Ollantaytambo

Ollantaytambo

door Willeke van Doorn

Zet een stap terug in de tijd tijdens je rondreis door Peru en wandel langs de ruïnes van Ollantaytambo in de Sacred Valley. De wegen en muren van deze voormalige Inca stad zijn nog zo goed intact dat het niet moeilijk is om je voor te stellen hoe Ollantaytambo er eeuwen geleden uitgezien moet hebben.

Ollantaytambo is een dorpje in de Sacred Valley in Peru dat vooral bekend staat om haar enorme ruïnes van een voormalige Inca stad. Hier behaalden de Inca's onder leiding van Manco Inca hun grootste overwinning op de Spaanse veroveraars, maar leden ze ook een van hun grootste verliezen. Desondanks staan de stenen muren van de voormalige Inca stad nog trots overeind.

Ollantaytambo ruïnes

Ollantaytambo ligt in de Sacred Valley tussen de stad Cusco en de beroemde verloren stad Machu Picchu. Enkele honderden jaren geleden lag hier een invloedrijke Inca stad. Ollantaytambo viel onder het machtsgebied van de Inca leider Pachacuti.

In de zestiende eeuw veroverde Spanje Peru op de Inca's en kwam er een einde aan het machtige Incarijk. Dit gebeurde echter niet zonder enige tegenstand. Inca verzetsstrijder Manco Inca gebruikte Ollantaytambo als zijn basis. In 1536 wonnen de Inca's hier een grote slag van de Spanjaarden. De overwinning was echter van korte duur. Niet veel later keerden de Spanjaarden terug naar Ollantaytambo met een veel groter leger en zo verdreven ze Manco Inca naar de jungle.

Sacred Valley

Ollantaytambo is één van de best bewaarde Inca steden van de Sacred Valley. De originele stadsindeling en muren van de oude stad zijn nog vrijwel helemaal intact. De voormalige Inca stad lag ingeklemd tussen hoge, steile terrassen waarvandaan de Inca's de Spaanse overheersers aanvielen.

De ruïnes van Ollantaytambo liggen aan de noordkant van de Sacred Valley, oftewel het heilige dal van de Inca's. Hier vind je verschillende oude stadsruïnes. De Inca trail doorkruist de Sacred Valley en leidt je naar de bekendste Inca stad van allemaal: Machu Picchu. Ollantaytambo is een mooi opwarmertje op weg naar dat wereldwonder tijdens je vakantie in Peru.

Like deze pagina

Reizen Ollantaytambo

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors