Beste reistijd Bolivia

Beste reistijd Bolivia

Wat is de beste reistijd in Bolivia

De beste periode om Bolivia te bezoeken is tijdens de Boliviaanse winter, van mei tot en met oktober. Het is dan overwegend droog en de lucht is helder. Tijdens deze periode hebben de Bolivianen zelf ook vakantie, waardoor het drukker is dan in de Boliviaanse zomer.

Het regenseizoen valt in de Boliviaanse zomer. Door de vele neerslag staan wegen blank en zijn sommige delen van de Amazone of andere uithoeken van het land niet bereikbaar. Reizen door Bolivia is in de regenperiode dus een stuk moeilijker, maar wel avontuurlijker.

Bovendien is in de maand februari acht dagen lang het beroemde Carnaval in Oruro. Duiveldansers bewegen in kostuum door de straten en overal klinkt muziek. Pas op voor rondvliegende waterballonnen, voor je het weet ben je nat.

De beroemde zoutvlakte Salar de Uyuni is in de regenperiode net een spiegel door het laagje water dat op het zout ligt. Dit is een bizar verschijnsel om te zien, maar soms kunnen de jeeptours naar de salar niet doorgaan in de regentijd.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors