Suriname
7,9
8,7 Algemene ervaring
7,7 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
9,2 Locals
6,7 Veilig
9,3 Natuur
5,8 Stranden
7,8 Klimaat

Suriname

door Charlotte de Vries

Een reis door Suriname kan niet anders dan gemoedelijk zijn. Haar vriendelijke inwoners - van Europese, Afrikaanse, Indische, Chinese en Indonesische afkomst - ontvangen reizigers met open armen. En met trots laten ze het land zien. Van de heerlijkste roti en pittigste curry tot de ongerepte regenwouden in het binnenland van Suriname.

Een netwerk van rivieren en tropische regenwouden vormen het Surinaamse interieur. Vanuit Paramaribo is de jungle van Suriname goed te bereiken. Vaar in een uitgeholde boomstam over de rivier Boven Suriname en bezichtig marrondorpjes. Of overnacht in een huisje midden op het meer Bigi-Pan, waar je de meest bijzondere vogels spot.

De mooiste bezienswaardigheden van Suriname

Een reis door Suriname begint bij Paramaribo. In deze multiculturele hoofdstad staan Nederlandse koloniale gebouwen, moskeeën en synagogen in vrede naast elkaar. Voor een proefje van de harmonieuze sfeer drink je een Parbo biertje, speel je kaarten en eet je roti met de inheemse bewoners aan de Waterkant.

De natuur in Suriname

Het makkelijkst te bereiken natuurgebied vanuit Paramaribo is het honderd kilometer verderop liggende Brownsberg. Bovenop de Brownsberg kijk je uit op het 6000 hectare grote natuurpark waar een enorm stuwmeer in gedrapeerd ligt. De jungle en haar vele apen kan je met je eigen auto ontdekken.

Verder naar het zuiden vind je de dichtbegroeide jungle Boven Suriname, waarin de gelijknamige modderige rivier langs afgelegen marrondorpjes kronkelt. In een uitgeholde boomstam maak je een safari naar de vriendelijke junglebewoners en vaar je naar rivierdelen en watervallen om te zwemmen.

Meren en stranden in Suriname

Het grootste meer in Suriname is Bigi-Pan. Elk jaar strijken hier miljoenen vogels neer om aan de noordelijke winter te ontsnappen. In een houten huisje midden op het water spot je de prachtige watervogels en, met een beetje geluk, zelfs alligators en miereneters.

Evenveel rust vind je in Galibi, de enige strandbestemming van Suriname. Aan de monding van de Coppename-rivier spot je reuzenschildpadden en zeekoeien.

Like deze pagina

Reizen Suriname

Meer Suriname

Reviews Suriname

Rondreis Suriname (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bert Aardenburg op 30 september 2017

De reis naar Suriname begint op Paramaribo.
Hier wordt meteen al begonnen met onthaasten. Voordat je door de douane bent, sta je 2 uur in de rij bij de paspoortcontrole. Terwijl je als 60-plusser zo aan de beurt bent.
Eenmaal door de controle voelt de warmte van het land als een warme deken.
In Paramaribo is er veel te zien, maar neem een gids, die je wat over de stad en de gebouwen kan vertellen.
Aanrader is een fietstocht met gids via Zus en Zo, deze nemen je mee op een 4 uur durende tocht door diverse plantages en oerwoud, met een heerlijk lunch onderweg.
Boek ook een 3 nachten en 4 dagen bezoek aan Anaula Resort, midden in de jungle en alleen per korjaal (bootje) bereikbaar. Geen airco in de cabanas en ook geen warm water, maar koud douchen met 35 graden overdag is geen straf.
Je kunt hier kaaimannen spotten, gebruik maken van de sula (een soort natuurlijke jacuzzi), eten en drinken is inclusief. Bezoek een inheems dorp en ontdek aapjes en ander wild.
Boek daarna een meerdaags bezoek aan Resort Berg en Dal, daar kan de avonturier zijn hart ophalen, door middel van dure excursies, zoals quadrijden, een cannopytour en ziplinen over de Suriname rivier, die vol met piranha's zit.
Eten en drinken en taxiritten zijn niet duur. Vraag wel aan de taxibestuurder of hij met een meter rijdt, anders ben je als toerist de klos.

Pluspunten Suriname

 • De bevolking van Suriname is erg aardig en behulpzaam
 • wel is het zo dat je ze met respect moet behandelen. Met een beleefd: Goedemorgen

Minpunten Suriname

 • de sfeer in de avonduren na 1800 uur is heel anders
Ultieme tip: Mijn tip is Anaula Resort in Suriname.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk genieten van de rust, het bos en afkoelen in COLA-water :) (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Teffany Kartopawiro op 24 augustus 2017

In Suriname heb ik heerlijk genoten van de rustgevende sfeer van het binnenland. Prachtige natuur, met hele mooie kreken en rivieren. Ook de mensen zijn aardig en hebben allemaal een prachtige cultuur en achtergrond.

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar
 • Nederlandstalig
 • Aardige mensen
Ultieme tip: Als je in Suriname ben, vooral naar het binnenland om daar te genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De oerbossen van Suriname (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Bij Suriname kunnen velen zich niet veel voorstellen en terecht. Paramaribo is op zich een leuke stad, maar er zijn weinig bezienswaardigheden. Je kan een keer een rondwandeling maken in het centrum van de stad. Bezoek per boot een paar oude plantages en bekijk eens Fort Zeelandia. Maar dan heb je het eigenlijk wel gehad. Het mooiste bevindt zich in de oerwouden van Suriname. Per vliegtuig kan je de kleine dorpjes in het binnenland bereiken. Je wordt met bagage en al gewogen, want deze kleine vliegtuigjes kunnen slechts een beperkt gewicht hebben. Wij kozen voor Palumeu. Eenmaal aangekomen wordt de groep naar het nabij gelegen indianendorp gevoerd waar we officieel toestemming krijgen om te verblijven. Regel is dat de toeristen niet zonder toestemming het dorp in mogen en de indianen de toeristen niet mogen lastig vallen. Dat werkt in beider voordeel. Voor het fotograferen van de lokale bevolking is het gewenst om eerst toestemming te vragen. De indianen vinden het namelijk vreselijk als ze niet netjes op de foto staan.
Het oerwoud is fantastisch mooi. Met een gids leren we een aantal geneeskrachtige planten kennen: "proef dit eens", zegt de gids. En lachen dat hij doet als hij onze gezichten ziet, want hij heeft ons de galbittere kininebast gegeven. We vissen op een grote zoetwater vis en krijgen een hengel en een knuppel! Het advies is om de vis gelijk de hersens in te slaan als je hem vangt, want hij bijt behoorlijk. Maar het is de moeite waard, want ik heb persoonlijk nog nooit zo'n lekkere vis gegeten.
De laatste dag komen toeristen en indianen weer bij elkaar en mogen de indianen hun eigengemaakte souvenirs verkopen. Maar mijn mooiste souvenir is een eigengemaakt matje wat ik geleerd heb te maken van één van de indianen.

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • natuur

Minpunten Suriname

 • criminaliteit
Ultieme tip: Ga de binnenlanden is. Gebruik een betrouwbare taxi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Van te voren geen verwachtingen, nu een hele aanrader! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marloes de Hoog op 21 mei 2017

Ik ben naar Suriname geweest omdat mijn broer daar was voor school. In eerste instantie zou Suriname niet in mijn lijstje staan van landen waar ik heen zou willen, maar deze kans kon ik ook niet laten schieten. Ik verbleef daar in een mooi huis waar we met allemaal studenten waren. In de tijd dat ik er was hebben we veel leuke en mooie dingen gezien. Natuurlijk de stad Paramaribo zelf, maar er is zo veel meer dan alleen dat. Het stuwmeer is heel mooi om te zien! Maar ook Brokopondo, Bakaaboto, en de Jungle zijn ontzettend mooi. Het geeft je zo'n gaaf gevoel om apen tegen te komen. Voor een leuke overnachting is Bakaaboto zeker aan te raden. Een erg rustgevende plek. Ik was in de ochtend om 06:00 opgestaan om de zonsopgang te bekijken, dat was heel prettig.
Ik ben echt verliefd geworden op Roti, wat is dat heerlijk! Het eten in Suriname is sowieso erg lekker. Er zijn heel veel kleine eenmanszaakjes die vers koken. Super!
Zoals in elke stad heeft Suriname ook zijn gevaren. Daarom adviseer ik om niet alleen over straat te gaan als ze zien dat je een Nederlandse student bent. Ik heb dat ervaren. Je kan gewoon overdag beroofd worden. Maar dat kan natuurlijk net zo goed in Amsterdam. Dus wees gewoon voorzichtig en neem niet teveel gevaarlijke risico's. Wees wel avontuurlijk, want dat is Suriname zeker!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
4 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • goedkoop
 • lekker eten

Minpunten Suriname

 • slechte wegen
Ultieme tip: Overnachting Bakaaboto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fan-tas-tisch! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Nynke Politiek op 07 mei 2017

Vijf maanden van dit prachtige land mogen proeven. Wat een natuur! Wat een vriendelijke mensen! Wat heb ik geweldige dingen beleefd. Een ervaring en een land om nooit meer te vergeten en zeker waard om nog eens te bezoeken!

Pluspunten Suriname

 • Vriendelijke locals
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • Avond onveilig op straat
Ultieme tip: Meng je met de lokale bevolking. Gastvrijheid ten top, en je ziet de mooiste plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig en vriendelijk Suriname (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Eline Raterink op 13 maart 2017

Suriname is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De bevolking is heel erg vriendelijk en spreekt bovendien Nederlands! Hoe bijzonder is dat, na een vlucht van acht uur? In Suriname leven veel verschillende culturen in vrede naast elkaar, wat het beste terug ziet in Paramaribo. Overal op straat hoor je muziek en de verschillende culturen hebben duidelijk invloed gehad op de Surinaamse keuken. Daarmee is Suriname echt een Caribisch land, alleen zonder het helderblauwe water aan de kust. In plaats daarvan heeft Suriname heel veel te bieden voor natuurliefhebbers. Van de vogels in Bigi Pan tot aan de vele apensoorten in het hart van de jungle.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Nederlandse taal in de jungle
 • verschillende culturen
 • ongerepte natuur
 • niet toeristisch
 • avontuurlijk
 • fauna
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Suriname

 • lange afstanden
 • geen strandvakantie
Ultieme tip: Ga de jungle in! Suriname is een heel veelzijdig land en naast dat een bezoek aan Paramaribo uiteraard een must is, is de ongerepte jungle wellicht nog mooier.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie in Suriname (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Myrthe Verhoog op 22 januari 2017

Het binnenland is waanzinnig mooi qua natuur, mensen en de rust. De stad Paramaribo is een drukke stad waar altijd iets gebeurd. De centrale markt, de waterkant en rondom het hotel bij torarica zijn veel toeristen te vinden.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • mensen zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij
 • klimaat is erg aangenaam
 • de mensen spreken ook nederlands
 • natuur is prachtig

Minpunten Suriname

 • het gaat financieel niet goed momenteel
 • prijzen verschillen enorm van elkaar bij restaurants
 • je hebt al snel een auto of taxi nodig
Ultieme tip: Ga naar het binnenland en laat je verwennen door wat de natuur je geeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Anne-Kari van den Hil op 15 november 2016

Een prachtig land waar de bevolking ontzettend gastvrij is. De geur van de jungle komt je tegemoet als je het vliegtuig uitstapt. Een heel mooi land met een hoop trips de jungle in en elk stukje jungle is anders.
Het is echt genieten om even niet op de tijd te letten en te leven als een Surinamer.

No spang!!

Pluspunten Suriname

 • gastvrij
 • prahtige jungle
 • klimaat
Ultieme tip: Laat het op je afkomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar de mooiste tijd van mijn leven (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Cees Van Es op 31 oktober 2016

Trip door Suriname voor de 4 de keer. De reis in Nederland al voorbereid wat en waar we naartoe zouden gaan. Begonnen met een stadstour waar we de bezienswaardigheden hebben bekeken. De dag er op naar Albina en met de pinjjaki een zeewaardige boot naar Galibi om 's nachts de zeeschildpadden te bezoeken zeer indrukwekkend, wel seizoensgebonden.
De volgende dag terug naar Paramaribo via Sanlouran du Maroni om de gevangenis van Papillon te bezoeken. Vanuit Paramaribo met de boot naar Overbridge. Jodensavanne bezocht en overnacht. Daarna met de bus naar het stuwmeer. Door naar Adjoni waar de weg ophield veder met de korjaal naar Danpati voor een meerdaags verblijf. Lekker een beetje primitief, maar toch goed. Geen wifi en internet, haha mijn GPS kon mij vinden . Daar een jungletocht gemaakt, gezwommen, korjaal gevaren, dorp bezocht, ook een school . We hadden schriften en potloden enz bij ons. Dat werd in dank afgenomen. Ook nog met een verpleegster meegegaan om oude mensen te bezoeken die heb je daar ook, dementie enz echt verschrikkelijk. Hoe die daar leven, er is daar niets. Van Danpati met de korjaal weer terug naar Adjoni en naar Berg en Dal, weer een luxe resort waar je veel dieren ziet. Ook kun je er diverse activiteiten doen zoals aan een touwbaan door de bomen zweven en de rivier oversteken. Terug naar Paramaribo daar het fort Zeelandia bezocht en overgestoken naar Nieuw Amsterdam een openlucht Museum met veel dingen van vroeger, het was een militaire vesterking aan de monding. Overgestoken naar Rust en Werk, een opgeknapte plantage lekker gegeten. Terug naar Paramaribo en nog een paar dagen rondgekeken. Ook de Karzene bezocht met een militair museum, maar daar heb ik in 73 /74 gelegen. Verder zijn het vriendelijke gastvrije mensen. Je hebt overal wel wat. Loop niet met sieraden e.d te koop, ik zeg altijd opgaan in de massa

Pluspunten Suriname

 • mooi

Minpunten Suriname

 • wegen
Ultieme tip: Laat het over je heen komen, relax. Je bent in een ander land, geniet en neem de tijd.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzonder! (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Iris Timmermans op 16 oktober 2016

Land met geschiedenis, mooie natuur, heerlijk eten en supervriendelijke mensen. Ga zeker het binnenland in. Er zijn geen stranden, maar verschillende hotels en accommodaties aan de rivier.
Het eten is heerlijk, Surinaamse keuken maar ook Javaans.

Ultieme tip: Ga het binnenland in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

WOW EXPERIENCE (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Metha Liew-On Schijvynck op 11 oktober 2016

Suriname is een geweldig land. De bevolking is super beleefd. Het klimaat is echt top. Ik hou van de cultuur. Nog een reis gemaakt naar Isadou een eiland. Eerst 5 uur met de bus, gezelschap en gids waren helemaal geweldig. Daarna in een Koreaal (bootje), wat een ervaring. Op het eiland aangekomen helemaal terug in de tijd. Geen wifi etc. Kaaimannenjacht gedaan. Wow, respect voor de bootsman. Zonder licht 's avonds laat het water op. Alleen door middel van de schaduwen in het water ging hij op zijn doel af. Geweldig. Ja, een Kaaiman gevangen en natuurlijk foto's gemaakt en weer vrij gelaten, ook een Tarantula spin op m'n arm laten lopen. Iedereen deed het dus ook ik. Nu niet meer bang voor spinnen.

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar
 • Gewedige mensen
 • Goed eten

Minpunten Suriname

 • verkeer is gevaarlijk
 • Eetgelegenheid vroeg dicht vb fast food
Ultieme tip: Ik zou zelf geen autorijden, een taxi is daar echt niet duur. Verkeer is behoorlijk gevaarlijk. Torarica is een gezellige plek. De Maagdenstraat waar je leuke souvenirs kan kopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang in Suriname (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Kiki van Dongen op 10 oktober 2016

Twee jaar geleden voelde ik me net Mowgli na het baden in een zwart kreekje in het binnenland van Suriname. Vervolgens mochten we een giftige slang, een nachtvlinder en een megakever voelen en in de avond op de grond in slaap vallen naast het kampvuur onder het genot van de fascinerende geluiden van vogels en brulapen. Alsof dat nog niet genoeg was, werden we de volgende morgen gewekt door het zonlicht om nog veel meer te gaan zien en beleven. Suriname zorgt voor een intense connectie met de jungle, welke niet meer zal verdwijnen.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Zeer betaalbaar
 • Fijne vibe
 • Prachtige natuur
 • Lieve mensen
 • Geweldige dieren

Minpunten Suriname

 • Vuil op straat
Ultieme tip: Het binnenland is het allermooiste stukje Suriname! Bigi Pan en Nickerie zijn ook zeker de moeite waard. De goudmijnen bezoeken. Paramaribo blijft de bruisende hoofdstad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No spang, geen zorgen! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Rozemarijn Melissen op 03 oktober 2016

Suriname heb ik ervaren als een erg divers en verrassend land. In de hoofdstad Paramaribo heb je een bruisend uitgaansleven en zijn er genoeg mogelijkheden om de cultuur op te snuiven bij bijvoorbeeld Fort Zeelandia of aan de waterkant. Wil je de drukte van de stad even ontvluchten dan zit je zo op het water om dolfijnen of kaaimannen te spotten. Helemaal tot rust kom je bij Bigi Pan in het noordwesten van Suriname. Hier vind je een aantal huisjes op palen midden in een natuurgebied. Met een bootje kun je het natuurgebied in en ontdek je tientallen soorten vogels en andere dieren. In de avond geniet je in je hangmat van een prachtige zonsondergang. Voor de echte avonturiers is er genoeg te beleven in het binnenland van Suriname. De jungle is alleen te bereiken met smalle bootjes en de reis er naartoe is al een hele belevenis op zich. Tijdens een jungletocht ontdek je verschillende dieren zoals apen, spinnen en slangen en heb je prachtige uitzichten vanaf bijvoorbeeld Voltzberg of Brownsberg. Na een lange en zware tocht is het heerlijk om af te koelen in een van de riviertjes om vervolgens een van de heerlijke Surinaamse maaltijden voorgeschoteld te krijgen.
Ten slotte leer je het land pas echt kennen door om te gaan met de bewoners. Zo is het ontzettend leuk om echte roti te leren maken van een local.

Al met al vond ik het dus een verrassend en veelzijdig land waar genoeg te beleven is. En het belangrijkste... alles gaat er met een heerlijk rustig tempo, no spang!

Pluspunten Suriname

 • prachtige natuur
 • gastvrije mensen
 • lekker eten

Minpunten Suriname

 • niet overal veilig
Ultieme tip: Breng tijd door met de inwoners van Suriname. Zij vinden het geweldig om jou meer te vertellen over hun land en je bijvoorbeeld een typisch Surinaams gerecht te leren maken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Jan Mackloet op 02 oktober 2016

Suriname is een geweldig land om een rondreis door te maken. Geweldige natuur en gastvrije mensen. Het is zeker de moeite waard om het noorden van Suriname te bezoeken om te genieten van de mooie dierenwereld en het lekkere eten.

Pluspunten Suriname

 • Gastvrije bevolking
 • Taal
 • Heerlijk eten
 • Goedkoop

Minpunten Suriname

 • Geduld hebben voor het reizen naar de binnen landen
Ultieme tip: Ga per binnenlandse vlucht naar het noorden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

suriname 2016 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rick Wentink op 02 oktober 2016

Ik was net zestien toen ik besloot dat ik samen met een vriendin naar Zuid-Amerika wilde, m'n ouders lachten om het idee ( ze dachten dat het een grap was). 2 maanden later hadden we het plan gerealiseerd, tickets geboekt en na maanden heel erg sparen zaten we dan ook echt in het vliegtuig, wat een gevoel!
De eerste ontmoeting met Suriname was toen ik net uit het vliegtuig stapte en de 'warme deken' van het regenwoud over me heen kreeg. De eerste nacht sliepen we bij een kennis die daar woonde. Vanaf dat moment begon het avontuur pas echt! We hebben veel trips naar het binnenland gemaakt zoals schildpadden spotten, Berg en dal, Brownsberg en het onvergetelijke Isadou, wauw, wat hebben we daar veel gezien zeg! Echt ervaringen die ik nooit zal vergeten, ik zou daar kunnen blijven voor de rest van mijn leven. Wat een mooie natuur en lieve, leuke mensen!
Uitgaan in Suriname is ook erg leuk, we zijn meerdere keren in Paramaribo naar een club geweest. Dit is dan weer erg luxe in tegenstelling tot het binnenland.
Al met al een super reis met heel veel mooie ervaringen.

8,0
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • erg betaalbaar
 • locals
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Suriname

 • gevaarlijk in het donker
 • stelen
Ultieme tip: Ga veel naar het binnenland, daar kom je echt onder de mensen en leer je veel over de culturen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname - leef met de dag (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lotte Grimberg op 02 oktober 2016

Mijn eerste reis naar het verre buitenland, was een reis van drie maanden naar Suriname. Niet zomaar eentje, nee ik ging er stage lopen bij het 10 minuten Jeugdjournaal. Bij aankomst op het vliegveld is de eerste shock groot. Vooral de temperatuur. Je krijgt echt een klap in je gezicht van de hitte. En daarna valt meteen een tweede ding op, het verschil in cultuur. Suriname heeft een hele fijne relaxte cultuur. Het motto van de meeste Surinamers is daarom ook 'leef met de dag'. Je zult daarom ook niet snel zeurende Surinamers tegen komen. Als ze zeuren is het vanwege hun president Bouterse. Surinamers houden van feestjes en weten ook heel erg goed wat lekker eten is.

Pluspunten Suriname

 • Relaxte sfeer
 • Nederlandse taal
 • Natuur

Minpunten Suriname

 • Meer criminaliteit
 • regenseizoen
Ultieme tip: Ga in de weekenden vooral naar het binnenland. Paramaribo is namelijk niet de mooiste stad, maar het binnenland is schitterend. En vergeet op woensdag niet uit te gaan in Havana.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Suriname (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Kevin Bens op 26 september 2016

In mei hebben we een bezoek gebracht aan Paramaribo. Vanuit Paramaribo hebben we verschillende tours gedaan naar de Jungle, Galibi, Frans-Guyana en Berg en Dal. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.

Pluspunten Suriname

 • Nederlandse taal
 • Vriendelijke mensen
 • Mooie natuur
Ultieme tip: Een bezoek aan een lodge in de jungle van Suriname, neem hiervoor wel regenkleding mee.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Suriname (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Rineke Botke-Mennes op 26 september 2016

Wij zijn 3 weken in Suriname geweest. Het verblijf zelf geregeld. Dat is echt niet duur ongeveer 125.00-150.00 euro per week. De natuur is prachtig en veel cultuur. De Nederlandse taal vind je zelfs midden in de jungle! Wij hebben genoten van Suriname en de Surinamers. Brokopondomeer, Galibi, Paramaribo te veel om op te noemen. Je moet zelf gaan, alvast veel plezier.

Pluspunten Suriname

 • Nederlandstalig
 • Mooi weer
 • Cultuur

Minpunten Suriname

 • berovingen
Ultieme tip: Zelf een huurhuis regelen, is erg goedkoop.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors