Vervoer Suriname

Vervoer Suriname

Wat zijn de vervoersmiddelen in Suriname?

De mogelijkheden in vervoersmiddelen in Suriname zijn beperkt. Er zijn niet veel wegen in Suriname. De paar die er zijn voeren met name langs de kust en een klein stuk het binnenland. Tijdens het droge seizoen zijn de wegen in het noorden goed begaanbaar. Tijdens heftige regenval kun je er echter alleen met een 4WD over heen.

In Paramaribo reis je per minibus, huurauto of taxi. En de binnenlanden bereik je over een van de weinige wegen of per vliegtuig. In de jungle zelf is de boot het belangrijkste vervoersmiddel.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 15 reizen naar Suriname

Vliegtuig

De meeste plekken in het binnenland zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Houd er wel rekening mee dat sommige binnenlandse luchtvaartmaatschappijen op de zwarte lijst van de EU voor kunnen komen.

Bus en boot

Het wegennet in Suriname laat nog wat te wensen over, waardoor reizen per bus niet erg comfortabel is. Wel is het dé manier om Surinamers te leren kennen.

Reizen per bus kost echter wel veel tijd. Bussen vertrekken pas wanneer ze tot de nok toe gevuld zijn, wat in sommige gevallen uren kan duren. Houd ook de route goed in de gaten: de buschauffeur stopt alleen als hij een seintje krijgt.

Als je verder het binnenland in wilt, kun je gebruik maken van korjalen - dit zijn houten kano's met een buitenboordmotor. Omdat er veel rivieren zijn is de korjaal het meest gebruikte vervoermiddel om de lokale stammen en dorpen te bezoeken.

(Illegale) taxi's

Taxi's horen bij de meest gebruikte vervoersmiddelen in Suriname. Ze zijn over het algemeen erg betrouwbaar. Sommige hebben een meter, andere niet. Dit hoeft echter niet in je nadeel te werken, maar spreek voor vertrek wel een prijs af.

Vooral tijdens de avonduren wordt reizen in een taxi aangeraden.

Huurauto

Als je een motorvoertuig wilt besturen gedurende je reis in Suriname moet je beschikken over een geldig internationaal rijbewijs. Houd voor je een auto huurt wel rekening met de slechte kwaliteit van de snelwegen, de mogelijke overstromingen tijdens het regenseizoen en de drukte en chaos op de straten in de hoofdstad.

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors