Beste reistijd Bolivia

Beste reistijd Bolivia

Wat is de beste reistijd in Bolivia

De beste periode om Bolivia te bezoeken is tijdens de Boliviaanse winter, van mei tot en met oktober. Het is dan overwegend droog en de lucht is helder. Tijdens deze periode hebben de Bolivianen zelf ook vakantie, waardoor het drukker is dan in de Boliviaanse zomer.

Het regenseizoen valt in de Boliviaanse zomer. Door de vele neerslag staan wegen blank en zijn sommige delen van de Amazone of andere uithoeken van het land niet bereikbaar. Reizen door Bolivia is in de regenperiode dus een stuk moeilijker, maar wel avontuurlijker.

Bovendien is in de maand februari acht dagen lang het beroemde Carnaval in Oruro. Duiveldansers bewegen in kostuum door de straten en overal klinkt muziek. Pas op voor rondvliegende waterballonnen, voor je het weet ben je nat.

De beroemde zoutvlakte Salar de Uyuni is in de regenperiode net een spiegel door het laagje water dat op het zout ligt. Dit is een bizar verschijnsel om te zien, maar soms kunnen de jeeptours naar de salar niet doorgaan in de regentijd.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors