Vervoer Venezuela

Vervoer Venezuela

Wat zijn de vervoersmiddelen in Venezuela?

Het vervoer in Venezuela is over het algemeen goed geregeld. Met bussen kom je overal en in de hoofdstad Caracas is zelfs een metronetwerk.

Vliegtuig

Vanaf Caracas gaan een aantal vluchten naar andere Venezolaanse steden als Porlamar, Maracaibo en Puerto Ordaz. Prijzen verschillen erg per vliegtuigmaatschappij. Sommige maatschappijen hebben kortingen voor studenten.

Bus

De meeste reizen binnen Venezuela gaan per bus. Je komt overal en het is goedkoop. De langeafstandbussen zijn verbeterd en de meeste hebben nu airconditioning. Vaak staat die airco zo hoog dat het extreem koud is in de bussen. Neem dus voldoende warme kleren mee. De cama bus is het meest luxe. Je stoel kan helemaal naar achter, als een soort bed.

De meeste langeafstandbussen vertrekken vanaf een terminal de pasajeros. Elke stad heeft zo'n terminal, vaak net iets buiten het centrum. Je koopt een kaartje van tevoren, maar tijdens rustige periodes is dat niet nodig.

Tussen kleinere dorpjes rijden por puestos of carros, een kruising tussen een bus en een taxi. Ze vertrekken pas wanneer het busje helemaal vol is en hebben een vaste eindbestemming en een vaste prijs. Por puestos zijn duurder dan gewone bussen.

Boot

Er liggen vele eilandjes voor de kust van Venezuela. Het bekende Isla Margarita is het enige eiland waarnaar met regelmaat een boot toe gaat.

Metro

Hoofdstad Caracas is de enige stad met een metronetwerk. Het netwerk bestaat sinds 1983. De stations zijn schoon en de metro's gaan snel. Het is een goedkope en veilige manier van reizen in de verder chaotische stad.

Taxi's

In steden rijden taxi's. Ze hebben geen meter, dus spreek van te voren af hoeveel je voor je ritje wilt betalen. Zwarte taxi's met gele stickers en witte taxi's met geelzwarte blokjes zijn over het algemeen betrouwbaar.

Huurauto

Met een eigen auto door Venezuela rijden is een optie als je het land echt goed wilt verkennen. Rijden door Venezuela is redelijk veilig, maar niet alle wegen zijn in een goede staat. Daarnaast is een auto huren duur en moet je altijd oppassen voor diefstal.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Venezuela

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors