Klimaat Venezuela

Klimaat Venezuela

Wat voor klimaat kun je verwachten in Venezuela?

In Venezuela heerst een tropisch klimaat. Het weer in Venezuela is gedurende het hele jaar aangenaam warm: de gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius en de zon schijnt 350 dagen van het jaar. In de kustgebieden is het goed uit te houden, ook in de zon. Er staat altijd wind. In het binnenland en Amazonegebied is de luchtvochtigheid hoger en voelt de warmte drukkend aan.

In de bergen, de uitlopers van het Andesgebergte, is het altijd een stuk kouder. Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. De gemiddelde temperatuur in de hooglanden is 15 graden.

Welke seizoenen zijn er in Venezuela?

In Venezuela zijn er geen klimaten zoals wij ze kennen. Geen winter, zomer, herfst en lente maar een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen is van december tot april. Het regenseizoen duurt van ongeveer half april tot begin november en er vallen dan vaak 's nachts korte maar hevige tropische regenbuien.

De natste gebieden vind je in het noordoosten van Venezuela, in de Orinoco Delta, en ten zuiden en zuidwesten van het Hoogland van Guyana. De eilanden voor de kust kennen geen echte natte of droge periode.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Venezuela?

Venezuela ligt net buiten de zone van cyclonen die jaarlijks het Caribisch gebied treffen. Tijdens het regenseizoen komen cyclonen wel voor langs de noordelijke kusten van Venezuela.

Op heuvels en in bergen is er een verhoogde kans op aardverschuivingen tijdens het regenseizoen. Wegen kunnen in hun geheel wegspoelen.

Zorg ervoor dat je altijd goed op de hoogte bent van de actuele (weers)situatie.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Venezuela

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors