Religie & Tradities Paraguay

Religie & Tradities Paraguay

Wat zijn de belangrijkste religies in Paraguay?

Negentig procent van de Paraguayaanse bevolking zegt rooms-katholiek te zijn, maar de oorspronkelijke bewoners hebben hun eigen oude tradities in stand gehouden.

Wat zijn belangrijke tradities in Paraguay?

De Guaraní geloven in mythes. Bijvoorbeeld het verhaal over Pombero, een mannetje met een gemene kop. Onverklaarbare gebeurtenissen worden door de Guaraní aan Pombero toegeschreven. Om hem gunstig te stellen, leggen de Paraguayanen 's nachts soms sigaretten en rum voor hem neer.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Paraguayanen zijn helemaal gek van voetbal. Populaire teams zijn Olimpia en Cerro Porteño. Kom je aan hun club, dan kom je aan henzelf.

Paraguay is na Bolivia het armste land van Zuid-Amerika. Meer dan dertig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Houd er rekening mee dat je hier als reiziger ook mee wordt geconfronteerd in de vorm van bedelaars en kleine kinderen in kapotte kleren.

Iedereen in Paraguay drinkt graag tereré. Dit is een soort maté zoals je vind in buurlanden Argentinië en Uruguay, maar dan koud. Eigenlijk een soort ijsthee.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Paraguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors