Fietsvakanties Suriname

SNP Natuurreizen

Waar het asfalt ophoudt, daar gaat SNP verder. Tijdens de actieve fiets- en wandelvakanties van SNP Natuurreizen in Suriname bepaal je zelf de grens. Van lichte hotelwandelreizen tot trektochten in de wildernis en van een MTB-tocht tot een fietsvakantie op een elektrische fiets. Reis individueel of in kleine reisgezelschappen van gelijkgestemden, met respect voor natuur, cultuur en voor de lokale bevolking.

Ontvang de leukste Suriname reisroutes

Ga jij op rondreis door Suriname of wil je inspiratie opdoen? We helpen je op weg met het uitzoeken van de leukste bezienswaardigheden en activiteiten; ontvang nu de mooiste reisroutes door Suriname.

Reisroutes Suriname

Reviews Suriname

Eeen wetteloos land daardoor is het best gevaarlijk om alleen te reizen (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Suzanna Lamers op 05 maart 2020

Het is een heel mooi land, geweldige natuur. Goed gemaakte gastvrijheid (gastvrijheid om je op te lichten bedoel ik dan). Het is ook een heel arm land. Mensen hebben moeite om rond te komen en de toeristen geven het meeste uit aan woeker prijzen van dure reizen en dure accommodaties en vreemd genoeg biologische sieraden. Waarom vreemd genoeg, mensen kunnen niet eens de materialen van biologisch betalen. Dus is de verkoper een Europeaan die als een God in Frankrijk (dit maal Suriname leeft). Deze winsten worden niet aan de bevolking gegeven en dat is heel erg jammer. Daarnaast is de criminaliteit erg hoog en kan je als toerist het nodige meemaken met mensen die jou graag willen oplichten. Het beste voor je vertrek weet goed dat de beveiliging bij accommodatie goed geregeld is. Neem geen taxi op straat. Als je een gele bedrijfstaxi wilt nemen kijk goed of er inderdaad een nummer en bedrijfslogo op staat. Het kunnen ook neppe zijn. Zelf ben ik totaal niet van de georganiseerde reizen, dus dan wordt het echt een avontuur. Als je ook zo een type bent en je niet graag blauw betaald aan Europeanen die de reizen aan bieden, wees dan heel goed voorbereid. Mensen die om je heen dralen vertrouw ze niet. Plassende figuren kunnen zelfs omslaan en dan is je tas weg. Georganiseerd is het dus veilig goed en leuk en je betaald je blauw. Zelf reizen is een avontuur en het kan heel gevaarlijk zijn. Meer afgeraden als je het land niet kent. Mensen zien aan je dat je een toerist ben en dat is niet echt handig. Verder geniet van alles wat je kan doen er zijn geen regels. Mensen doen en laten wat ze willen. En dat geeft een geweldig vrij gevoel. Er is een hoge sociale controle maar die kent twee kanten. Volg je gevoel, als je het niet vertrouwd loop weg. Iemand met een derde wereld paspoort kan nooit je vriend laat staan je geliefde worden. Het is slechts schijn om een weg naar Europa te verkrijgen. Trap er niet in.

4,3
3 Algemene ervaring
3 Beziens­waardigheden
1 Steden of plaatsen
2 Locals
1 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • natuur
 • nederlandse taal
 • wetteloosheid

Minpunten Suriname

 • criminaliteit
 • dure reizen
 • voedselprijzen
Ultieme tip: Zoek een reis naar het binnenland. Of huur sport goedkoop een auto en ga zelf op pad. En kan je gerust een hangmat plaats betalen voor 3 euro per nacht, het is te doen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Sweet Suriname (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Nicole Staal op 19 november 2019

Suriname is een geweldig en prachtig land. Het heeft vanalles, stad, natuur, jungle en het beste eten dat je ooit gehad hebt. Ga op ontdekkingsreis in de wildernis, overal word Nederlands gesproken zelfs in de jungle dit is geweldig! Eten is vers, de mensen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk, het enige nadeel misschien voor sommige (ik heb dat persoonlijk niet gemist) maar er zijn geen stranden. Maar er zijn overal fijne zwembaden mocht je graag willen zwemmen of verschillende meren of gewoon zwemmen in de stromende rivier in het binnenland !

Pluspunten Suriname

 • geweldig aardige mensen
 • overheerlijk eten
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • als je graag naar het strand gaat is suriname geen aanrader
Ultieme tip: Ga de Jungle in! En eet met de locals!
Aangeraden voor: Avonturiers

Suriname verrast! (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Annemieke van Put op 18 november 2019

Ik was nog nooit in Suriname geweest, maar voor mijn afstudeerstage ging ik de uitdaging aan. Ik was 18, tikkeltje naïef. Ik had me uiteraard goed voorbereid en ingelezen, maar toch overweldigde Suriname mij enorm. Op allerlei vlakken; qua cultuur en mensen, maar ook qua natuur. Ik heb verschillende trips naar het binnenland gemaakt en daar ontdekte ik de pure schoonheid van het land. Ik sliep in een hangmat, sprokkelde mijn eigen eten bij elkaar en ontmoette veel bijzondere mensen.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
2 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Schitterende natuur
 • verschillende culturen

Minpunten Suriname

 • straathonden
 • armoede
Ultieme tip: Blijf niet in de stad hangen, zoek vooral het binnenland op.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Ons eigen gekochte land (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jootje Lasatira op 17 november 2019

Suriname is een mooi land. Ga het binnenland in, de natuur is er zo mooi! Ga vooral richting district Saramacca! Het eten is heerlijk (roti/schaafijs) maar je hebt er ook KFC en McDonald's. De mensen zijn ook erg aardig. Dus kom naar Suriname en geniet van het warme weer!!

Pluspunten Suriname

 • Betaalbaar

Minpunten Suriname

 • Teveel vuil langs de wegen
 • Jammer van de huizen die helemaal vervallen uitzien
 • Het verkeer dat beter geregeld moet worden en de wegen beter verbeteren
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname, back to my roots (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Clarissa Re op 17 november 2019

Suriname is een erg mooi land. Paramaribo stad is een stap terug in de tijd. De binnenlanden van Suriname is prachtig en authentiek. Je vind hier de mooie dieren die in de natuur leven. Tevens vind je ook een stuk geschiedenis in Suriname.

Ultieme tip: Ga zeker de binnenlanden in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname, back to my roots (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Clarissa Re op 17 november 2019

Suriname is een erg mooi land. Paramaribo is een stap terug in de tijd. Het binnenland van Suriname is prachtig en authentiek. Je vindt hier mooie dieren die in de natuur leven. Tevens vind je ook een stuk geschiedenis in Suriname.

Pluspunten Suriname

 • betaalbaar
 • natuur
 • dieren

Minpunten Suriname

 • veel plastic
 • worden veel bomen gekapt
 • verschil tussen armoede en rijk
Ultieme tip: Ga zeker de binnenlanden in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Korte rondreis Suriname (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door C Van der Poel op 16 november 2019

Een bezoek aan de Amazone in Suriname is zeer bijzonder. Je hoort enkel nog de jungle geluiden en geen enkele lichtvervuiling. Je gaat echt terug naar de natuur. Heel verschil met Brazilië waar je de vliegtuigen gewoon hoort overvliegen.

Ultieme tip: Bezoek aan de Amazone en zijn bewoners. Heel grappig om hewoon in het Nederlands te worden aangesproken door de lokale bevolking. En ze zijn zeer gastvrij en aardig.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fietsen in Suriname (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lummy Slager op 28 december 2018

Door de rondreis op de fiets optimaal kunnen genieten van het tropisch regenwoud, het primitieve kamperen langs kreken, het zien van prachtige bloemen, vogels en het gevoel van heel ver van de bewoonde wereld en dicht bij de natuur te zijn.
Het was de lange droge tijd tijdens de reis dwz dat het zeer heet was en dat maakte het fietsen erg uitputtend.
Ondanks de droge tijd toch enkele malen een lichte regen- en eenmaal een heuse donderbui gehad. Het voordeel hiervan was dat het wat afkoelde en veel bloemen tot bloei kwamen. Nadeel dat we doornat werden door die ene bui en er veel grote plassen op de heuvelachtige weg waren.
Niet alleen het oerwoud, maar ook de polders, de mangrovebossen, de plantage’s en de grote stad Paramaribo hebben we bezocht.
De rondreis is een ideale manier om kennis te maken met de verschillende aspecten van Suriname.
Wanneer

Pluspunten Suriname

 • aardige locals
 • nederlandse taal
 • zeer goedkoop
 • prachtige natuur

Minpunten Suriname

 • beperkte bereikbaarheid van het binnenland.
Ultieme tip: Een bezoek aan het lokale restaurant “Zus en Zo” in Paramaribo tegenover de Palmentuin, mag je niet missen. Goed eten, lekker drinken, regelmatig Vrolijke muziek.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lysanne Wilkens op 27 november 2018

De jungle van Suriname is geweldig. De natuur is prachtig en het aantal toeristen valt enorm mee, waardoor je het gevoel hebt dat je het echte Suriname leert kennen. Ik raad sowieso een meerdaagse tour naar het binnenland aan, want zodra je buiten Paramaribo komt is Suriname een paradijs. In de stad Paramaribo speelt zich het dagelijkse leven af, mooi om te zien hoe diverse culturen hier samenleven. Leg ook zeker contact met locals, iedereen is super vriendelijk en gastvrij. Het leven in Suriname is goedkoop, maar trips naar het binnenland kunnen vrij prijzig zijn.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Suriname

 • Vriendelijke en gastvrije locals
 • Weinig toerisme
 • Mooie natuur
 • Goedkoop

Minpunten Suriname

 • Luchtkwaliteit in Paramaribo
 • Veel zweten
Ultieme tip: Op Blauwgrond zitten een aantal Warungs waar je zeker moet gaan eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Suriname (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Latoya Sprang op 11 november 2018

Suriname heeft een prachtige diversiteit aan natuur. Bij de landing verbaas je je al over de hoeveelheid bomen en groen je ziet.

Tips:

waterkant voor een mooi uitzicht over de Suriname rivier.

Een tour vanuit de stad naar braamspunt.

Ga zeker het binnenland in een breng en bezoek aan een van de heerlijke soelas in de rivier. Word aangeraden om dit samen met een tour operator te doen.

Wij zijn met Suriname tours naar isadou geweest en dat voelde als een mini vakantie in een vakantie.

Veel reis plezier

Pluspunten Suriname

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • geweldige natuur

Minpunten Suriname

 • muggen
 • niemand houd zich aan de verkeersregeld
Ultieme tip: warung rono Warung Jet BBQ tenten tropical Bush insect repellent te koop bij elke drogist. Huur een auto. Koop een ticket via skyscanners.nl
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
ZuidAmerika.nl kenner
Reis van de maand
Privé rondreis met huurauto Puur Argentinië - va € 2013.1
Privé rondreis met huurauto Puur Argentinië

14-daagse privé rondreis met huurauto

 • Maak een prachtige reis door ruig en onbekend Argentinië
 • In het Noorden vind je veel overblijfselen van de pre-Columbiaanse cultuur
Bekijk reis
Sponsors