Bolivia
8,0
8,5 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
7,5 Locals
7,0 Veilig
9,5 Natuur
9,0 Stranden
7,6 Klimaat

Bolivia

door Charlotte de Vries

Bolivia. Het hoogstliggende land ter wereld torent uit boven Zuid-Amerika. Met weerspiegelende zoutvlaktes, broeierige Amazonebekken, enorme Andesbergen en knusse koloniale steden. Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika, maar ongelofelijk rijk aan natuurlijke en culturele schoonheden.

In Sucre, de hoofdstad van Bolivia, stralen de witte huizen en kerken een traditionele sfeer uit. Tussen Coroico en La Paz ademen de geheimzinnige legendes van de Inca's. En in het Madidi National Park ligt het laatste stukje ongerept regenwoud van de Amazonebekken. De bezienswaardigheden van Bolivia zijn allemaal even schitterend. Bereid je hier voor op je reis naar Bolivia.

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia

Sucre heeft haar stralend witte uiterlijk te danken aan de Spaanse Kroon en de rijke zilverbaronnen uit Potosì. Potosì is de hoogste stad ter wereld waar inwoners hun zakken vulden met geld uit de zilvermijnen. Helaas is de rijkdom slechts een herinnering, weerspiegeld door afbrokkelende villa's en kerken uit de koloniale tijd.

De schitterende natuur van Bolivia

Na een paar dagen cultuur snuiven trek je het oerwoud van Bolivia in. In het noorden liggen de moerassige jungles van de Amazonebekken. Maak een watersafari door de amazone en spot monsterlijke krokodillen en anaconda's, werp je hengel uit voor een piranha en zwem met zeldzame roze rivierdolfijnen. Als je het durft.

Richting het zuiden verandert het landschap in de gigantische witte woestijn Salar de Uyuni. Maar het is geen zand. De eindeloze vlaktes bestaan helemaal uit zout. In het regenseizoen ligt een flinterdun laagje water als een spiegel op deze grootste zoutvlakte ter wereld.

Bolivia: van Coroico naar La Paz

Tussen de zoutvlaktes en het regenwoud ligt een strook van de Andes. Dwars door de mistige bergen kronkelt de dodelijkste weg ter wereld. Death Road begeleidt je langs oude Incapaden van de stad Coroico naar valleistad La Paz. Vlakbij La Paz ligt ook Copacabana, een dorpje aan het Titicacameer dat is omsingeld door kleine Incaruïnes. De verhalen die je gids erbij vertelt, maken je reis door Boliva pas echt onvergetelijk.

Like deze pagina

Reizen Bolivia

Meer Bolivia

Reviews Bolivia

Bolivia, Salar de Uyuni & Death Road (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Mike Zuidgeest op 28 juni 2017

Vanaf het noorden van Chile, San Pedro de Atacama, hebben wij een 4-daagse tour geboekt richting Salar de Uyuni in Bolivia.
Samen met onze gids reden we in een 4x4 jeep door de meest bizarre en mooie landschappen van Bolivia. Onderweg sliepen wij een nacht in een Salt Hostel. Zoals de naam al doet vermoeden was dit hostel compleet gemaakt van zout.
Na het aanschouwen van een heel bijzondere zonsopgang en het maken van een aantal awkward foto's op de eindeloos grote en indrukwekkende zoutvlakte, zijn we doorgereisd naar Potosi. Hier hebben wij een zilvermijn bezocht, dit was erg indrukwekkend. Niet aan te raden voor mensen die last hebben van claustrofobie overigens.
Vervolgens zijn we doorgereisd naar Sucre en La Paz. In La Paz hebben wij de Death Road gedaan (geboekt bij Luna Tours). Een activiteit voor de daredevils onder ons, want de adrenaline kickt behoorlijk in als je langs de afgrond fietst met hoge snelheden. Wel absoluut aan te raden en de omgeving is prachtig.

7,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • goedkoop
 • salar de uyuni
 • kip

Minpunten Bolivia

 • slecht engels
 • culture shock garantie bij bezoek mercado central
 • vies
Ultieme tip: Dat kan uiteraard maar 1 ding zijn: boek de Salar de Uyuni tour. Heel bijzonder om te zien, en een garantie voor het zien van landschappen die je nog nooit eerder hebt gezien.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Meerdaagse tocht van Bolivia naar Chilli (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Fernando Djojokasiran op 27 juni 2017

Bolivia is een prachtig land. Het heeft een mooie natuur en een bijzondere cultuur. Onze tocht begon in Uyuni, met een 4x4 rijdt je in 4 dagen van Uyuni over de meest bijzondere zoutvlakte van de wereld naar Atacama in Chilli. De landschappen zijn zo indrukwekkend, dat het bijna niet vast te leggen is op foto's en video.

Ultieme tip: De zoutvlakte Salar Uyuni.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bolivia (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lieuwe Hovestadt op 24 juni 2017

Het kan erg afwisselend zijn. Je hebt het stadsleven, dorpjes, de altiplano en regenwoud. Elk van deze plekken heeft zijn eigen bijzonderheid. Je kan alles bezoeken. Maar het mooiste van alles is toch wel de natuur. Het is primitiever, maar ook ongerepter. Regenwoud waarin je de apen, vogels en alles hoort, de bergen, tot 6000 meter hoog, met prachtig uitzicht!

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Als je in de buurt bent, ga zeker ten minste 1 dag Amboró in.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Peru Chili en Bolivia (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Marieke Bakker op 31 mei 2017

Bolivia is een prachtig land met een hele mooie natuur. bezoek vooral de Atacamawoestijn in Chili die overloopt in Bolivia en de zoutvlakte van Uyuni. de natuur landschappen zijn overweldigend. Het land zelf is erg arm dus verwacht geen luxe.

7,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek een rondreis door de Atacamawoestijn en over de zoutvlakte van Uyuni.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huur een auto en verdwijn in de natuur (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Susan Van den Boogaard op 09 mei 2017

Bolivia is een heftig land, veel criminaliteit, slecht eten (wat bij iedereen zorgt voor voedselvergiftiging) en de lokale bevolking is niet aan het springen om toeristen. Daar tegenover staat de mooiste natuur die ik ooit gezien heb. Zeker tussen de grens van Bolivia en Chili is ontzettend veel te zien. De zoutvlaktes, meren, flamingo's, alpaca's, lama's, bergen en woestijnen. Voor de natuurliefhebber is het een goede plek. Ontwijk de grote steden, koop een motor of een auto en ga zelf de natuur verkennen.

6,7
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • natuur
 • goedkoop

Minpunten Bolivia

 • criminaliteit
 • onaardige locals
Ultieme tip: Koop een motor of auto.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Land met duizend gezichten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Fenneke Tjooitink op 08 mei 2017

Rijdend door Bolivia, in een stoere jeep met 4-wiel aandrijving, verandert het landschap elke vijf minuten. Van verlaten zandvlaktes, kleurrijke meren, spectaculaire zoutvlaktes, inspirerende dorpjes en woeste rotspartijen. Bolivia is fantastisch!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • Wonderlijk natuurschoon

Minpunten Bolivia

 • Veel zichtbare armoede
Ultieme tip: Overnachten in het Taypikala hotel in de Dali woestijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Laguna Colorada, Bolivia (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kim Godschalk op 07 mei 2017

Wat is Bolivia een fantastisch mooi land met lieve en vriendelijke mensen! De natuur rondom de regio van Salar de Uyuni is werkelijk betoverend met scherp blauwe hemels. Ook kom je de mooiste dieren tegen, zoals flamingo's, vicuña en alpaca's. Zeker een must visit!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • betaalbaar
 • vriendelijk
 • natuur

Minpunten Bolivia

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Pak de trein van Oruro naar Uyuni, wat een reis is dat! Ga in La Paz met Mi Teliferico (soort skilift) voor een mooi uitzicht!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bolivia en Peru (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Susan Van de Moosdijk op 07 mei 2017

Bolivia is bijzonder en nog niet te toeristisch. Ik vind het een uniek land, net als Peru! De hoogteverschillen zijn apart om mee te maken, een paar stappen omhoog lopen in la Paz en je bent buiten adem. Daarom pakt de bevolking een taxi naar boven, kwamen we later pas achter. De natuur is puur en de jungle mag je niet missen. Helaas konden wij deze door omstandigheden niet doen, maar als je het kan doen is het zeker een aanrader! De zoutvlakte in Bolivia en Machu Pichu zijn allebei zeer indrukwekkend, maar de Machu Pichu is magisch! Aanrader deze twee landen.

Pluspunten Bolivia

 • puur

Minpunten Bolivia

 • dakloze
Ultieme tip: Zoutvlakte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bolivia een droom wordt werkelijkheid. (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Frans Honselaar op 01 mei 2017

We zijn vanuit Peru naar Bolivia gereisd, speciaal voor Salar de Uyuni. We hebben een tweedaagse tocht geboekt over de Salar de Uyuni, een 12.000 km2 grote zoutvlakte. Op weg naar de zoutvlakte rijden we eerst naar het 'Train Cementery’, waar tientallen treinen gestrand zijn en aan hun lot zijn overgelaten. We zien oude stoomlocomotieven en wagons waar op geklommen wordt. Het is een toeristische attractie geworden maar een geweldig uitstapje.
De eerste aanblik op de enorme witte zoutvlakte is onbeschrijflijk. Het lijkt wel of het één grote ijspiste is. Allereerst rijden we naar Hotel del Sal, een zouthotel geheel opgetrokken uit zoutblokken, waar we lunchen.
We bezoeken het vulkanische eiland Inca Huasi, waarop zich tien meter hoge reuzencactussen bevinden. We slapen aan de voet van de Tunupa Volcano in een zouthotel. De vloer van onze kamer is bedekt met een laag grof zout, ons bed en de muren zijn gemaakt van blokken zout die uit de zoutvlakte gezaagd zijn. Overdag is het rond de twintig graden en afhankelijk van de wind loop je in je t-shirt, ’s avonds wordt het na een prachtige zonsondergang vijf graden en gaat de thermokleding aan.
De volgende morgen maken we een hike naar de krater van de vulkaan (5450 meter). Er staat een straffe wind, met factor 30 smeren we ons in om niet te verbranden. Het uitzicht is adembenemend.
Na de lunch in ons zouthotel bezoeken we de Salt Piles, de Ice of Salt en de Salt cristals. Op de zoutvlakte maken we tientallen foto’s met speciale effecten. Het zijn twee onvergetelijke dagen geworden.

Ultieme tip: Sla Salar de Uyuni beslist niet over als je in Bolivia bent. Neem de twee of drie daagse trip, zo ervaar je de verschillende aspecten van het zout meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Bolivia, land van contrasten (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 23 april 2017

In Bolivia heb je als reiziger tal van mogelijkheden. Binnen relatief korte tijd trek je van de hoog gelegen steden La Paz en Potosi naar de broeierige laaggelegen jungle in Rurrenabaque of de koude maar beeldschone zoutvlakten bij Uyuni. Dit alles ligt relatief dicht bij elkaar, waardoor je in twee weken al veel kan zien.

Bolivia is een land van contrasten, de natuur van dit land is echt adembenemend mooi. Uitgestrekte witte zoutvlakten, gekleurde meren met roze flamingo's, vulkanen, maar ook een levendige groene jungle met heel veel wildleven zoals doodshoofdaapjes, kaaimannen, roze dolfijnen en heel veel mooie vogels.

Naast de natuur zijn ook de steden van Bolivia de moeite waard, bijvoorbeeld de witte stad Sucre die bijzonder rustig is vergeleken met het drukke La Paz, waar de contrasten je ook om de oren vliegen met haar levendige markten, maar ook de beruchte gevangenis San Pedro midden in de stad.

Bovendien is reizen in Bolivia heel erg goedkoop. Wat er helaas ook voor zorgt dat de busritjes niet altijd even comfortabel zijn. Ik raad dan ook zeker aan om niet te bezuinigen op je busticket en te kiezen voor de wat 'duurdere' busmaatschappijen om van A naar B te komen. Als je minder tijd hebt en grote afstanden wil overbruggen is een binnenlandse vlucht ook een optie.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • Natuur
 • Contrasten
 • Compact
 • Goedkoop
 • Goed te bereizen

Minpunten Bolivia

 • Armoede
 • Locals zijn een beetje nors
 • Minder goede bussen
Ultieme tip: In Bolivia heb je veel te maken met hoogteverschillen. Hou rekening met hoogteziekte en bereid je daar op voor door medicatie mee te nemen of door het rustig op en af te bouwen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

2,5 week backpacken in Bolivia (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Misja Geluk op 20 april 2017

Ik ben met mijn vriend tweeënhalve week in Bolivia geweest. We kwamen uit Chili en gingen na Bolivia door naar Peru. We begonnen met de 4-daagse Uyuni tour en dat is zeker een must. Vervolgens zijn we naar Potosi gegaan waar je de zilvermijnen kunt bezoeken. Heftig om te zien en je moet er niet heen gaan als je slecht ter been bent of claustrofobie hebt. Daarna hebben we een aantal dagen in La Paz gezeten, waar genoeg te doen is. Vanuit La Paz zijn we voor vier dagen op en neer gevlogen naar Rurrenabaque om een amazone tour te doen. Na La Paz en Rurrenabaque gingen we naar Titicaca/Copacabana. Daar zijn we ook nog een paar dagen gebleven en hebben we de trek over Isla del Sol gedaan

7,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Bolivia

 • Betaalbaar
 • Indrukwekkend land
 • Mooie natuur

Minpunten Bolivia

 • Soms wat onveilig
 • Veel stakingen en daardoor gaat vervoer soms niet
 • Boliviaans is moeilijk te verstaan
 • Hoogte (meerdere steden boven 3500m)
Ultieme tip: Ga naar Rurrenabaque en maak vanuit daar een amazone/boottocht van drie dagen. Het is heel goedkoop en het is net alsof je vanuit de boot door de dierentuin heen vaart
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Verrassend (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Kirsten Vijgen op 07 maart 2017

Bolivia stond al heel lang bovenaan mijn to-go lijstje (waarom weet ik al niet eens meer precies) en de verwachtingen waren dus behoorlijk hoog. Bij aankomst in La Paz even moeten wennen aan de drukte, hoogte en chaos van de stad, die ik niet meteen als heel mooi kon beschrijven, maar die wel heel indrukwekkend was. Uitstapjes zijn goed te regelen, bijvoorbeeld naar Tiwanaku of Death Road (de laatste hebben wij overgeslagen vanwege slecht weer), of naar Copacabana/Isla del Sol. De boottocht op het Titicacameer is absoluut de moeite waard en de sfeer in Copacabana is prettig, het voelt echt als vakantie. De nachtbus naar Uyuni was veel comfortabeler dan verwacht en vanuit de bus werden we getrakteerd op een fantastische sterrenhemel. De ter plekke geboekte Uyuni-tour was, ondanks dat we hem heel goedkoop kregen en niemand in onze groep Engels sprak, echt een geweldige ervaring! In Potosí is het een aanrader om de mijn te bezoeken; het kruipen en klimmen door veel te smalle gangetjes in de hitte was niet bepaald leuk, maar de complete ervaring is heel bijzonder. Sucre en Cochabamba waren eveneens leuke steden waar van alles te zien was, en vanuit Santa Cruz hebben we een geweldige tour naar het Amboró park gedaan, waar we een heerlijke lodge met hangmatten in het bos hadden én het lekkerste eten kregen. Ook een leuke dagtrip vanuit Santa Cruz is het Güembé Bioresort, met heerlijke zwembaden, een meer om te kanoën en verschillende exotische dieren en bij de Ventura Mall zitten heel veel leuke (wel westerse) restaurants.

Pluspunten Bolivia

 • Goedkoop
 • Makkelijk om last minute dingen te plannen
 • Geweldige natuur

Minpunten Bolivia

 • Sommige plekken (bijv. natuurparken) zijn heel slecht te bereiken voor toeristen
Ultieme tip: Twee dagen naar het Amboró Park vanuit Santa Cruz; heerlijk om weer even weg te zijn van alles!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselende landschappen van Bolivia (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floortje Noordijk op 23 januari 2017

Bolivia is en land wat veel toeristen nog moeten ontdekken. Boek je excursies gewoon ter plekke een niet vooraf via internet. Dat bespaart je veel geld. Echte aanraders zijn rurrenabaque (jungle), titikaka, La Paz en salar de uyuni. De meeste excursies zijn meerdaags. Verblijf en eten is perfect geregeld. Ook is het openbaarvervoer goed in Bolivia. Er rijden veel slaapbussen. Je kan he reis eenvoudig regelen op een station.

Pluspunten Bolivia

 • prachtige gevarieerde landschappen
 • betaalbaar

Minpunten Bolivia

 • vet eten
Ultieme tip: De vliegreis van la Paz naar Rurrenabaque. Een klein vliegtuigje dat tussen de bergtoppen doorvliegen. Dat geeft een adembenemend uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bolivia Land van duizend dromen ! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Viviane decock op 27 november 2016

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika . Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter. Prachtige landschappen. Salvadore woestijn is het mooiste wat ik ooit gezien heb !

Pluspunten Bolivia

 • Natuur
 • Copacabana
 • La paz als hoofdstad prachtig
 • goeie restaurantjes

Minpunten Bolivia

 • Geen vriendelijke mensen
Ultieme tip: "Salvadore Woestijn", Uyuni doen bij regenachtig weer, veel mooier fotografisch gezien! Copacabana daar waren de mensen wel vriendelijk, zeker de moeite om naar toe te rijden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in september 2009)

Review geschreven door Koos Driessen op 11 november 2016

Adembenemend mooi Bolivia met vele hoogtepunten zoals de stad La Paz op 3600 meter gelegen; de ongelooflijke spectaculaire mountainbike-tocht over de Yungasweg, de gevaarlijkste weg ter wereld; het gezellige stadje Uyuni aan de zoutvlakte met haar treinkerkhof; een tocht over de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld; Laguna Colorada National Park met haar prachtige rotsformaties, oneindige vergezichten en mooie kleurcontrasten. Een vakantie zeker waard...

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De spectaculaire mountainbike-tocht waar je begint op 4900 meter en eindigt op 1500 meter tussen de palmbomen in Coroico.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bovennatuurlijke natuur (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sofiane Souissi op 19 oktober 2016

Ideaal te combineren met Peru.
Buiten La Paz heb je in Bolivia een must do. En dat is de Salar de Uyuni. Niet enkel heb je er de o zo grote zoutvlaktes, maar je kan er ook de lagunas bezichtigen met de o zo mooie flamingo's. De vele vulkanen en de geisers, warmwaterbronnen. Een echte aanrader!!!

Pluspunten Bolivia

 • lekker eten
 • leuke mensen

Minpunten Bolivia

 • geen
Ultieme tip: Salar de Uyuni is een must do
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring, schitterend land en vriendelijke mensen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Willem Sonnema op 10 oktober 2016

Voor m'n werk geweest, we mochten zondags niet werken dus we werden door de klant meegenomen naar de watervallen in de bergen bij Santa Cruz.
Aangekomen in de bergen moesten we een vuurpijl afsteken zodat we twintig minuten later opgehaald werden met een 4-wheel-drive, omdat de wegen zeer slecht waren.Zo gingen we op weg naar het dal waar de watervallen waren.
Beneden aangekomen kon je een wandeltour doen van een uur of drie. Aangezien het heel heet was besloten we de toer van een uur te doen. Het was een schitterende ervaring met een ervaren gids.
Teruggekomen kregen we van deze vriendelijke mensen een lokale maaltijd, wat het bijzonder maakte.
Na een paar uur genieten en de verhalen van deze mensen werden we weer naar boven gebracht.
Dit was een geweldige ervaring omdat toeristen daar niet komen, maakte het wel heel speciaal.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Bolivia

 • het is geen min punt
 • maar er is wel armoede onder de lokale bevolking
Ultieme tip: Het Boliviaanse eten is speciaal maar ongelofelijk lekker, vooral als je door mensen wordt meegenomen die de beste restaurants weten te vinden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Bolivië (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Johannes Abma op 05 oktober 2016

Bolivia, het meest achtergebleven maar prachtige land van Zuid-Amerika waar je de authentieke cultuur overal aantreft! Van jungle, woestijn, zoutvlaktes tot prachtige idyllische dorpjes, het is er allemaal te vinden.

Pluspunten Bolivia

 • goedkoop

Minpunten Bolivia

 • taal
Ultieme tip: Een kleine beheersing van de Spaanse taal is in dit land zeker niet weg, mensen spreken vaak geen Engels.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Unboliviable (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marlijn Cornelissen op 03 oktober 2016

Ik vond La Paz persoonlijk helemaal niks. Vieze, armoedige, enorme stad. Wat wel gaaf was is de death road, een ongekende adrenaline kick! De pampas bezoeken is ook zeker de moeite waard. En vergeet vooral de jeep tour van Tupiza naar Uyuni niet!

Pluspunten Bolivia

 • prachtige landschappen
 • diversiteit
 • klederdracht

Minpunten Bolivia

 • Armoede
 • onhygienisch
Ultieme tip: De 4-daagse jeeptour van Tupiza naar Uyuni. De mooiste landschappen die je gaat zien. Ieder uur weer zo verschillend.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bolivia, een land vol verrassingen (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Zebbie Gruijters op 03 oktober 2016

Bolivia is een land vol verrassingen. Een land dat vooralsnog toeristisch niet heel erg in trek is bij mensen. Onterecht! Hierdoor is het wel nog steeds een groot avontuur om door dit prachtige land te reizen. De puurheid en authenticiteit druipt er aan alle kanten vanaf. Behalve zee en strand is elk type landschap hier te vinden. Van geisers tot jungle, woestijn tot besneeuwde bergtoppen en enorme zoutvlaktes tot imposante ravijnen. De natuurliefhebber zal zijn ogen hier uitkijken met vergezichten die nog nooit eerder zo veel en snel varieerden. Bezichtig prachtige steden of kleine bergdorpjes. Bolivia is een land vol schatten, goedkoper dan Azië en makkelijk bereisbaar. Ben je op zoek naar een culturele en natuurrijke reiservaring dan is Bolivia je bestemming!

Pluspunten Bolivia

 • variatie in natuur
 • goedkoop
 • te bereizen in korte tijd
 • authentiek

Minpunten Bolivia

 • Zonder enig woordje Spaans moeilijke communicatie
Ultieme tip: Leer een beetje Spaans, dan gaan er vele lokale deuren en harten voor je open!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors