Klimaat Venezuela

Klimaat Venezuela

Wat voor klimaat kun je verwachten in Venezuela?

In Venezuela heerst een tropisch klimaat. Het weer in Venezuela is gedurende het hele jaar aangenaam warm: de gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius en de zon schijnt 350 dagen van het jaar. In de kustgebieden is het goed uit te houden, ook in de zon. Er staat altijd wind. In het binnenland en Amazonegebied is de luchtvochtigheid hoger en voelt de warmte drukkend aan.

In de bergen, de uitlopers van het Andesgebergte, is het altijd een stuk kouder. Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. De gemiddelde temperatuur in de hooglanden is 15 graden.

Welke seizoenen zijn er in Venezuela?

In Venezuela zijn er geen klimaten zoals wij ze kennen. Geen winter, zomer, herfst en lente maar een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen is van december tot april. Het regenseizoen duurt van ongeveer half april tot begin november en er vallen dan vaak 's nachts korte maar hevige tropische regenbuien.

De natste gebieden vind je in het noordoosten van Venezuela, in de Orinoco Delta, en ten zuiden en zuidwesten van het Hoogland van Guyana. De eilanden voor de kust kennen geen echte natte of droge periode.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Venezuela?

Venezuela ligt net buiten de zone van cyclonen die jaarlijks het Caribisch gebied treffen. Tijdens het regenseizoen komen cyclonen wel voor langs de noordelijke kusten van Venezuela.

Op heuvels en in bergen is er een verhoogde kans op aardverschuivingen tijdens het regenseizoen. Wegen kunnen in hun geheel wegspoelen.

Zorg ervoor dat je altijd goed op de hoogte bent van de actuele (weers)situatie.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors