Machu Picchu Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!
9,0
9,3 Algemene ervaring
9,1 Schoonheid
9,4 Interessant
9,3 Authenticiteit
7,8 Bereikbaarheid

Machu Picchu

door Victorine Sandkuyl

De zon komt langzaam op en verspreid een magische gloed over de majestueuze ruïnes van de eeuwenoude stad en de omliggende bergtoppen van het Andesgebergte. Bij de eerste aanblik van Machu Picchu, de verloren Inca stad in Peru, overkomt je een onwerkelijk gevoel.

Wat is er zo bijzonder aan Machu Picchu? Het idee dat deze stad, bovenop een bergtop van 2400 meter en diep in het oerwoud in de binnenlanden van Peru, ooit door mensenhanden is gebouwd is al indrukwekkend. De massieve en oeroude Inca rotsblokken zijn hand voor hand naar boven gebracht om een stad voor het machtige indianenvolk te bouwen. Tel daar een uniek uitzicht bij op, bestaande uit eeuwenoude ruïnes, een heldergroene omgeving, reusachtige bergtoppen en achteloos kauwende lama's, en je hebt een onvergetelijke ervaring wanneer je Machu Picchu voor het eerst aanschouwt.

ZELF NAAR Machu Picchu?

Bekijk alle 78 reizen naar Machu Picchu

Inca's

Machu Picchu is gebouwd door het indianenvolk de Inca's. Het Incarijk was het grootste imperium voordat Columbus in 1492 Amerika ontdekte. De Inca-beschaving leefde vanaf de dertiende eeuw in de hooglanden van Peru met Cusco als hun bestuurlijke, politieke en militaire centrum. Op het hoogtepunt van hun macht strekte het Incarijk zich uit over een lengte van zo'n vierduizend kilometer, helemaal van het zuiden van Colombia tot het noordwesten van Argentinië en Chili.

Men neemt aan dat de Inca's de stad Machu Picchu hebben gebouwd rond 1440 onder leiding van Pachacuti. Hij was de negende Sapa Inca (Inca-heerser) en vanaf het moment dat hij de troon besteeg in 1438 begon het Incarijk te floreren.

Door de Spaanse verovering kwam uiteindelijk in 1532 een einde aan de macht van de Inca's. Omdat Machu Picchu ontoegankelijk gelegen ligt, werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden en zo bleef het als een van de weinige Inca steden intact. Pas in 1911 herontdekte Hiram Bingham het eeuwenoude Machu Picchu, dat verborgen lag onder een dikke laag groene begroeiing. Sindsdien is de verborgen stad uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie in Peru.

Inca Trail

Een van de beste manieren om Machu Picchu te bereiken is om de Inca Trail te lopen. Dit oude Inca pad is 45 kilometer lang en brengt je in drie tot vier dagen naar Intipunku, de zonnepoort en toegangspoort tot de verborgen stad. Lang geleden liepen de Inca's over hetzelfde pad, nu wandel jij vanaf de Sacred Valley via de bergtoppen van de Andes naar de ruïnes van Machu Picchu. Tijdens je rondreis door Peru is het lopen van de Inca Trail een activiteit die niet op je lijstje mag ontbreken.

Wanneer is de beste tijd om de Inca Trail naar Machu Picchu te lopen? In Peru loopt het droge seizoen van mei tot september. De meeste reizigers kiezen ervoor om dan aan de tocht te beginnen, waardoor het soms erg druk kan zijn op het pad. Als je op zoek bent naar wat meer rust, bezoek je de Inca Trail in de overige maanden. Houd er rekening mee dat dan het regenseizoen is begonnen in Peru.

Cusco

Een trip naar Machu Picchu begint voor de meeste reizigers in Cusco. Deze stad was ooit de hoofdstad van de Inca's en herbergt daarom vele schatten. Het Plaza de Armas is het centrale punt van de stad, behalve de gebruikelijke kathedraal vind je er ook heel veel gezellige barretjes en restaurantjes. Hier ontmoet je reizigers van over de hele wereld om samen de Inca Trail mee te lopen.

Cusco ligt op een hoogte van ruim 3300 meter. De stad is daarom de perfecte locatie voordat je aan de Inca Trail begint. Blijf er een paar dagen om te wennen aan de hoogte, zo weet je zeker dat je tijdens het wandelen naar Machu Picchu geen last zal krijgen van hoogteziekte. Hoewel het bezoeken van Machu Picchu sowieso een onvergetelijke ervaring zal zijn, wordt het alleen maar nog beter als je geen last hebt van hoogteziekte.

Wat is er te doen in Machu Picchu?

 • De hoge piek Huayna Picchu werpt een schaduw op een groot deel van het Machu Picchu ruïnecomplex. De berg is 2700 meter hoog. Als bezoeker kun je de berg beklimmen.
 • Op tien minuten van het dorpje Aguas Calientes vind je warm waterbronnen, bij Pachacutec. Heerlijk om even uit te rusten als je bijvoorbeeld de Inca Trail hebt gelopen.
 • Ben je nog niet ruïnemoe? Vlakbij Machu Picchu ligt Ollantaytambo. De trein van Aguas Calientes brengt je in een mum van tijd bij dit massieve Inca fort.
 • Loop de vierdaagse Inca Trail naar de verborgen stad van Machu Picchu. Je wandelt over paden waar lang geleden de Inca's wandelde. De laatste dag klim je naar de zonnepoort en vanaf daar heb je een goed uitzicht op het lager gelegen ruïnecomplex.

Let op: Vanaf 1 juli 2017 mag de Machu Picchu alleen nog maar in shifts bezocht worden. Deze nieuwe regeling is ingevoerd om de staat van het historische heiligdom te beschermen. Reizigers kunnen kiezen uit een ochtendshift van zes tot twaalf uur of een bezoek in de middag van twaalf uur tot half zes.

Wat is de beste reistijd voor Machu Picchu?

Het droge seizoen, dat loopt van mei tot en met oktober, is de beste tijd om Machu Picchu te bezoeken. Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenaam en de dagen helder en zonnig. Ideaal om de Inca-ruïnes in al hun glorie te bewonderen. Bovendien valt er tijdens deze maanden minder regen, wat het wandelen op de Inca Trail een stuk prettiger maakt.

Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus, dus als je de drukte wilt vermijden, kun je overwegen om in mei, september of oktober te reizen. Dan zijn de toeristenstromen iets minder, maar is het weer nog steeds gunstig.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor Peru.

Reizen Machu Picchu

Meer Machu Picchu

Reviews Machu Picchu

Hier komen we zeker terug! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door XPLOR id op 22 april 2020

Machu Picchu is heel bijzonder. De oude Inca stad zit vol geheimen en mystiek.

We komen hier zeker terug op 24 juni tijdens onze wereldreis op de fiets.

Ieder jaar in de nacht van 23 op 24 juni vieren de Q’eros (afstammelingen van de Inca's) dat de Plejaden weer zichtbaar worden. Deze sterren zijn heel belangrijk in de Inca mythologie. Het is volgens de Inca’s de plek waar wij vandaan komen en ook weer naar terugkeren als wij ons leven als mens op Moeder Aarde beëindigen.

24 juni is dan ook onze trouwdag.

Het is zeker de moeite waard om binnen Machu Picchu nog een extra berg te beklimmen. Wij hebben gekozen voor de berg Machu Picchu. Het zicht vanaf die berg is erg mooi. Én je hebt er een prachtig uitzicht over de hele stad.

De Salkantay Tour is daarnaast echt een aanrader. Je loopt in 5 dagen naar Machu Picchu. De natuur is er prachtig. De tocht is goed te doen voor een ervaren wandelaar.

We hopen er in 2025 weer te zijn.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Schoonheid
9 Interessant
9 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • mystiek
 • bijzonder
 • mooi
Ultieme tip: Kom vroeg. Dan zijn er minder mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vroege vogel (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Rick Majoor op 02 december 2019

Een plek waar je energie van krijgt ondanks dat je al 74km, over 4 dagen hebt gelopen om er te komen. Ik ben aangehaakt via de organisatie van Machu Picchu reservations en voor een betaalbare prijs heb ik een onvergetelijke ervaring gekregen.

Pluspunten Machu Picchu

 • betaalbaar
Ultieme tip: Om 3.45 Vanuit aguas calientes vertrekken om vervolgens zelf naar boven te lopen, niet de bus nemen. Dit zorgt er voor dat je als één van de eerste naar binnen kan.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Machu picchu is bijzonder mooi (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Loy Kreber op 17 november 2019

Met de bus slingerend omhoog langs de reling. Wat een spannende ervaring. En dan kom je boven op een Prachtige berg met mooi groen gras. Je hebt een geweldig uitzicht en je kan hier een leuke hike maken. Je kan zelf je tempo en zwaarte bepalen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Met de bus of lopen. Maakt niet uit. Op de berg zelf daar gaat het om.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische experience! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Ralf van Zon op 09 maart 2019

Wij zelf hebben de Jungle Trail gedaan naar de Machu Picchu. Naast wandelen - zoals bij de Salkantay en de klassieke Inca Trail - hebben we ook gemountainbiked, geraft en geziplined. De tour duurde in totaal 4 dagen en 3 nachten en alles was geregeld: Een Engels sprekende gids, ontbijt/lunch/diners en slaapplekken. Daarnaast hebben we veel andere mensen ontmoet in onze gezellige groep. We hadden deze tour vooraf geboekt via het Nederlandse reisbureau www.para-travels.com, zij bieden de laagste prijsgarantie voor alle tours naar de Machu Picchu maar staan je daarnaast ook te woord voor al je vragen via whatsapp - zeker een aanrader! Andere personen in onze groep (die dus precies dezelfde tour deden met ons) betaalden wel tot 2 of 3 keer zoveel omdat ze via een ander reisbureau hadden geboekt. Het was werkelijk een fantastische belevenis!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Schoonheid
9 Interessant
9 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • betaalbaar
 • wereldwonder
 • leuke groep
 • engelse gids
 • ochtend tour

Minpunten Machu Picchu

 • middag tour is te warm
Ultieme tip: Als je op zoek bent naar niet alleen wandelen dan is de Jungle Trail aan te raden, daarnaast schijnt de Salkantay Trail ook erg goed te zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De berg opklimmen bij Machu picchu. (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Edith van Aken op 22 december 2018

Ons bezoek aan de Machu picchu was een beetje benevelt.. We konden vrij weinig zien dus.
Aangezien je al vantevoren moet reserveren, kun je ook niet even een andere dag gaan.
We hadden ook tickets gekocht om de berg op te wandelen... Nou ja klimmen.. Met veel doorzettingsvermogen kun je het wel halen.
Steile trappen langs diepe afgronden en een ijzige wind op de top (zonder uitzicht op de MP want bewolkt) kunnen toch niet de pret drukken, want het is gewoon wel heel mooi die klimmerij door de groene jungle met orchideeën en de tropische vogeltjes.

Pluspunten Machu Picchu

 • mooi
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Machu Picchu

 • kan bewolkt zijn
Ultieme tip: Laat een stempel in je paspoort zetten voor je de poortjes doorloopt. Als je terug komt, heb je misschien geen tijd meer!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

24/7 wandelen (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Linde Karnebeek op 08 december 2018

4 dagen lopen, jeetje wat was dat een tocht. Maar zoals de meeste mensen dan zeggen: it’s worth it, en niks is minder waar. Van 5000m naar 2000m en dan weer omhoog in 4 dagen is zeker niet makkelijk, maar wat was het fantastisch. Door de sneeuw en jungle, om uiteindelijk bij 1 van de zeven werelwonderen te komen. Als je ooit de kans krijgt, moet je dit zeker doen! En wie wil er nou geen stempep van Machu Picchu in zijn paspoort. Of boven op de berg even facetimen met zijn familie, want ja, je hebt er bereik ;)

8,0
9 Algemene ervaring
8 Schoonheid
10 Interessant
7 Authenticiteit
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • ga er met zonsopgang heen!

Minpunten Machu Picchu

 • de inkaruines lijken sterk op degen die je waarschijnlijk eerder hebt bekeken in Peru
Ultieme tip: Bereid je voor op een zware tocht, onderschat de hoogte niet, westerlingen zijn daar namelijk niet aan gewend. De tocht zelf naar Machu Picchu heb je er geen last van trouwens.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Corine Kregting op 17 november 2018

Dit was ons tweede bezoek aan machu picchu en ook de tweede keer was weer net zo indrukwekkend.
Twee jaar geleden hebben we machu picchu met een gids bezocht en dit jaar zouden we ook weer met een gids rondlopen met een groepje van 6 toeristen. Maar omdat we vreselijk lang op een andere toerist moesten wachten die naar het toilet ging maar niet meer terug kwam ;-) zijn we op eigen houtje naar binnen gegaan. Achteraf beste keus ever voor ons. We hebben nu hele andere dingen gezien dan de eerste keer.

Ultieme tip: Zonder gids (wel eerst erover lezen) kun je je eigen tempo bepalen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu + Machu Picchu mountain (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rick Verdoold op 13 november 2018

Iconische plek die absoluut in mijn top 3 staat na ruim 6 maanden reizen door midden en zuid amerika.

Absolute aanrader om er naartoe te lopen en enige tijd te blijven hangen. De verschillende weerbeelden geven je keer op een keer een prachtig uitzicht en nieuwe ervaring.

Het zal absoluut een echte top herinnering blijven

Pluspunten Machu Picchu

 • atmosfeer
 • unieke plek in Peru
 • fotogeniek
 • avontuurlijke wandeling

Minpunten Machu Picchu

 • veel toeristen
 • veel tours
 • op tijd boeken voor mountains
Ultieme tip: Bij aankomst ben je onderdeel van de mensenmassa. Tours zullen al vroeg weer Machu Picchu verlaten, waardoor er voldoende plekken zijn waar je bijna alleen bent! Neem je tijd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Pascal Blikman op 13 november 2018

Vooral de ligging in de bergen, met het bijbehorende fantastische uitzicht, is overweldigend! Er lekker een paar uur rondstruinen en wegdromen over hoe een eeuwenoude beschaving zoveel moois heeft kunnen bewerkstelligen is meer dan je kunt bevatten.

Pluspunten Machu Picchu

 • cultuur
 • natuur

Minpunten Machu Picchu

 • moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Loop vanaf Machu Picchu naar de zonnenpoort voor een magisch uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Wendy Spilt op 12 november 2018

Machu Picchu wss echt fantastisch mooi. Toen we binnenkwamen zijn we eerst naar MP mountain gelopen. De wandeling was echt heel zwaar, maar het uitzicht was zeker aan te raden! Daarna liepen we naar beneden en toen was het ondertussen al in de middag dus het was een stuk rustiger in Machu Picchu dus we konden rustig op ons gemak rondkijken. Het was fantastisch mooi! Er waren alleen geen wifi's in Machu Picchu zelf, dat was wel echt een groot nadeel.

Pluspunten Machu Picchu

 • wc voor de ingang was schoon
 • uitzicht is fantastisch mooi
 • alles is nog netjes
 • lama die rondloopt
 • ze hebben een route die je moet volgen daardoor loopt niet iedereen door elkaar heen

Minpunten Machu Picchu

 • in de ochtend zijn er veel toeristen
 • de trappen waren best zwaar om naar boven te lopen
 • het is echt heel duur
Ultieme tip: Machu Picchu mountain
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu Mountain (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Willems op 11 november 2018

Machu Picchu is niets anders dan een zooitje stenen met een zeer interessant verleden. Maar dan... zodra je begint met het beklimmen van de Machu Picchu Mountain, dan wordt elke 10 minuten het uitzicht adembenemender. Hoog boven de Wayna Picchu is het uitzicht adembenemend en voel je je hoe groot de macht van de natuur is en tegelijkertijd zijn kwetsbaarheid.

Ultieme tip: Bewandel de MP Mountain of de Wayna Picchu. Heb je tijd? Doe ze allebei.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The usual Machu Picchu (2 dagen) (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Bauke Sneller op 10 december 2017

Machu Picchu is een geweldige attractie, zoals iedereen weet. Ga erheen, maar ga niet bijzonder lang, een dag Machu Picchu is genoeg. Neem de Inka of Salcantay trek, die ik helaas niet heb kunnen doen. Zo niet, de trein is ook prachtig en heel duur!

Pluspunten Machu Picchu

 • Hoogtepunt

Minpunten Machu Picchu

 • Duur
Ultieme tip: Ga heen aan de linkerkant zitten in de trein en terug aan de rechterkant!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Salkantay trek (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Iris Hamerlinck op 21 november 2017

Vijfdaagse trek tot Machu Picchu. 1e nacht in glazen iglo! Eerste 2 dagen zeer koud. Sneeuwstorm op de berg richting Mountain Salkantay. Vanaf dag 3 warm, jungle. Geen trek voor beginners, zeer lastig door de hoogte. Laatste nacht in hotel en 's nachts terug vertrekken te voet of met bus naar Machu Picchu!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • lama’s
Ultieme tip: Vertrek al om 3-4u 's ochtends te voet of schuif aan in de rij om met de bus te gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

GE-WEL-DIG (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Naomi Schoute op 19 november 2017

Mooiste plek die ik ooit gezien hebt. Je kan er uren rondbrengen, er is genoeg te zien. Gidsen weten waar ze het over hebben en vinden het leuk om je de informatie te geven. Wat het mooiste was om te doen is het lopen van de Inca trail. Zo heb je een geweldig mooi uitzicht vanaf de zonnepoort en kan je je geluk niet op!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • geweldig landschap
 • bezienswaardigheden
 • goede gidsen
Ultieme tip: Het lopen van de Inca trail is echt een must. Ben er vroeg in de morgen (zodra de poorten open gaan) zodat je de zonsopgang kan zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nathalie Veenhuijzen op 12 november 2017

Na een behoorlijk pittige klim van 1 tot 1.5 uur, waren we er eindelijk. Je kan natuurlijk ook met de bus. Eenmaal binnen was het zo indrukwekkend. Eerst met de gids op pad en daarna lekker zelf rond gewandeld en foto's gemaakt.

Pluspunten Machu Picchu

 • Mooi
 • Schoon
 • Netjes
 • Prachtig uitzicht
 • Bus/lopen

Minpunten Machu Picchu

 • Druk
 • Geen wc binnen
 • Het weer is wisselend
Ultieme tip: Via de 4daagse jungletour kom je op heel veel mooie plekjes, doe je leuke activiteiten en kom je uiteindelijk bij de Machu Picchu!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig uitzicht over de bergen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Loy Kreber op 12 november 2017

Georganiseerd door Jesse van machu picchu travel.
De route er heen was top geregeld. Van Lima naar cusco. Maar aqua calientes. Terug weg via olyantambo. Uitzicht op de berg s overweldigend. Wij hadden prachtig weer.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
8 Interessant
10 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • mooi
 • rustgevend
 • gras is super groen

Minpunten Machu Picchu

 • misschien het weer
Ultieme tip: Tip. Ga even zitten in het gras en geniet van het uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig uitzicht over de bergen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Loy Kreber op 12 november 2017

Georganiseerd door Jesse van Machu picchu travel.
De route er heen was top geregeld. Van Lima naar cusco. Maar Aqua calientes. Terugweg via Olyantambo. Uitzicht op de berg is overweldigend. Wij hadden prachtig weer.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Schoonheid
10 Interessant
8 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • mooi
 • rustgevend
 • gras is super groen

Minpunten Machu Picchu

 • misschien het weer
Ultieme tip: Tip. Ga even zitten in het gras en geniet van het uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machu Picchu (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sandra Witjes op 12 november 2017

Onbeschrijfelijk mooi. Niet alleen de oude ruïnes van Machu Picchu zelf, maar de hele omgeving is ongekend mooi. De uitzichten vanaf de eeuwenoude Inca-site zijn onvergetelijk, zeker als je zo vroeg gaat dat je de eerste zonnestralen op Machu Picchu ziet neerstrijken. De 4-daagse trektocht er naartoe is ook absoluut een aanrader.

Pluspunten Machu Picchu

 • uniek
Ultieme tip: Vertrek zo vroeg mogelijk. De eerste zonnestralen zijn prachtig om te zien én het is niet zo druk.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van de Zon naar de Maan (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Ad Maarschalkerweerd op 12 november 2017

Machu Picchu is het slotakkoord van een onvergetelijk mooie reiservaring door Peru. De Incamystiek van de Zon naar de Maan op de gelijknamige eilanden in het Titicacameer is de opmaat voor de ongelooflijke Incavallei vanuit het onvergelijkbare Cusco, hoog in de bergen met 1 miljoen inwoners. Zon, maan, rijk, arm, cultuur en avontuur, letterlijk adembenemende natuur en woestenij, schitterende dierenwereld en kleurige lieve mensen, je komt het allemaal tegen op de route Lima-Arrequipa-Colca Canyon, Puno, Copacabana (Bolivia), Titicacameer en Cusco. Snel heel hoog op die bucketlist!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Doe het met reisbegeleiders. Je moet alle verhalen ter plekke gehoord hebben.
Aangeraden voor: Stellen

Jungle trail machu pichu (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Tom Gibcus op 12 november 2017

Een regenachtig begin om 4 uur in de ochtend beloofde niet veel goeds. De tour met gids was indrukwekkend en zorgde voor nog meer beleving. Rond de middag klaarde het op en hebben we genoten van deze mystieke plek tussen de bergtoppen!

7,6
9 Algemene ervaring
8 Schoonheid
7 Interessant
9 Authenticiteit
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Machu Picchu

 • indrukwekkend
 • mysterieus

Minpunten Machu Picchu

 • druk
Ultieme tip: De uitdagende beklimming naar machu mountain voor prachtig uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors