er zijn fantastische dieren te vinden tussen de mooie kleurrijke planten en bomen.

Pluspunten Peru

 • betaalbaar

Minpunten Peru

 • vervoer
Ultieme tip: Een goede gids.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Peru (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door lot van Neerbos op 04 december 2017

Peru heeft onwijs mooie natuur en de geschiedenis van het land is goed terug te zien. De verhalen van de Inca's zijn geweldig om te horen. Ik stond versteld van de technieken van de Inca's en hun gedrag.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • lekker eten
 • vriendelijk personen

Minpunten Peru

 • verre afstanden
Ultieme tip: Zorg dat je een goede gids hebt, die veel verhalen kent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn reis in Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Josien Ramakers op 01 december 2017

Mooiste plekken zijn Colca Canyon en Machu Picchu. Prachtige steden om te bezoeken: Arequipa en Cusco. Peru is fantastisch omdat je in allerlei verschillende klimaatzones komt en verschillende natuurgebieden ziet.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Peru

 • ontzettend lieve mensen
 • betaalbaar
 • combinatie van natuur en cultuur
 • goed eten
 • diverse natuur

Minpunten Peru

 • ze spreken geen Engels
Ultieme tip: Maak een doorreis naar Bolivia. Het is fantastisch om te combineren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru en Bolivia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Debbie Waal op 26 november 2017

Peru en Bolivia waren goed te combineren tijdens deze groepsreis. Peru heeft een prachtig landschap, mooie koloniale stadjes en vriendelijke mensen. Bolivia is een stuk armer wat je ook goed kon zien door de vele bergen vuilnis in de voorsteden. Maar La Paz en de zoutvlakte zijn zeker een bezoek waard.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • vriendelijke locals
 • betaalbaar
 • prachtige natuur

Minpunten Peru

 • lange afstanden
Ultieme tip: Ultieme tip voor Peru is toch echt het lopen van de Incatrail met als uiteindelijke bestemming Machu Picchu.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Peru (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marie-José van Opstal op 22 november 2017

Peru is een land van verrassingen, het woestijnlandschap wat je blijft verwonderen, het mooie Andesgebergte met zijn verschillende hoogtes met als hoogtepunt de Machu Pichu. Mensen die van cultuur houden komen aan hun trekken, vanwege de eeuwenoude geschiedenis van het Incarijk. Maar ook de natuur is schitterend, waarbij je het amazonegebied niet moet overslaan.
De kleurrijke bevolking doet je regelmatig stilstaan!

Pluspunten Peru

 • Vriendelijk
 • betaalbaar
 • cultuur
 • landschap
 • jungle
 • rijke historie
 • kleurrijk

Minpunten Peru

 • lange afstanden
 • toeristischer
 • hoogtes
Ultieme tip: Geef je over aan het land! Laat je verrassen en neem de tijd! Er is zoveel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verblijf in het paradijs (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 22 november 2017

Het Amazone regenwoud in Peru is zeer ongerept. Het is het best beschermde deel van het regenwoud van Zuid-Amerika. 60% van alle soorten komt hier voor. Vanuit de lodge kun je fantastische excursies maken.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

 • betaalbaar
 • superaardige mensen
Ultieme tip: Ga niet in de buurt van Iquitos in een lodge zitten. Je zult daar weinig wildlife zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Peru, meer te bieden dan alleen Machu Picchu! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Stam op 20 november 2017

Mijn drieweekse reis begon in de hoofdstad Lima, maar ik reisde al snel verder richting de natuur. Ik bezocht de Ballestaseilanden waar je de meest exotische diersoorten bij elkaar op 1 plek vind; pinguïns, zeeleeuwen, pelikanen, you name it!
Een paar uur reizen het binnenland in waan je je opeens in Afrika. Oases en zandduinen zover het oog reikt, Huacachina is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken! Ben je een actieveling? Combineer het dan met sandboarden en buggy rijden, super cool.
Vlieg vervolgens over eeuwenoude Inca-lijnen (Nasca) rechtstreeks door naar de koloniale stad Arequipa. Een prachtige stad om een dag of twee te verblijven en te wennen aan de hoogte. De stad wordt omgeven door vulkanen en een tweedaagse excursie brengt je verder op hoogte.
De weg naar de Altiplano is werkelijk fantastisch. Je camera kan aan de slag en je hebt genoeg tijd om de verschillen te ontdekken tussen de vicuna, lama en alpaca.
Na het spotten van de condor in de Colca Canyon (de beroemde Grand Canyon is hier niets bij), reis ik door naar het hoogst bevaarbare meer op de wereld: het Titicacameer.
Het hippie stadje Copacabana (officieel in Bolivia) is zeer aan te raden vanwege zijn relaxte sfeer. Een uitstapje naar Bolivia is sowieso een goede tip als je tijd hebt. De zoutvlaktes in Uyuni wil je namelijk echt niet missen!
Ik eindig mijn Peru reis in Cusco en met een van de populaire trails rondom Machu Picchu. Is de Inca Trail vol? Wees dan niet getreurd, want je hebt meer dan genoeg alternatieven die net zo goed de moeite waard zijn!
Ik heb de 3-daagse Lares Trail gelopen. De vallei is ruig, wijds en ronduit prachtig. Neem wel wat mee voor de kinderen uit het dorp, ze komen je vaak al tegemoet gerend!
Afsluiten bij Machu Picchu geeft echt iets magisch. Het blijft een fenomenaal verschijnsel en onwerkelijk om daar dan, na het zien van teveel foto's, ook echt te staan. Een waardige afsluiter van een reis met zoveel meer hoogtepunten dan alleen Machu Picchu.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Aardige locals
 • Divers landschap
 • koloniale steden
 • Machu Picchu
 • Altiplano
 • Ongerepte natuur

Minpunten Peru

 • Europese prijzen
 • hoogtepunten zijn toeristisch
 • Ontbijt in de hotels
Ultieme tip: Tijdens je bezoek aan Cusco kan een ontbijtje bij Cicciolini niet ontbreken! Vers brood, verse smoothies en een parijsachtige sfeer. Fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Noord-Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Beppie van Gompel op 19 november 2017

Geweldige ervaring in het Amazone regenwoud, 140 km van Iquitos. Veel gezien: roze en grijze dolfijnen, brulapen, doodshoofdaapjes, luiaards, ontelbare vogels o.a. hoatzin en Kurrusaw, vlinders etc. Kuelap is prachtig, nr. 2 na Machu Picchu. Ook niet te missen: Chan Chan en Caral. Letterlijk een hoogtepunt Huaraz en het nationaal reservaat Huascaran. Kortom Noord-Peru staat garant voor veel afwisselende landschappen en boeiende reiservaringen. De mensen die wij zijn tegengekomen zijn nog vriendelijker en behulpzamer dan in Zuid Peru.

Pluspunten Peru

 • vriendelijke mensen
 • minder toeristisch
Ultieme tip: De lodge van AquAmazon midden in het regenwoud, met balkon met uitzicht op een groot meer. Zoveel excursies als je maar wilt o.a. leiding van een Engels sprekende gids.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Destination Peru (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Sandrijn Peters op 19 november 2017

Peru vol mystiek en overblijfselen van het inca verleden en bol van natuur en cultuur. Een land vol met uitersten waarbij 1 bezoek niet genoeg is. Een meerdaagse trail door het Andes gebergte is een must om de schoonheid en de reusachtigheid van de natuur te aanschouwen. En voor een echte punica oase ga je naar Huacachina!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • Natuur
 • , Cultuur
 • vriendelijk mensen

Minpunten Peru

 • Geen
Ultieme tip: Een meerdaagse wandeltocht door het Andesgebergte
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Peru (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Wilma Tielemans op 15 november 2017

Wat een geweldige ervaring om met eigen ogen dit mooie land, deze prachtige mensen en bijzondere cultuur te mogen aanschouwen. Vooral de Colca Canyon met de majestueuze condors, Titicacameer, Cusco en de heilige vallei, en uiteraard Machu Picchu. Ik moest echt even in mijn arm knijpen om te zien of het wel echt was. Bijna overal hele vriendelijke mensen. Zelfs bij mensen thuis een nachtje gelogeerd. Minder prettig vond ik Lima. Vanwege de verhalen over criminaliteit daar voelde ik me niet echt op mijn gemak. Neem als je daar een rondreis maakt makkelijke outdoorkleding en wandelschoenen mee. I.v.m. de hoogte in het Andesgebergte en de andere voeding kun je wat last van maag en darmen krijgen, daarom is het raadzaam om diarreeremmers mee te nemen en bijv. zakjes bouillon/opkikker. Verder vooral heel veel genieten en veel mooie foto's maken.

Pluspunten Peru

 • Prachtige natuur
 • mooie mensen
 • cultuur

Minpunten Peru

 • criminaliteit in de grote steden
 • risico op hoogteziekte
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off the beaten track Peru (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marije van Goor op 15 november 2017

Niet ver van het kleine plaatsje Chachapoyas in het noorden van Peru ligt een nog kleiner bergdorpje: Karajia. Hier vind je de sarcofagen van Karajia. Deze zes mannen staan op een riggel van een loodrechte rots. De graven zijn vermoedelijk van belangrijke personen. Er werden vooroordelen offers gemaakt en in de sarcofagen zijn aardewerken en andere schatten gevonden.
Er zijn maar weinig touristen die deze plek bezoeken terwijl er in de omgeving van alles te doen is. Doordat de weg erheen niet heel makkelijk is slaan veel touristen dit plaatsje over en racen naar de bekende Machu Picchu.
Maar Peru heeft meer te bieden naast deze sarcofagen die hier al sinds 1640 staan, zijn er in het nabijgelegen dorp Kuelap pre Incaruïnes te vinden die nog bijna helemaal intact zijn. Ook kan je verschillende wandelingen maken naar o.a. de waterval van Gocta die 771 m hoog is. Daarmee de 3e hoogste waterval van de wereld.
Ga daarom eens wat meer off the beaten track tijdens je reizen en ontdek deze bijzondere plekken!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Peru

 • aardige behulpzame mensen
 • veel history
 • verschillende klimaten
 • van alles wat
 • geweldige cultuur
 • goedkoop
 • geweldige keuken

Minpunten Peru

 • soms gevaarlijk
 • armoede
Ultieme tip: Ga van de begane paden af en ontdek het echte Peru!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salkantay trekking vanuit Cuzco (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joshua van den Hurk op 12 november 2017

Twee maanden terug hebben wij met z'n tweeën de Salkantaytrek gedaan zonder gids. Een onvergetelijke trekking met prachtige bergketens, velden met alpaca's en prachtige nachthemel. Het is redelijk simpel om dit zonder gids vanuit Cusco te doen.
In totaal hebben we vier dagen gelopen, waarbij we op de laatste dag Machu Picchu hebben bezocht. Het is een perfect alternatief voor de populairdere, maar drukkere Inca-trail.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Peru

 • behulpzame locals
 • onvergetelijke landschappen
Ultieme tip: Boek de trein van Aguas Calientes terug naar Cusco voordat je begint met de hike. Wij hadden dit niet gedaan en betaalden uiteindelijk een stuk meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors