Venezuela Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!
7,7
7,5 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
7,5 Locals
2,5 Veilig
9,5 Natuur
9,5 Stranden
8,0 Klimaat

Venezuela

door Charlotte de Vries

Binnen de landsgrenzen van Venezuela ligt een scala aan landschappen. De torenhoge bergen van de Andes, glooiende savannevlaktes, het benauwde Amazoneregenwoud en een eindeloze Caribische kustlijn vormen het interieur. En aan de noordkust wachten nog tientallen tropische eilanden op een bezoekje. In Venezuela is waanzinnig veel te zien.

De bezienswaardigheden van Venezuela variëren enorm. Van Caracas, een van de gevaarlijkste steden ter wereld, tot de uitgestorven woestijn Coro. En van party-eiland Isla de Margarita tot de hoogste waterval van de wereld, Salto Ángel. Bereid je voor op een prachtige reis langs de mooiste bezienswaardigheden van Venezuela.

De mooist bezienswaardigheden van Venezuela

De kans is groot dat je reis door Venezuela in de gevaarlijke stad Caracas begint. Het is oppassen geblazen en dat is zonde van deze historische stad. In Caracas ondervind je namelijk onder meer de geschiedenis van vrijheidsstrijder Simon Bolívar.

Een stuk veiliger en gezelliger is de koloniale studentenstad Mérida. De stad ligt tussen de toppen van de Andes. Vanaf hier wandel of mountainbike je naar het bergachtige Sierra Nevada National Park.

Venezuela's diverse natuur

Ten oosten van de Andes ligt de enorme savanne Los Llanos. Op veilige afstand spot je hier capibara's, miereneters, anaconda's en apen. Verder naar het noorden giet goudgeel zand het landschap om in de uitgestrekte woestijn Coro. Pak een sandboard en glijd van de duinen af terwijl roze flamingo's voorbij suizen.

Landinwaarts wordt het weer groener. Bezoek in het zuidoosten de honderden meters hoge tafelbergen van Gran Sabana op. Vlakbij ligt ook de 'engelenwaterval' Salto Ángel, met 979 meter de hoogste ter wereld.

Caribische eilanden rondom Venezuela

Bijkomen van een avontuurlijke reis door Venezuela doe je op een van de tropische eilanden. Zoals tijdens een strandfeest op het zonnige Isla de Margarita of al snorkelend bij het gekleurde koraal van Los Roques. Als laatste avondmaal eet je op Los Roques de lekkerste kreeft van Venezuela.

Meer Venezuela

Reviews Venezuela

Stage in de Jungle van Venezuala en liefde voor een Warao indiaan. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Aniek Sealtiel op 01 juni 2017

Toen ik vertrok uit Nederland voor het begin van mijn stage in Venezuela was het daar politiek al onrustig. Keer op keer ben ik gewaarschuwd, maar ik zette door. Ik heb uiteindelijk langer dan een half jaar in de jungle gewoond. Bij de lodge waar ik werkte, heb ik gasten van verschillende landen mogen ontmoeten terwijl ik vooral werkte met Venezuelanen. In de Orinoco Delta waar ik de meeste tijd doorgebracht heb, wonen vooral de Warao Indianen in de Jungle. Na lang samenwerken ben ik dan ook verliefd geworden op een indiaan. Hij is de persoon die ik het meeste mis, hoewel ik mis wat ik met hem had, moest ik terug om mijn studie af te ronden. Voor ik het land verliet besloot ik tijd voor mezelf te nemen, en dat heb ik gedaan door Angel Falls te bekijken in Canaima. Een groots einde voor een periode met een grootse impact.

7,5
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
3 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Venezuela

 • Hulpvaardige mensen
 • grootse natuur
 • flora
 • fauna

Minpunten Venezuela

 • onveilig
 • corrupt
 • problemen met de valuta
Ultieme tip: Angel Falls in Canaima en de Orinoco Delta
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ontdekking van een nieuwe wereld (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Teodora Simovic op 09 oktober 2016

Venezuela bevindt zich momenteel in een onrustige periode. Ondermeer een droevig idee gezien de prachtige natuur die dit land te bieden heeft. Een expeditie langs de Orinoco-rivier richting de prachtige Angels Falls biedt een zeldzame ervaring van overnachten in een hangmat midden in de jungle. Bovendien heeft Venezuela parelwitte stranden die zelfs in je wildste dromen niet bestaan. Los Roques is daarom ook een bucketlist destinatie. Wat Isla Margharita betreft, een grote tegenvaller. Niettemin is Venezuela een prachtig land waarvan ik hoop op een dag terug te keren. Mag de voorspoed het land weer bezoeken!

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
2 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Venezuela

 • betaalbaar
 • onontdekt
 • gevarieerd

Minpunten Venezuela

 • gevaarlijk
Ultieme tip: - Las Roques - Canaima National Park (Angel Falls)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors