Laguna Colorada
8,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
8,0 Wildlife

Laguna Colorada

door Paulien Tak

Het knalrode meer steekt fel af tegen de witte eilandjes, roze flamingo's vliegen door de helderblauwe lucht over het kale rotsachtige landschap. De omgeving van Laguna Colorada is bijzonder door haar contrasterende kleuren en een must-see tijdens je rondreis door Bolivia.

Laguna Colorada ligt op ruim 4.000 meter hoogte in het zuiden van Bolivia, vlakbij de grens met Chili. Het zoute meer kleurt rood vanwege de algen die leven in Laguna Colorada. Maak een toer naar Laguna Colorada vanuit Uyuni, in combinatie met een bezoek aan het groene meer Laguna Verde en de beroemde zoutvlaktes van Salar de Uyuni.

Toer naar Laguna Colorada

Laguna Colorada is niet bereikbaar met het openbaar vervoer, daarom doen de meeste reizigers een toer naar Laguna Colorada in combinatie met een bezoek aan Laguna Verde en Salar de Unuyi. Ga je liever niet met een georganiseerde toer naar Laguna Colorada? Je kunt ook een auto huren in Uyuni en op eigen houtje het meer bezoeken.

Uyuni

Uyuni is de hoofdstad van de provincie Antonio Quijarro en heeft ongeveer 10.000 inwoners. In de stad is het ijzig koud en ondanks dat er niet veel te zien is, doen veel reizigers deze stad aan tijdens hun vakantie naar Bolivia. De beroemde zoutvlaktes en kleurrijke meren net buiten de stad zijn een grote trekpleister.

Flamingo's

Het rode meer staat vol met roze flamingo's. In Laguna Colorada leven drie van de zes flamingosoorten ter wereld. De Chileense flamingo, de Andes flamingo en de bedreigde James flamingo. Het meer zit vol algen die niet alleen zorgen voor de rode kleur van het water, maar ook voor de roze kleur van de vogels.

Like deze pagina

Reizen Bolivia

Meer Laguna Colorada

Reviews Laguna Colorada

Four Days Of Fantasy Tour (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 13 mei 2017

Wie naar Bolivia gaat, moet absoluut de Salar de Uyuni en de omliggende omgeving bezoeken. Wij boekten via Tupiza Tours de Four Days Of Fantasy Tour. Zij beginnen de tour in het veel rustigere Tupiza in plaats van het veel drukkere Uyuni. De tour is heftig, omdat je al snel naar hoge hoogtes rijdt. Drink veel water en doe vooral rustig aan, want je zult je behoorlijk ziek voelen. Maar wanneer je om je heen kijkt, zul je ook constant genieten. Wat een fantastisch landschap. Het lijkt in het Potosí Departemento alsof je in een totaal andere planeet bent. De kleuren, het landschap en de natuur. Het is puur genieten. Persoonlijk vond ik de Laguna Colorada hét hoogtepunt van deze trip. Kijk eens naar de foto, zoiets geloof je toch niet? Ga je ooit naar Bolivia? Doe deze tour!

Pluspunten Laguna Colorada

  • Niet druk
  • Landschap
  • Natuur
  • Surrealistisch

Minpunten Laguna Colorada

  • Direct naar hoge hoogtes
  • Tupiza is wat lastiger bereikbaar
Ultieme tip: Start je trip niet in Uyuni. Hier komen de meeste toeristen en rij je achter honderden jeeps aan. Begin in Tupiza, waar het veel minder druk is.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors