Vervoer Paraguay

Vervoer Paraguay

Wat zijn de vervoersmiddelen in Paraguay?

Het meest gebruikte vervoersmiddel in Paraguay is de bus. Daarnaast zijn ook veel plekken te bereiken via de boot of het vliegtuig.

Vliegtuig

Paraguay heeft één internationaal vliegveld, in Asunción. Er zijn geen directe vluchten naar Nederland, maar alleen naar de omringende buurlanden. Vliegen binnen Paraguay kan wel, bijvoorbeeld naar Cuidad del Este, maar dat is altijd duurder dan reizen per bus.

Bus

De kwaliteit van de bussen varieert. Er zijn verschillende soorten bussen. De Servicio removido stopt waar de passagiers dat willen en de Servicio directo stopt alleen op bepaalde vastgestelde plekken. De ejecutivo bus is luxer en sneller dan de común bus.

Grote steden hebben eigen busterminals waar je van tevoren een kaartje kan kopen. Wil je echter de laagste prijs, wacht dan tot het laatste moment en begin te onderhandelen met de chauffeur terwijl de motor al draait.

Boot

Per boot vaar je over de rivier Río Paraguay, vanaf Asuncíon of Concepción naar het eindpunt Bahía Negra. Een mooie tocht om nooit te vergeten.

Taxi's

De meeste taxi's in Paraguay hebben een meter, maar soms maken de chauffeurs hier geen gebruik van. Spreek dan altijd van tevoren een prijs af, om gedoe achteraf te voorkomen.

Huurauto

Een auto huren is een goede optie om Paraguay in je eigen tempo te bekijken, maar wel duur. Neem voor de zekerheid een internationaal rijbewijs mee. Die kun je van tevoren aanvragen bij de ANWB in Nederland.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Paraguay

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors