Paraguay

Paraguay

door Charlotte de Vries

Paraguay is vergeleken met haar reusachtige buren een stipje middenin het Zuid-Amerikaanse continent. Ze staat in de schaduw van de Argentijnse Andes en de Braziliaanse Amazone. En dat is zonde. Want nergens krijg je zo erg de smaak van het authentieke Zuid-Amerika te pakken als in waanzinnig Paraguay.

Samen met Paraguaanse fruithandelaren verken je Paraguay per vrachtboot. Je vaart over de Río Paraguay dwars door het land dat is getekend door uitgestrekte moeraslanden, subtropisch regenwoud en de stoffige savannevlaktes Gran Chaco. Laat je verrassen door de vrijwel onbetreden schoonheid van Paraguay.

ZELF NAAR Paraguay?

Bekijk alle 1 reizen naar Paraguay

De mooiste bezienswaardigheden van Paraguay

Een van de oudste steden van Zuid-Amerika is de hoofdstad van Paraguay. Asunción werd door Spanjaarden gesticht in 1537. In het gekleurde koloniale centrum dineer je in heerlijke restaurants, winkel je bij leuke boetiekjes en dans je in stijlvolle clubs. Vlakbij bezichtig je ook de kolossale Iguaçu Falls.

Vanaf de zeventiende eeuw drongen ook Jezuïeten het land in. Restanten van een nederzetting vind je in Encarnación. Hier leefden de Jezuïeten en Guaraní-indianen naast elkaar.

Paraguay's groene natuur

Tussen Asunción en Encarnación ligt het heuvelachtige landschap van het Ybycuí National Park. Je wandelt er dwars door de natte jungle langs vliegende kevers, aapjes en felblauwe vlinders. In het Cerro Corá National Park, in het midden van Paraguay, spot je ook de meest bijzondere diersoorten. Vogelspinnen, gordeldieren en tapirs verschuilen zich in de bossen en grasvlaktes.

Racen door de savanne van Paraguay

Het noordwesten van Paraguay bestaat uit de oneindige, eenzame savannevlaktes van Gran Chaco. Bijna zestig procent van het land is bekleed met deze stoffige deken die moerassig wordt in het regenseizoen. Waar Gran Chaco vooral bekend om staat is de ontzettend zware motorrally die in september grote stofwolken doet opwaaien. Raceliefhebbers willen deze rally niet missen tijdens een reis door Paraguay.

Wat is de beste reistijd voor Paraguay?

De beste reistijd voor Paraguay is over het algemeen tijdens de droge wintermaanden van mei tot september. Gedurende deze periode zijn de temperaturen aangenaam en vermijd je de intense hitte en regen van het zomerseizoen.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Paraguay.

Reizen Paraguay

Meer Paraguay

Specialisten Paraguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors