Paspoort en visum Suriname

Paspoort en visum Suriname

Reis je binnenkort naar Suriname, of via Suriname naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Suriname.

Heb ik een visum nodig voor Suriname?

Om als toerist naar Suriname te kunnen reizen, heb je een Toeristenkaart of een visum nodig. De Toeristenkaart kun je aanschaffen via het Surinaamse consulaat in Amsterdam of op Schiphol. Het is ook mogelijk om de Toeristenkaart voor Suriname bij aankomst in Suriname aan te schaffen.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 16 reizen naar Suriname

Een Toeristenkaart voor Suriname kost 20 euro. Het document is tot negentig dagen vanaf binnenkomst in Suriname geldig en geeft recht op één inreis. Je kunt er dertig dagen mee in Suriname verblijven. Verlenging van de verblijfsduur met maximaal zestig dagen kan worden aangevraagd bij de vreemdelingendienst in Suriname.

Wil je langer dan negentig dagen in Suriname verblijven, of een visum met meerdere inreismogelijkheden, dan moet het visum voorafgaand aan je reis aangevraagd worden. Dit visum is twee maanden geldig.

Visum aanvragen Suriname

Om succesvol een Toeristenkaart of visum voor Suriname aan te kunnen vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de Toeristenkaartbalie op Schiphol of het consulaat van Suriname in Amsterdam. Zo moet je bijvoorbeeld een geldig paspoort kunnen overleggen. Als je met één of meerdere minderjarigen reist, zijn er aanvullende eisen om een visum aan te kunnen vragen. Voor de aanvraag van een visum geldt dat je online een aanvraagformulier moet invullen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

Een Toeristenkaart voor Suriname kan gelijk na aankoop meegenomen worden. De aanvraagduur van een visum voor Suriname bedraagt doorgaans ongeveer twee werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Suriname

In het geval van een Toeristenkaart moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Suriname. Bij de aanschaf van een visum geldt dat het paspoort nog minimaal zes maanden na de vervaldatum van het visum geldig moet zijn. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors