Santa Cruz Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Santa Cruz

door Paulien Tak

Wuivende palmbomen, koloniale gebouwen en een relaxte sfeer. Dat is Santa Cruz, de grootste stad van Bolivia. Op elke straathoek staan stalletjes waar je de nationale drank Chicha koopt en op de lokale markt Mercado los Pozos proef je heerlijke lokale gerechten. De vrolijke klanken van de Camba klinken in je oren, terwijl je door smalle straatjes naar het koloniale plein Plaza 24 de Septiembre wandelt.

Breng tijdens je rondreis door Bolivia een bezoek aan het tropische Santa Cruz. De metropool ligt in het oosten en is de meest moderne en voortvarende stad van het land. Ondanks dat Santa Cruz dorps aanvoelt, is het stadje met 1,5 miljoen inwoners de grootste stad van Bolivia.

ZELF NAAR Santa Cruz?

Bekijk alle 10 reizen naar Santa Cruz

Plaza 24 de Septiembre

Plaza 24 de Septiembre vormt het centrale punt van Santa Cruz. Het plein dankt zijn naam aan de onafhankelijkheidsbeweging van Santa Cruz die op 24 september 1810 werd opgericht. Midden op deze centrale plek straalt het standbeeld van Ignacio Warnes, een held uit die tijd. Rondom deze ster sieren een aantal belangrijke oude gebouwen het plein, zoals de kerk van San Andres, het Raadshuis en de kathedraal van Santa Cruz.

Kathedraal van Santa Cruz

Een opvallende verschijning is het roodgekleurde gebouw aan de rand van het plein. De kathedraal van Santa Cruz is ontworpen in 1845 door een Fransman, maar pas in 1915 voltooide een Italiaan de bouw van de kerk.
In het godshuis bewonder je de uit zilvergesmede hoofdaltaar en breng je een bezoek aan het religieuskunstmuseum waar schilderijen, beelden en zilverwerk te zien zijn. Voor een uitgestrekt uitzicht over Santa Cruz beklim je de klokkentoren.

Mercado los Pozos

Na deze culturele toer maak je een uitstapje naar Mercado los Pozos. Dit is een van de beste markten van Santa Cruz die je niet mag overslaan tijdens je vakantie naar Bolivia. De markt ligt in het centrum van de stad, niet ver van Plaza 24 de Septiembre.

De ietwat primitieve kraampjes bieden je smakelijke Boliviaanse gerechten aan. De heerlijke geuren ruik je al van ver. Proef Locro de Gallina, een kippenstoofpot. Of ga voor de Sopa de Mani, een pindasoep om je vinger bij af te likken. Natuurlijk worden er ook echte Zuid-Amerikaanse empanadas verkocht en is er ruime keuze aan tropische vruchtensappen.

Reizen Santa Cruz

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors