Religie & Tradities Suriname

Religie & Tradities Suriname

Wat zijn de belangrijkste religies in Suriname?

Ongeveer 27 procent van de Surinaamse bevolking is Hindoestaan. Een kwart van de Surinamers is protestants en 23 procent is rooms-katholiek. Twintig procent is moslim. De overige vijf procent van de bevolking gelooft in traditionele religies of hangt geen religie aan.

Wat zijn belangrijke tradities in Suriname?

Suriname is een smeltkroes van culturen. Creolen, Javanen, Hindoestanen, Indianen, Boeroes en Chinezen leven harmonieus naast elkaar. Naast, want de verschillende bevolkingsgroepen houden zich veelal vast aan hun eigen tradities en culturen. Zo hebben ze eigen wijken, eigen talen, eigen feestdagen, eigen gebedsplaatsen en eigen eten. En dat allemaal in een land met nog geen 500.000 inwoners.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 15 reizen naar Suriname

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

In Suriname doet waarschijnlijk verrassend veel je aan Nederland denken. Schijn bedriegt, want alles gaat een stuk langzamer. No spang, maak je niet druk, is het motto, en doe dat ook vooral niet. Alles komt op zijn tijd.

Daarnaast wordt er als vrouw de hele dag naar je gefloten en ge-psst. Het kan vervelend zijn, maar beschouw het vooral als een compliment.

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors