Tupiza Tupiza

Tupiza

door Paulien Tak

De felblauwe lucht steekt mooi af bij de oranje- en roodgekleurde hellingen, die bezaaid zijn met cactussen. Zo nu en dan dartelt er een kudde lama's rond. Je belandt in Tupiza in het wilde westen. Paardrijden in Tupiza is dan ook een echte aanrader tijdens je rondreis door Bolivia.

Tupiza ligt in het zuiden van Bolivia. Het is een rustig stadje en heeft zo'n 24.000 inwoners. Het stoffige stadje met roodgekleurde huizen ligt in een vallei, omsloten door de bergen van Cordillera de Chicas. Doordat de plaatselijke bevolking nog vaak traditionele kledij draagt, heeft de plaats een authentieke uitstraling. Veel reizigers doen Tupiza aan, voordat ze naar Salar de Uyuni gaan.

ZELF NAAR Tupiza?

Bekijk alle 2 reizen naar Tupiza

Traditionele kledij

In Bolivia is een eeuwenoude hoedentraditie, aan de hoed kan men zien uit welke streek iemand komt. De meeste mannen dragen dan ook een hoofddeksel. De vrouwen lopen in wijde rokken, sandalen met dikke sokken erin, prachtige bontgekleurde omslagdoeken en de bekende zwarte bolhoed. Velen dragen een kind op de rug en verkopen fruit en snoep, of staan op een van de vele markten van Tupiza.

De markten van Tupiza

Op de markten van Tupiza koop je van alles. Voor groente, fruit en vlees ga je naar Mercado Antonio Gilduran. Hier koop je gelijk de goedkoopste maaltijd van heel Tupiza, bij een van de eetkraampjes. Op donderdag en zaterdag bevindt zich naast het treinstation een markt met kleding en huishoudelijke artikelen. En in de overdekte markt Mercado Central vind je eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken, waaronder de traditionele kledij van de Bolivianen.

Paardrijden in Tupiza

De rode rosten en cactussen zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een Amerikaanse Western film binnenstapt. En wat doe je dan? Precies, paardrijden in Tupiza als een echte cowboy. Maak een tocht met een gids om het droge, maar kleurrijke landschap te ontdekken. Rijd door riviertjes, langs rotsformaties en geniet van prachtige uitzichten over de bergen. Voel je een echte Lucky Luke tijdens je vakantie in Bolivia.

Reizen Tupiza

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors