Klimaat Suriname

Klimaat Suriname

Wat voor klimaat heeft Suriname?

Suriname kent een tropisch klimaat. Dit houdt in dat er een grote- en een kleine regentijd is. Het weer in Suriname is gedurende het hele jaar warm, de temperatuur schommelt er tussen 24 en 36 graden Celsius. Gedurende de regentijd is de gemiddelde temperatuur 27 à 28 graden, terwijl het tijdens de droge tijd kan die oplopen tot wel 32 graden Celsius.

De kleine regentijd loopt van begin januari tot het begin van februari. Hierna volgt de kleine droge tijd tot eind april. Van eind april tot half augustus is de grote regentijd. De grote droge tijd duurt van half augustus tot eind december.

Door een hoge luchtvochtigheid, van wel 80 procent overdag en 95 procent 's nachts, is het op veel plaatsen wat benauwd. Door een, meestal, vrij stevige wind voelt het echter vaak juist wat minder warm aan dan in Nederland bij eenzelfde temperatuur.

Stortbuien komen regelmatig voor. Uiteraard vooral tijdens de regenseizoenen. Gemiddeld valt er 2200 millimeter per jaar. Dat is twee en een half keer zo veel als in Nederland.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors