Klimaat Bolivia

Klimaat Bolivia

Wat voor klimaat kun je verwachten in Bolivia?

Bolivia ligt op het zuidelijke halfrond. Tijdens onze zomermaanden is het in Bolivia winter en andersom. Bolivia kent verschillende klimaatzones. Het klimaat en weer in Bolivia zijn afhankelijk van de hoogte en niet zozeer van hun afstand tot de evenaar.

Het Amazonegebied in het noorden kent een tropisch klimaat, waar het veel regent en warm is. De meeste neerslag valt in noordoosten van Bolivia.

In de rest van het land heerst tot een hoogte van 800 meter een tropisch klimaat. Verder geldt hoe hoger je komt, des te kouder het wordt. In de hooglanden van de Altiplano, met hoogtes van boven de 4.000 meter, sneeuw het vaak en kan het 's nachts erg koud zijn.

Welke seizoenen zijn er in Bolivia?

Tijdens de Boliviaanse zomer is het regenseizoen. Dit duurt van november tot maart. Het droge seizoen valt in de Boliviaanse winter, van mei tot oktober.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Bolivia?

Tijdens het regenseizoen valt er veel regen in weinig tijd. De kans op overstromingen is aanwezig. Onverharde wegen, vooral in de uithoeken van het land (bijvoorbeeld het Amazonegebied), spoelen weg, waardoor je soms een tijdje vast kan komen te zitten.

Ook aardbevingen komen voor. Zorg dat je weet wat je moet doen in het geval van een beving, zodat je geen onnodig risico loopt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors