Salar de Uyuni
8,6
9,1 Algemene ervaring
9,6 Mooi
7,8 Bereikbaarheid
7,7 Wildlife

Salar de Uyuni

door Niels Posthumus

Een surrealistische hagelwitte vlakte strekt zich voor je uit. Het felle zonlicht weerkaatst op het oneindige oppervlak. Een zonnebril en zonnebrand komen daarom goed van pas. Maar laat je niet misleiden, want het kan op deze hoogliggende zoutvlakte behoorlijk fris worden. 

Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Een witte woestijn in Bolivia met in het regenseizoen een flinterdun, alles reflecterend laagje water. Zelfs de meest doorgewinterde reiziger zal iets als de Salar de Uyuni nog nooit eerder hebben gezien.

Zoutvlakte

Zout is het. Tien miljard ton zout. Verspreid over een gebied van 12.000 vierkante kilometer - ongeveer zo groot als de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen. In het midden van het gebied ligt een laag van wel tien meter dik.

Het mooist is de Salar de Uyuni tijdens het regenseizoen tussen december en april. Dan ligt er een flinterdun laagje water op de spierwitte ondergrond. Het water werkt als een spiegel. De horizon en wolken reflecteren hierin. Alles in de witte omgeving lijkt te zweven.

Walhalla voor fotografen

Het is een walhalla voor (amateur)fotografen. De reflectie, de egale achtergrond, de langgerekte schaduwen, het heldere licht. Alleen je eigen creativiteit stelt grenzen aan je fotografische mogelijkheden.

Rotsige, niet met zout bedekte stukken land torenen links en rechts uit boven de witte woestijn. Als eilanden in een witte zee. Donkere oases. Zwarte fata morgana's. De rotsige stukjes land zijn begroeid met enorme cactussen, sommigen wel tien meter hoog en honderden jaren oud.

Grootste zoutvlakte ter wereld

De Salar de Uyuni ontstond toen het prehistorische Minchín meer zo'n 40.000 jaar geleden begon te verdampen. Het zoutwatermeer droogde niet in zijn geheel op, maar brak in twee delen.

Het vormde de huidige Uru Uru en Poopó meren. De drooggelegde gebieden vormden de Salar de Uyuni en de Salar de Coipasa. De Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld.

Op grote hoogte

De Salar de Uyuni strekt zich uit over de provincies Potosí en Oruru, op een hoogte van 3.650 meter. Het is woestijnachtig gebied. De lucht is er droog. 's Nachts kan het bitterkoud worden, met temperaturen die soms dalen tot twintig graden onder nul.

De drie- of vierdaagse tochten door de zoutvlakte maak je in een 4x4 jeep onder begeleiding van een gids. Zonder ben je hopeloos verloren. Geen enkel oriëntatiepunt, geen zoetwaterbronnen.

Geisers

De tocht leidt allereerst van het woestijnstadje Uyuni naar het 'eiland' Isla de Pescadores. Vervolgens rijd je over de witte vlakte naar een zoutwinningsgebied.

Plotseling is het bruingeel om je heen. Je bent in de aangrenzende zandwoestijnen. Imposante vulkanen doemen links en rechts van je op. Je warmt je, in de snijdende ochtendkou, aan de warme stoom van geisers.

Laguna Verde

Op 4.400 meter hoogte kom je op dag drie uiteindelijk aan bij één van de mooiste meertjes ter wereld: Laguna Verde. Groen water, roze Flamingo's en de bijna 6.000 meter hoge Licancabur vulkaan op de achtergrond. Je foto kan haast niet mislukken!

Degenen die in Bolivia blijven, keren bij Laguna Verde om. Wie zijn paspoort heeft meegenomen, kan hier de Chileense grens over. In een uur daal je dan zo'n 2.000 meter af, over een kaarsrechte weg de diepte in, op weg naar San Pedro de Atacama. Al het wit achter je latend.

Wat is er te doen in Salar de Uyuni?

 • Op de zoutvlakte maak je grappige foto's. Omdat er tot de horizon geen objecten zijn te bekennen, is diepte moeilijker weer te geven. Zo lijkt het of je vriend veel kleiner is, terwijl hij slechts een paar meter verder staat.
 • Slaap in het zouthotel, waar werkelijk alles van zout is. Het is verboden om in het zouthotel midden op de zoutvlakte te slapen. Maar verderop is een hotel, waar het wel kan!
 • Eet een Alpaca pizza in Minute Man (verstopt achter hotel Toñito). De geniale combinatie van pittige kruiden met vlees van deze lama-achtige zorgt ervoor dat je maag goed is gevuld.
 • Laat je niet afzetten als je een tour boekt. Voor zestig euro tour je drie dagen met overnachtingen en eten door de woestijn. Loop over aan het centrale plein in Uyuni overal even naar binnen om prijzen te vergelijken of maak een groepsdeal.
 • Help de lokale bevolking met het bijeendrijven van hun kudde alpaca's. Aan het einde van de dag staan de beesten in een door stenen omheind stuk weiland.
Like deze pagina

Reizen Salar de Uyuni

Meer Salar de Uyuni

Reviews Salar de Uyuni

3 daagse tour zoutvlaktes Uyuni (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sanne Verhoeven op 15 november 2018

Spectaculaire omgevingen gezien zoals de bekende zoutvlaktes maar ook verschillende kleuren lagoons met flamingo's, vulkanen, wilde lama's en pecuña's. We sloten onze reis af met een sunset tour in Uyuni, iets om nooit meer te vergeten, zo mooi! Een echte must do in Bolivia!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
6 Wildlife
Ultieme tip: Boek naast de 3 daagse tour ook een sunset tour op de zoutvlakte in Uyuni
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onwijs mooi en uitgestrekt (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Daniëlle Scheutjens op 10 december 2017

Wat een mooi plekje op aarde. Na een mooie onverharde toegangsweg kom je bij de zoutvlakte aan en die oogt adembenemend. De spiegeling van het water en het zout is mooi om te zien. Pas wel op met je auto want te veel zout is niet goed.
Daarnaast hoef je geen entree te betalen oid.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Mooi
8 Bereikbaarheid
8 Wildlife
Ultieme tip: In januari komt daar soms de Dakar rally voorbij wat super gaaf is om te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Divers Uyuni (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Loes Kort op 05 december 2017

Salar de Uyuni is geweldig! Via San Pedro de Atacama zijn we naar Uyuni gegaan. Genoeg reisorganisaties bieden deze reis aan. Het is een bijzondere reis dat begint met verschillende zoute meren. De meren met de flamingo's is mijn favoriet! Slapen doe je in een zouthotel, dit is eigenlijk een redelijk luxe hotel gebouwd van grote stenen zout. Juist omdat dit redelijk luxe is vond ik dit ergens tegenvallen, want het was zeker niet zoals bij de lokale bevolking.

7,8
7 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
8 Wildlife
Ultieme tip: Neem je bikini mee en geniet van de flamingo's terwijl je in een hotsspring zit.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Djoya Hattu op 05 december 2017

Super ervaring. Een bezoek aan deze immense zoutvlakte is vaak onderdeel van een meerdaagse jeep tour waarbij ook de omliggende natuur in het zuiden van Bolivia bezocht wordt. Tours vertrekken vanuit Uyuni, Tupiza of San Pedro de Atacama en je komt in de meest waanzinnige landschappen terecht. Gekleurde bergen, gekleurde meren, vulkanen, geisers, flamingo's. Je vindt het er allemaal, met als toetje de zoutvlakte van Uyuni. Acclimatiseer wel goed voordat je op deze tour gaat, de gemiddelde hoogte is namelijk 4000 meter. Zo houd je de kans op hoogteziekte zo klein mogelijk.

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Onaardse landschappen
 • Tupiza tours was super: goede gids en chauffeur

Minpunten Salar de Uyuni

 • Basic accomodaties
Ultieme tip: Vertrek vanuit Tupiza, dit is kleinschaliger en minder toeristisch dan Uyuni. Dit is ook een hele leuke plek om een paar dagen te verblijven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Meer dan de moeite waard (bezocht in april 2011)

Review geschreven door Laura Steeghs op 03 december 2017

Bolivia is een land dat een hoop uitersten kent. Van steden met prachtige koloniale gebouwen tot aan een overweldigende keuze aan natuurschoonheden. Salar de Uyuni is een van de meest bekende toeristen hotspots van Bolivia en als je het ziet dan weet je ook meteen waarom. De Salar is zeker de moeite waard maar het wordt wel overspoeld door toeristen. Het is dus nog maar de vraag hoezeer men bewust is van de effecten op dit natuurwonder van de grote hoeveelheden mensen die worden losgelaten. Ik ging zelf met een tour mee die iets prijziger maar wel als ecologisch verantwoord stond aangeschreven en het was een van de beste reiservaringen die ik ooit heb gehad.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • natuurwonder
 • overweldigend mooi

Minpunten Salar de Uyuni

 • veel toeristen
Ultieme tip: Research de verschillende tour operators.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een reis door verschillende verschillende planeten (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marianne van Velzen op 26 november 2017

Salar de Uyuni is de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Tijdens een driedaagse tour onder begeleiding van een gids kun je met een 4x4 jeep van Bolivia naar Chili reizen. Onderweg lijkt het alsof je telkens op een andere planeet bent. Het avontuur begint op de hagelwitte zoutvlakte waar je hier en daar een rotsig eilandje tegenkomt vol enorme cactussen. Overdag schijnt er een felle zon en ‘s avonds is het er berenkoud. Salar de Uyuni is het mooist in het regenseizoen. Het landschap is dan enorm fotogeniek vanwege een flinterdun laagje water op de zoutvlakte. Tijdens de eerste nacht kun je slapen in een zouthotel. Een koude, maar unieke ervaring! De volgende dag verandert de witte woestijn in een zandwoestijn die omringd wordt door imposante vulkanen. Op deze planeet spot je ook lama’s, vicuñas en vossen die her en der opduiken tussen de bergen van de Andes. Je begint met de jeep aan een langzame klim naar boven. Tegen de tijd dat de zon onder gaat, bevind je je op een spectaculaire hoogte tussen de borrelende geisers. Voor je gaat slapen, kun je opwarmen in een warmwaterbron onder een waanzinnige sterrenhemel. Op de laatste dag rijdt je langs het kleurrijke meertje Laguna Colorado. Talloze flamingo’s paraderen hier rond door het water. Even verderop vind je een ander schitterend meer met een felgroenblauwe kleur, Laguna Verde. De buitenaardse tour eindigt bij grens met Chile waar weer een nieuwe planeet op je wacht: de Atacama woestijn!

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Bijzondere overnachting in een zouthotel
 • Spectaculaire sterrenhemel
 • Adembenemende landschappen
 • Diversiteit

Minpunten Salar de Uyuni

 • Kans op hoogteziekte
 • Geen bereik met de buitenwereld
 • Primitief
 • Lange reistijd in een krappe jeep
Ultieme tip: Neem een goede camara, wees creatief en laat je verrassen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zoutvlaktes van Bolivia (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Vince Mulder op 20 november 2017

Salar de Uyni is een plek waar je een keer geweest moest zijn. Een uniek landschap wat je nergens anders ter wereld kan beleven. Even heb je het gevoel op een andere planeet te zijn! De vele tour operators bieden verschillende tours aan waar de 3 daagse tour die je afzet aan de Chileense grens aan te raden is. Naast de zoutvlakte kom je nog heel wat andere prachtige natuurverschijnselen tegen.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • uniek
 • hemels
 • ervaring

Minpunten Salar de Uyuni

 • geen
Ultieme tip: Boek niet vooraf een tour maar neem de nachtbus naar Uyuni. Bij aankomst staat er een hele groep tour operators je op te wachten waardoor je op je gemak kan onderhandelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Salar de Uyuni (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lynn Sintenie op 13 november 2017

Salar de Uyuni is echt een adembenemende plek op aarde! Het lijkt wel sneeuw maar zodra je er op staat is het echt zout. Geweldig, echt de moeite waard! Boek een driedaagse toer en je krijgt geen spijt! Slaap in bijzondere hotels gemaakt van zout.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • uitzichten
 • gids
 • bereikbaarheid

Minpunten Salar de Uyuni

 • niks
Ultieme tip: Boek een iets duurdere reisgids als je in schattige zouthotels wilt slapen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heaven on earth (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Sanne de Galan op 08 november 2017

Fantastische 3 daagse tour gedaan waarbij we waren begonnen in San Pedro de Atacama en eindigde in Uyuni. Je hebt het idee dat je even helemaal van de wereld bent, je gaat namelijk ook naar 5 km hoogte. Het was absoluut een ervaring om nooit te vergeten en raad het iedereen aan die naar Zuid Amerika gaat!

Ultieme tip: Genoeg warme kleren en water mee nemen! Het kan vooral ' s nachts erg koud worden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan Salar de Uyuni in Bolivia (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Laurie Breuer op 05 november 2017

Uyuni is echt een super mooi natuurpark. wij hebben hier een driedaagse tocht gedaan met een Jeep.
We hebben hier heel veel gezien, waaronder een trein-cemetary, enorme cactussen, de welbekende zoutvlakte. Maar ook gekleurde meren en flamingo's,

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Betaalbare plaats om te bezoeken

Minpunten Salar de Uyuni

 • Het is koud en heel veel wind.
Ultieme tip: Zorg dat je chaffeur op de zoutvlakte stopt voor zonsondergang en niet meteen doorrijdt naar de plek waar je overnacht. Super mooi om te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De witte woestijn in bolivia (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sabrina Meyvaert op 05 november 2017

Tijdens onze rondreis in Bolivia en Peru was de zoutvlakte een van de hoogtepunten. Een verlaten uitgestrekte witte vlakte met zijn idyllische structuur van zeshoekjes en aan de horizon enkele kleine verre bergtoppen. Rust, stilte en wauw-momenten volgen elkaar op. Wij verbleven de dag voordien in een zouthotel aan de rand van de vlakte om reeds in de stemming te komen. Om 5 uur uit de veren om naar de zonsopgang te zien. Niet op die ene plaats waar iedereen staat maar op een verlaten, nieuw plekje. Je voelt je zo klein bij zo een mooi wereldwonder. Iedereen zou de zoutvlakte op zijn bucketlist moeten zetten en ook daadwerkelijk afvinken. Een aanrader!

Pluspunten Salar de Uyuni

 • rust
 • , adembemend
 • ,onvergetelijk

Minpunten Salar de Uyuni

 • niks
Ultieme tip: Boek deze trip niet vanuit Uyuni want dan zie je maar de helft en ben je met honderden op dezelfde plek. Boek jouw vierdaagse trip van uit tupiza. Prachtig en allesomvattend.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

hemel op de zoutvlaktes (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Zoe Toon op 05 november 2017

met jeepsafari door dit ongerepte natuurhebied en in ene sta je dan hemel op aarde waar strak helder blauwe lucht kaatste vanaf de lang witte zoutvlaaktes niets voor kilometers behalve enkel een oasis van cactussen. overheen crossen met de jeep. snel voordat de water peil weer omhoog gaat. super !

Ultieme tip: paraplu meenemen voor de hitte tegen verbranding.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Salar de Uyuni (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Bianca Priekaar op 27 juni 2017

Dit was één van de mooiste plekken waar ik in mijn hele leven geweest ben. De grote zoutvlaktes zijn adembenemend mooi. Vooral als je in het natte seizoen bent zijn de spiegelingen in het water heel erg mooi. Je moet er zeker blijven tot zonsondergang!

Pluspunten Salar de Uyuni

 • zonsondergang
 • uitzicht
 • indruk

Minpunten Salar de Uyuni

 • veel toeristen
 • niet voor iedereen bereikbaar
Ultieme tip: Genoeg batterij en opslag voor alle foto's die je maakt.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Salar de Uyuni (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Milou van Toor op 08 juni 2017

Salar de Uyuni, rondtouren in een jeep, is echt het mooiste wat ik ooit heb ervaren. De natuur en alles wat je ziet is bijzonder en heel afwisselend! Voor mij was dit een ultieme beleving van plezier en vrijheid!

9,5
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Uniek
Ultieme tip: Bekijk de zonsondergang en geniet aan het einde van de meerdaagse tour van een heerlijk natuurbad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Salar de Uyuni (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marlijn Cornelissen op 06 december 2016

Wat een ervaring. Een vierdaagse jeeptour vanaf Tupiza naar Uyuni. Je waant je door de mooiste landschappen en eindigt op de oneindige zoutvlaktes die veel indruk hebben achtergelaten. Het voelt alsof je op ijs loopt, maar het is zout. Op een eiland vol cactussen de zon zien opkomen, een bezoek aan het zoutmuseum en natuurlijk een grappige foto maken. Eentje die hoog op het lijstje stond en nu een plekje heeft in mooiste bestemmingen ooit!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • landschap
 • natuur

Minpunten Salar de Uyuni

 • In Salar zelf weinig te beleven
Ultieme tip: Boek de vierdaagse jeeptour vanaf Tupiza en niet Uyuni.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De mooiste omgeving ooit!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Cherelle Peters op 05 juli 2016

Zuid Amerika is een ontzettend mooi continent met heel veel plaatsen die je moet bezoeken! Bolivia was mijn favoriet en door via Sslar de Uyuni binnen te komen was al ontzettend gaaf! Echt een must see!!!!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Mooi
 • Zonsondergang
 • Zout
 • Omgeving
Ultieme tip: Stap op in Chili San Pedro en wordt in Bolivia Uyuni afgezet door de tour operator, dat scheelt weer een busreis!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig natuurfenomeen (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Monique Van Der Lugt op 03 juli 2016

Geweldig natuurfenomeen met schitterende vergezichten waar je geweldige foto's kan maken met optisch bedrog. Een dag is niet voldoende om alles te zien. In het droogseizoen is het best te bezoeken dan staat er geen water op de vlakte. Het is wel een eind rijden vanaf La Paz maar dat is zeker de moeite waard. Terecht op Unesco lijst.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Mooi
6 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Pizza eten in Uyuni , hotel Tonito
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fotoshoot op een glinsterende zoutvlakte (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Jolien Eijsink op 26 april 2016

Voordat je veilig en wel de zoutvlakte van Uyuni (Salar de Uyuni) kunt bewonderen, moet je eerst een beproeving ondergaan. Vanaf La Paz, de hoofdstad van Bolivia, wordt je in een hobbelbus meegenomen naar Uyuni. Deze busreis duurt maar liefst elf uur en hoewel ik 's avonds reisde in een poging uitgerust in Uyuni aan te komen, maakt dat weinig uit: slapen lukt je toch niet.

Eenmaal in Uyuni wordt je onderverdeeld in groepen en neemt je reisleider je mee naar het startpunt van je trip. Nu begint je reis echt. Zorg ervoor dat je genoeg drinken bij je hebt en dat je je warm hebt aangekleed, want vooral 's nachts is dit niet de warmste plek van Bolivia. Ik had destijds de pech dat de elektriciteit in heel Uyuni was uitgevallen, maar dat komt niet vaak voor gelukkig.

Samen met je groepje medereizigers ga je in een jeep op pad door Uyuni. Je reisleider neemt je eerst mee naar een verlaten treinkerkhof: een indrukwekkend gezicht. Je krijgt de tijd om foto's te maken. Hierna rijd je al over witte, indrukwekkend mooie gebieden en je bent nog niet eens op de echte zoutvlakte. Eerst is er nog een korte stop voor een lokale lunch. En dan is het eindelijk tijd voor de plek waar je voor gekomen bent: Salar de Uyuni.

Het is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen die je ooit in je leven zult bewonderen en zodra je op de zoutvlakte staat, ben je de zware busreis direct vergeten. Nee, het is geen sneeuw. Het is een oppervlakte van tien miljard ton zout. Door het dunne laagje water op de zoutmassa, zie je een surrealistische vlakte en kun je compleet uit je dak gaan met het schieten van grappige foto's. Zorg ervoor dat je grappige attributen bij je hebt om de foto's extra leuk te maken. Let wel op, je bent niet de enige op de zoutvlakte, dus het is een beetje passen en meten om geen andere toeristen op je foto's te krijgen. Spreek ook met je reisleider een tijd af, want je wilt hier echt een tijdje blijven.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • Betaalbaar
 • Ongelooflijk natuurverschijnsel
 • Indrukwekkende reis

Minpunten Salar de Uyuni

 • Koude nachten
Ultieme tip: Neem leuke attributen mee om bijzondere foto's te maken op Salar de Uyuni. Op het internet zijn genoeg voorbeelden van grappige foto's te vinden, laat je daar door inspireren!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

4 seizoenen! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Dieter Van Looveren op 24 april 2016

Uyuni is de hoofdstad van de Salt Flats in Bolivia. Dat kleine dorpje waaruit je vertrekt, heeft enkele kleine lokale winkeltjes en een markt.
Vanaf dat je het 'Train cemetery' hebt gezien, ben je verkocht. Daarna rijden we langs het 'Dakar' standbeeld in de zoutvlaktes en komen we andere reizigers tegen. Op zonnige dagen kun je best een zonnebril en crème meenemen. Het eerste hotel is gemaakt uit zoutblokken om je te verwarmen 's nachts. Één ding is zeker, het was er warm! De volgende dag trek je erop uit in de bergen naar grote wateren waar flamingo's thuis horen. Daarop volgen ook de geisers die op 5000m boven zeespiegel liggen. Een must als je in Zuid Amerika bent!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

 • views.

Minpunten Salar de Uyuni

 • basic hotels.
Ultieme tip: Breng genoeg water en een Lipstick!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Paraguay kenner
Sponsors