Samaipata Samaipata
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
- Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden

Samaipata

door Paulien Tak

Een klein, koel en relaxed stadje, dat is Samaipata. Stijlvolle hostels, gezellige restaurants en kleurrijke straatjes. De smalle straatjes zijn gevuld met winkeltjes vol souvenirs en gekleurde vlaggetjes wapperen vrolijk in de wind. In de plaats vertoeven een mengelmoes van locals, reizigers en dagjesmensen uit Santa Cruz.

Samaipata ligt zo'n 120 kilometer van Santa Cruz in het midden van Bolivia. Doordat het stadje wat hoger ligt dan Santa Cruz is het klimaat er een stuk aangenamer. De gemiddelde temperatuur is twintig graden en het regent er zelden. Hierdoor is de plek erg populair bij reizigers die willen wandelen in Samaipata. Ook is Samaipata is een goede uitvalbasis voor tripjes naar Nationaal Park Amboro en de Incaruïne Fuerte de Samaipata.

ZELF NAAR Samaipata?

Bekijk alle 3 reizen naar Samaipata

Fuerte de Samaipata

De Incaruïne Fuerte de Samaipata heeft een mysterieus aanzicht. Uit een rotsachtige heuvel zijn vreemde figuren gehakt. Vroeger was de ruïne waarschijnlijk een ceremonieel centrum voor het oude Inca-rijk. Aan de andere kant van de heuvel lag het leefgedeelte van de Inca-aanhangers.

De ruïne ligt op een kleine tien kilometer buiten Samaipata en geeft een kijkje in de Inca-cultuur tijdens je rondreis door Bolivia.

Nationaal Park Amboro

Op een klein half uurtje rijden van Fuerte de Samaipata ligt het National Park Amboro. In dit park komen drie ecosystemen samen: het Amazonegebied, de Andes en de Chaco. Het park is bijna een half miljoen hectare groot en in het immense natuurgebied leven meer dan achthonderd vogelsoorten en maar liefst 125 zoogdieren. Je spot hier de de poema, de ocelot en de bijzondere brilbeer.

Wandelen in Samaipata

Ook buiten National Park Amboro kan je van de natuur genieten. Veel reizigers gaan wandelen in Samaipata. Voor korte wandelingen ga je naar de Cuevas watervallen, hier is een poel waar je een verfrissende duik in neemt en onderweg pluk je sinaasappels.

Voor een zwaardere tocht rijd je vanaf Samaipata in twee uur naar de Condor Mountains, waar een wandeling van zes uur je leidt naar een kloof vol gieren. Een echte aanrader tijdens je vakantie naar Bolivia.

Reizen Samaipata

Reviews Samaipata

Authentiek Bolivia (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Marit Molenaar op 12 november 2017

Samaipata is een autenthiek stukje Bolivia. Met locals ben je 3 uur slingerend onderweg en laat je de eigenaar van een sigarenwinkeltje naar de buschauffeur bellen om je weer op te laten halen. Het is rustig, het weer prachtig, de broodjes lekker en gewoon erg mooi!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Samaipata

  • Uniek
  • Rustig
  • Kleurrijk

Minpunten Samaipata

  • Lange rit erheen
Ultieme tip: Doe de rondwandeling bij het oude inca-fort.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors