Raleighvallen Raleighvallen

Raleighvallen

door Willeke van Doorn

Zwem in de stroomversnellingen van de Raleighvallen of hike door de jungle en klim naar de 240 meter hoge top van de Voltzberg voor spectaculaire uitzichten over de Central Suriname Nature Reserve. Na een avontuurlijke dag overnacht je op Foengoe Island midden in een tropisch regenwoud!

De Raleighvallen bestaan uit een serie van stroomversnellingen en lage watervallen die als een trap naar beneden stromen. De watervallen liggen in de Coppenamerivier, in het hart van Suriname, en maken deel uit van de Central Suriname Nature Reserve. UNESCO merkte dit tropische regenwoud aan als werelderfgoed.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 16 reizen naar Suriname

Central Suriname Nature Reserve

Central Suriname Nature Reserve is een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van bijna 1,6 miljoen hectare in centraal Suriname. De Surinaamse overheid voegde in 1998 drie kleinere natuurreservaten, waaronder de Raleighvallen, samen tot dit gigantische natuurpark.

Sinds 2000 staat het natuurgebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beslaat twaalf procent van het landoppervlak van Suriname. In tegenstelling tot andere tropische regenwouden in de Amazone, is de Central Suriname Nature Reserve de schade van ontbossing nog grotendeels bespaard gebleven.

Raleighvallen tours

Een tour naar de Raleighvallen neemt je mee naar een van de meest ongerepte natuurgebieden tijdens je vakantie in Suriname. Je zwemt in het water van de Raleighvallen en spot wildlife dat specifiek in deze regio voorkomt. In het tropische regenwoud leven slingerapen, reuzenotters, tapirs en wel 400 verschillende vogelsoorten.

Combineer een tour naar de Raleighvallen met een bezoek aan de Voltzberg. Vanuit de Raleighvallen loop je in tweeëneenhalf uur door de jungle naar de voet van deze granieten rots. Na een steile beklimming wacht je op de 240 meter hoge top een spectaculair, panoramisch uitzicht over het regenwoud onder je.

Overnachten op Foengoe Island

Tijdens een tour naar de Raleighvallen en de Voltzberg verblijf je in een van de lodges op Foengoe Island. De toeristenverblijven op Foengoe Island zijn in beheer van Stinasu, Stichting Natuuurbehoud in Suriname. Een avontuurlijke tocht over land en het water of een korte vlucht brengt je naar het eiland in de Coppenamerivier.

Kies je voor de avontuurlijke weg, dan wacht je eerst een vier uur durende busrit vanuit Paramaribo naar het dorp Witagron. Vanuit daar steek je de rivier over naar Foengoe Island. Na een boottocht van twee tot drie uur zet je voet op het eiland. Een snellere manier om op het eiland te komen is per vliegtuig. Na een vlucht van een uur land je al op Foengoe Island.

De Raleighvallen liggen pal naast het eiland, wat de lodges op Foengoe Island de ideale uitvalsbasis maken voor een bezoek aan de watervallen tijdens je rondreis door Suriname. Trek een paar dagen uit voor je bezoek aan het Central Suriname Nature Reserve en ontdek dit prachtige stuk werelderfgoed in het tropische hart van Suriname.

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors