Laguna Colorada Laguna Colorada
9,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
9,0 Wildlife

Laguna Colorada

door Paulien Tak

Het knalrode meer steekt fel af tegen de witte eilandjes, roze flamingo's vliegen door de helderblauwe lucht over het kale rotsachtige landschap. De omgeving van Laguna Colorada is bijzonder door haar contrasterende kleuren en een must-see tijdens je rondreis door Bolivia.

Laguna Colorada ligt op ruim 4.000 meter hoogte in het zuiden van Bolivia, vlakbij de grens met Chili. Het zoute meer kleurt rood vanwege de algen die leven in Laguna Colorada. Maak een toer naar Laguna Colorada vanuit Uyuni, in combinatie met een bezoek aan het groene meer Laguna Verde en de beroemde zoutvlaktes van Salar de Uyuni.

ZELF NAAR Laguna Colorada?

Bekijk alle 8 reizen naar Laguna Colorada

Toer naar Laguna Colorada

Laguna Colorada is niet bereikbaar met het openbaar vervoer, daarom doen de meeste reizigers een toer naar Laguna Colorada in combinatie met een bezoek aan Laguna Verde en Salar de Unuyi. Ga je liever niet met een georganiseerde toer naar Laguna Colorada? Je kunt ook een auto huren in Uyuni en op eigen houtje het meer bezoeken.

Uyuni

Uyuni is de hoofdstad van de provincie Antonio Quijarro en heeft ongeveer 10.000 inwoners. In de stad is het ijzig koud en ondanks dat er niet veel te zien is, doen veel reizigers deze stad aan tijdens hun vakantie naar Bolivia. De beroemde zoutvlaktes en kleurrijke meren net buiten de stad zijn een grote trekpleister.

Flamingo's

Het rode meer staat vol met roze flamingo's. In Laguna Colorada leven drie van de zes flamingosoorten ter wereld. De Chileense flamingo, de Andes flamingo en de bedreigde James flamingo. Het meer zit vol algen die niet alleen zorgen voor de rode kleur van het water, maar ook voor de roze kleur van de vogels.

Reizen Laguna Colorada

Meer Laguna Colorada

Reviews Laguna Colorada

Meer dan magisch (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Gerda Stelwagen op 18 november 2019

Tijdens een 4 daagse jeep tour over de Altiplano van Bolivia zijn we gestopt bij dit prachtige gekleurde meer! Je kunt er een mooie wandeling maken waarbij je flamingo's en llama's kunt spotten vanaf het pad. Ongetwijfeld het mooiste meer wat ik ooit heb gezien!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Laguna Colorada

 • Prachtige omgeving
 • Gekleurd meer
 • Llamas
 • Flamingos
Ultieme tip: Draag een winddicht jack, want het kan er ongekend hard waaien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig meer in het zuiden van Bolivia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Karin van der Mooren op 14 november 2017

Dit prachtige meer is vaak onderdeel van de standaard Salar de Uyuni tours. Allerlei prachtige kleuren sieren de omgeving - het rode meer, de witte vlaktes, groene mossen, blauwe wateren en roze flamingo's.

Pluspunten Laguna Colorada

 • natuur
 • wandelen
Ultieme tip: Ga met Torre Tours (Tupiza)! Super 4d/3n tours.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Surrealistisch (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 30 juni 2017

Heb je wel eens die foto's gezien waarvan je denkt dat ze onwerkelijk zijn? Dat het echt Photoshop moet zijn? Ja natuurlijk, die foto's ken ik ook. Toen ik bij Laguna Colorada aankwam moest ik mezelf ook echt even knijpen. Is dit hier echt wat ik zie? Het rode meer met de witte mineralen in het water. De berg met de blauwe lucht op de achtergrond. Ondertussen honderden flamingo's in het rode water. Dit beeld is onvergetelijk. Wie de Salar de Uyuni Tour doet, zal hoogstwaarschijnlijk ook naar Laguna Colorada gaan. En terecht, want dit is wellicht Bolivia's mooiste plekje!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
6 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Laguna Colorada

 • Surrealistisch
 • geweldig landschap
 • mooie natuur
 • Mooie kleuren
Ultieme tip: Start de Uyuni tour niet in Uyuni zelf, maar in Tupiza. Het is hier stukken minder druk en je zult vervolgens niet in een karavaan achter elkaar aanrijden. Kijk naar Tupiza Tours/
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Four Days Of Fantasy Tour (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 13 mei 2017

Wie naar Bolivia gaat, moet absoluut de Salar de Uyuni en de omliggende omgeving bezoeken. Wij boekten via Tupiza Tours de Four Days Of Fantasy Tour. Zij beginnen de tour in het veel rustigere Tupiza in plaats van het veel drukkere Uyuni. De tour is heftig, omdat je al snel naar hoge hoogtes rijdt. Drink veel water en doe vooral rustig aan, want je zult je behoorlijk ziek voelen. Maar wanneer je om je heen kijkt, zul je ook constant genieten. Wat een fantastisch landschap. Het lijkt in het Potosí Departemento alsof je in een totaal andere planeet bent. De kleuren, het landschap en de natuur. Het is puur genieten. Persoonlijk vond ik de Laguna Colorada hét hoogtepunt van deze trip. Kijk eens naar de foto, zoiets geloof je toch niet? Ga je ooit naar Bolivia? Doe deze tour!

Pluspunten Laguna Colorada

 • Niet druk
 • Landschap
 • Natuur
 • Surrealistisch

Minpunten Laguna Colorada

 • Direct naar hoge hoogtes
 • Tupiza is wat lastiger bereikbaar
Ultieme tip: Start je trip niet in Uyuni. Hier komen de meeste toeristen en rij je achter honderden jeeps aan. Begin in Tupiza, waar het veel minder druk is.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors