Drie onwerkelijke fotospots in Zuid-Amerika

Drie onwerkelijke fotospots in Zuid-Amerika

door Elsemieke Land

Tijdens je rondreis door Zuid-Amerika schiet je je fotocamera ongetwijfeld vol met de variërende landschappen die je tijdens je reis passeert. Is het niet ter herinnering, dan wel om het thuisfront jaloers te maken of aan te steken met de reiskriebels. 

Je klikt een paar ansichtwaardige foto’s bij Peru haar verborgen Incastad Machu Picchu of fotografeert de gekleurde straatjes in de steden van Colombia. In Argentinië leg je het uitzicht op de gletsjers van Torres del Paine vast en in Brazilië maak je een spetterende foto van de indrukwekkende Iguaçu Falls. Missie ‘jaloerse blikken uitlokken’ geslaagd. 

ZELF NAAR Bolivia?

Bekijk alle 21 reizen naar Bolivia

Maar laten we eerlijk zijn. De meeste foto’s vind je ook kant-en-klaar op het internet. Wil jij je familie en vrienden verrassen met originele, grappige of zelfs een beetje schokkende foto’s? Je maakt ze op deze drie plekken in Zuid-Amerika!

1. Schommelen aan het eind van de wereld in Ecuador

Avontuurlijke reizigers halen hun hart op in Baños, wat wordt omgeven door groene bergen en borrelende vulkanen. Hier leef je je uit in de wildernis van Ecuador. Maak een stevige wandeling of mountainbiketocht door de groene bossen, zipline naar de mooiste watervallen of ga met een raftboot de woeste rivieren te lijf. 

Voor wie het liever wat rustiger aan doet of even van het uitzicht op vulkaan Tungurahua wil genieten, schommelt naar het zogenaamde ‘einde van de wereld’ bij Casa del Arbol.  Naast een boomhut vind je hier een schommel die aan een van de dunne takken van de boom bungelt. Hou je stevig vast, want enkel een veiligheidstouwtje om je middel houdt je op je plek wanneer je over de rand van de kloof de leegte in zwiert. Maar dat mag de pret niet drukken: spectaculaire foto's en uitzichten gegarandeerd!

2. Optisch bedrog in Bolivia

Men neme een hagelwitte, onafgebroken zoutvlakte zover je kunt kijken, een potje gezellige reisbuddy’s en wat willekeurige reisattributen. Het zijn dé ingrediënten voor een hilarische foto op Salar de Uyuni in Bolivia. De grootste zoutvlakte ter wereld biedt je de kans om eindeloos met perspectief te spelen. Op die manier creëer je optisch bedrog.  

Ben je in het droge seizoen bij Salar de Uyuni? Zet dan een speelgoeddraakje vlak voor de lens en loop zelf een paar meter verder om na te bootsen dat je wordt achtervolgd of aangevallen door de draak. Of ga zelf vlak voor de camera staan en stuur je reismaatjes de vlakte op om op je handen of onder je voeten te gaan staan. Maak het zo gek als je wil met allerlei voorwerpen die je bij je hebt. Denk aan een lepel, een pan, een wijnfles, een alpacaknuffel of een bus Pringles. 

Bezoek je de zoutvlakte in het regenseizoen, dan zorgt een dun laagje water voor een spiegeleffect. Dit levert ook bijzondere foto’s op, omdat door de weerspiegeling moeilijk te zien is waar de vlakte over gaat in de lucht. 

3. Cliffhanger in Brazilië

‘Als je maar geen enge dingen doet’, hoor je je moeder, oma of andere geliefde nog zeggen voordat je aan je rondreis door Brazilië begon. Maar dan bungel je ineens aan een rots, honderden meters boven de afgrond…

Maar schijn bedriegt! De Pedra do Telégrafo ligt dan wel op de 354 meter hoge heuvel Guaratiba, maar de scherpe, uitstekende rots hangt maar een meter boven een plateau. Zoek de juiste hoek en snij de foto achteraf eventueel bij voor een huiveringwekkende foto voor het thuisfront. Jij weet wel beter! 

Om de rots te bereiken begin je vroeg in de ochtend aan de twee uur durende wandeling vanaf Grumari Beach. Houd er wel rekening mee dat je voor zo’n spectaculaire foto even moet wachten op je voorgangers. Voordeel: er is altijd wel iemand om de foto voor je te maken. En gelukkig is het uitzicht op de groene kustlijn en zandstranden van Rio de Janeiro ook geen straf.

Wil jij deze bijzondere fotospots opzoeken tijdens een rondreis door Zuid-Amerika? Bekijk hier alle rondreizen naar Ecuador, Bolivia en Brazilië

Reizen Bolivia

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors