Vervoer Venezuela

Vervoer Venezuela

Wat zijn de vervoersmiddelen in Venezuela?

Het vervoer in Venezuela is over het algemeen goed geregeld. Met bussen kom je overal en in de hoofdstad Caracas is zelfs een metronetwerk.

Vliegtuig

Vanaf Caracas gaan een aantal vluchten naar andere Venezolaanse steden als Porlamar, Maracaibo en Puerto Ordaz. Prijzen verschillen erg per vliegtuigmaatschappij. Sommige maatschappijen hebben kortingen voor studenten.

Bus

De meeste reizen binnen Venezuela gaan per bus. Je komt overal en het is goedkoop. De langeafstandbussen zijn verbeterd en de meeste hebben nu airconditioning. Vaak staat die airco zo hoog dat het extreem koud is in de bussen. Neem dus voldoende warme kleren mee. De cama bus is het meest luxe. Je stoel kan helemaal naar achter, als een soort bed.

De meeste langeafstandbussen vertrekken vanaf een terminal de pasajeros. Elke stad heeft zo'n terminal, vaak net iets buiten het centrum. Je koopt een kaartje van tevoren, maar tijdens rustige periodes is dat niet nodig.

Tussen kleinere dorpjes rijden por puestos of carros, een kruising tussen een bus en een taxi. Ze vertrekken pas wanneer het busje helemaal vol is en hebben een vaste eindbestemming en een vaste prijs. Por puestos zijn duurder dan gewone bussen.

Boot

Er liggen vele eilandjes voor de kust van Venezuela. Het bekende Isla Margarita is het enige eiland waarnaar met regelmaat een boot toe gaat.

Metro

Hoofdstad Caracas is de enige stad met een metronetwerk. Het netwerk bestaat sinds 1983. De stations zijn schoon en de metro's gaan snel. Het is een goedkope en veilige manier van reizen in de verder chaotische stad.

Taxi's

In steden rijden taxi's. Ze hebben geen meter, dus spreek van te voren af hoeveel je voor je ritje wilt betalen. Zwarte taxi's met gele stickers en witte taxi's met geelzwarte blokjes zijn over het algemeen betrouwbaar.

Huurauto

Met een eigen auto door Venezuela rijden is een optie als je het land echt goed wilt verkennen. Rijden door Venezuela is redelijk veilig, maar niet alle wegen zijn in een goede staat. Daarnaast is een auto huren duur en moet je altijd oppassen voor diefstal.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors