Beste reistijd Paraguay

Beste reistijd Paraguay

Wat is de beste reistijd voor Paraguay?

Door de extreem hoge temperaturen in de Paraguayaanse zomer, onze wintermaanden december tot februari, is de beste reistijd voor Paraguay van mei tot en met september. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur rond de 23 graden in plaats van rond de 40 graden.

In het zuiden en oosten van Paraguay valt het hele jaar door veel neerslag. Het is er altijd iets vochtiger dan het noorden en westen, maar ook iets minder warm.

Februari is dus een hete maand, maar wel een leuke maand om Paraguay te bezoeken vanwege het carnaval. Vooral in Asunción, Ercarnación, Villarrica en Cuidad del Este wordt carnaval groots gevierd met parades en muziek.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Paraguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors