Klimaat Suriname

Klimaat Suriname

Wat voor klimaat heeft Suriname?

Suriname kent een tropisch klimaat. Dit houdt in dat er een grote- en een kleine regentijd is. Het weer in Suriname is gedurende het hele jaar warm, de temperatuur schommelt er tussen 24 en 36 graden Celsius. Gedurende de regentijd is de gemiddelde temperatuur 27 à 28 graden, terwijl het tijdens de droge tijd kan die oplopen tot wel 32 graden Celsius.

De kleine regentijd loopt van begin januari tot het begin van februari. Hierna volgt de kleine droge tijd tot eind april. Van eind april tot half augustus is de grote regentijd. De grote droge tijd duurt van half augustus tot eind december.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 52 reizen naar Suriname

Door een hoge luchtvochtigheid, van wel 80 procent overdag en 95 procent 's nachts, is het op veel plaatsen wat benauwd. Door een, meestal, vrij stevige wind voelt het echter vaak juist wat minder warm aan dan in Nederland bij eenzelfde temperatuur.

Stortbuien komen regelmatig voor. Uiteraard vooral tijdens de regenseizoenen. Gemiddeld valt er 2200 millimeter per jaar. Dat is twee en een half keer zo veel als in Nederland.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Onafhankelijk advies over je reis naar Suriname

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Suriname. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors