Orinoco Delta Orinoco Delta

Orinoco Delta

door Willeke van Doorn

Een doolhof van rivieren voert het water van de Orinocorivier naar de Atlantische Oceaan. Een tour door de Orinoco Delta laat je kennismaken met de Warao idianen terwijl je in een kano over de rivieren tussen de mangrovewouden vaart.

De Orinoco Delta in het noordoosten van Venezuela is een gebied ter grote van België. De delta vormt een verzameling van zijrivieren van de Orinoco die uiteindelijk uitmonden in de Atlantische Oceaan. Het is een van de beste gebieden om wildlife te spotten tijdens een rondreis door Venezuela.

Orinoco Delta Tours

De enige manier om de Orinoco Delta te verkennen is per boot. Tijdens een meerdaagse tour vaar je in een kano over het water en zie je overal om je heen, zowel op het land, in het water als in de lucht, de meest unieke diersoorten.

De delta is het leefgebied van ontelbaar veel verschillende vogelsoorten, rivierdolfijnen, jaguars, apen, pythons en piranhas. De beste tijd om wildlife te spotten is in het droge seizoen, tussen januari en mei. Brede zandstranden komen dan tevoorschijn achter het water.

Warao indianen

Daarnaast maak je in de Orinoco Delta kennis met de Warao indianen die al duizenden jaren in het gebied leven. Warao staat voor 'kanomensen' en de kano is dan ook de manier waarop zij zich verplaatsen door de delta.

De Warao indianen wonen in houten huizen die op palen boven het water zijn gebouwd, ter bescherming tegen het wisselende waterniveau dat bij vloed een groot deel van de delta onder water zet. Ze leven van vissen en jagen en kennen een simpele levensstijl in dit stuk ongerepte natuur in Venezuela.

Orinoco Delta Lodge

Tijdens je vakantie in Venezuela kun je een aantal dagen in de delta verblijven, bijvoorbeeld bij de Orinoco Delta Lodge. Deze accommodatie biedt verblijven aan in dezelfde stijl als de huizen van de Warao, midden in de Orinoco Delta, met uitzicht op de rivier.

De Orinoco Delta Lodge organiseert verschillende tours over de rivier en door de jungle van de delta, wat het een goede uitvalsbasis maakt voor een rondreis door dit bijzondere gebied. Ook het Orinoco Eco Camp biedt accommodatie en tours aan in de Orinco Delta Lodge.

Tijdens de tours vaar je over een van de grootste rivieren van Venezuela, vis je naar piranhas en hike je door de jungle. Een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie in Venezuela!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors