Beste reistijd Bolivia

Beste reistijd Bolivia

Wat is de beste reistijd in Bolivia

De beste periode om Bolivia te bezoeken is tijdens de Boliviaanse winter, van mei tot en met oktober. Het is dan overwegend droog en de lucht is helder. Tijdens deze periode hebben de Bolivianen zelf ook vakantie, waardoor het drukker is dan in de Boliviaanse zomer.

Het regenseizoen valt in de Boliviaanse zomer. Door de vele neerslag staan wegen blank en zijn sommige delen van de Amazone of andere uithoeken van het land niet bereikbaar. Reizen door Bolivia is in de regenperiode dus een stuk moeilijker, maar wel avontuurlijker.

ZELF NAAR Bolivia?

Bekijk alle 37 reizen naar Bolivia

Bovendien is in de maand februari acht dagen lang het beroemde Carnaval in Oruro. Duiveldansers bewegen in kostuum door de straten en overal klinkt muziek. Pas op voor rondvliegende waterballonnen, voor je het weet ben je nat.

De beroemde zoutvlakte Salar de Uyuni is in de regenperiode net een spiegel door het laagje water dat op het zout ligt. Dit is een bizar verschijnsel om te zien, maar soms kunnen de jeeptours naar de salar niet doorgaan in de regentijd.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Onafhankelijk advies over je reis naar Bolivia

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Bolivia. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Bolivia

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors