Mochima National Park Mochima National Park

Mochima National Park

door Willeke van Doorn

In het Mochima National Park geniet je van de zon op parelwitte stranden aan de kust van Santa Fe en Playa Colorada, ga je op zoek naar dolfijnen tijdens boottochten over het azuurblauwe water en duik je tussen kleurrijke koraalriffen.

Het Mochima National Park omvat een gebied van bijna 95.000 hectare in het noordoosten van Venezuela. Het nationale park ligt tussen de steden Puerto La Cruz en Cumaná in en bestaat uit groene heuvels, regenwouden, witte zandstranden, kleine kustplaatsjes en een handjevol Caribische eilanden.

Mochima

Het Mochima National Park is vernoemd naar het gelijknamige dorpje Mochima dat aan de rand van het park ligt. Mochima is een rustig dorp en heeft zelf geen strand, maar is een goede uitvalsbasis om de eilanden in het park te bezoeken tijdens je vakantie in Venezuela.

Vanuit Mochima vertrekken boottochten naar één of meerdere eilanden. Rondom de boot springen dolfijnen op uit het water. Eenmaal aangekomen op een van de eilanden geniet je van de zon op de witte zandstranden of duik je het helderblauwe water in en snorkel je langs koraalriffen.

Op de eilanden bestaat de mogelijkheid om te kamperen. Daarvoor dien je wel een vergunning aan te vragen. Heb je geen zin om te kamperen? Stap dan aan het eind van de dag weer op een boot die je terugbrengt naar Mochima waar je de keuze hebt uit verschillende accommodaties.

Santa Fe

Iets verderop ligt de badplaats Santa Fe, dat eveneens een goed startpunt vormt voor excursies naar de eilanden. Santa Fa is wat groter en drukker dan Mochima. Gekleurde huizen en palmbomen sieren het lange witte zandstrand van de badplaats. Grote groepen pelikanen dwarrelen over het strand en in de zee.

De goede locatie dichtbij de eilanden en accommodaties op het strand maakten van Santa Fe een geliefde bestemming onder internationale backpackers. Tegenwoordig is de badplaats minder populair vanwege de verminderde veiligheid.

Playa Colorada

Vanuit Santa Fe vaar je naar Playa Colorada dat in een afgelegen baai ligt. Het kleurrijke strand dankt haar naam aan de oranjerode kleur van het zand. Vooral in de weekenden trekt dit strand veel jonge, feestende locals.

Door de week is het een stuk rustiger op Playa Colorada en zon je op het door palmbomen overschaduwde strand of ga je het water op in een kano of kayak. Vanuit Playa Colorada worden ook dagtours georganiseerd naar het nabijgelegen Isla de Mono, een van de tientallen eilanden waaruit je kunt kiezen tijdens een rondreis in Venezuela.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors