Paspoort en visum Venezuela

Paspoort en visum Venezuela

Reis je binnenkort naar Venezuela, of via Venezuela naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Venezuela.

Heb ik een visum nodig voor Venezuela?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Venezuela verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Venezuela verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Venezuela in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Venezuela, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Venezuela vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Venezuela

Bij aankomst in Venezuela moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Venezuela

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors