Beste reistijd Venezuela

Beste reistijd Venezuela

Wat is de beste reistijd voor Venezuela?

Gedurende het hele jaar is het mogelijk te reizen naar Venezuela, er is niet echt een bepaalde beste reistijd. Wel is het tijdens de droge periode, van december tot april, makkelijker om te reizen. De kans op overstromingen en weggespoelde wegen is dan een stuk kleiner. Ook zijn er in de droge periode minder muggen.

De Angel Falls zijn juist op hun best tijdens het regenseizoen. In de droge periode is de waterval slechts een dun stroompje.

De temperatuur in Venezuela ligt het hele jaar rond de 27 graden, behalve als je de bergen in trekt waar het koeler is. Vooral de eilandjes voor de kust en de kuststrook kennen een prettig klimaat.

Tijdens Kerstmis, de week voor Pasen (Semana Santa) en carnaval in februari is het overal een stuk drukker. Venezolanen trekken er dan met z'n allen op uit om groots feest te vieren. Accommodaties zijn in deze tijden moeilijker te vinden en een stuk duurder.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Venezuela

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors