Ollantaytambo Ollantaytambo
8,8
8,5 Algemene ervaring
9,5 Schoonheid
9,0 Interessant
8,5 Authenticiteit
8,5 Bereikbaarheid

Ollantaytambo

door Willeke van Doorn

Zet een stap terug in de tijd tijdens je rondreis door Peru en wandel langs de ruïnes van Ollantaytambo in de Sacred Valley. De wegen en muren van deze voormalige Inca stad zijn nog zo goed intact dat het niet moeilijk is om je voor te stellen hoe Ollantaytambo er eeuwen geleden uitgezien moet hebben.

Ollantaytambo is een dorpje in de Sacred Valley in Peru dat vooral bekend staat om haar enorme ruïnes van een voormalige Inca stad. Hier behaalden de Inca's onder leiding van Manco Inca hun grootste overwinning op de Spaanse veroveraars, maar leden ze ook een van hun grootste verliezen. Desondanks staan de stenen muren van de voormalige Inca stad nog trots overeind.

ZELF NAAR Ollantaytambo?

Bekijk alle 35 reizen naar Ollantaytambo

Ollantaytambo ruïnes

Ollantaytambo ligt in de Sacred Valley tussen de stad Cusco en de beroemde verloren stad Machu Picchu. Enkele honderden jaren geleden lag hier een invloedrijke Inca stad. Ollantaytambo viel onder het machtsgebied van de Inca leider Pachacuti.

In de zestiende eeuw veroverde Spanje Peru op de Inca's en kwam er een einde aan het machtige Incarijk. Dit gebeurde echter niet zonder enige tegenstand. Inca verzetsstrijder Manco Inca gebruikte Ollantaytambo als zijn basis. In 1536 wonnen de Inca's hier een grote slag van de Spanjaarden. De overwinning was echter van korte duur. Niet veel later keerden de Spanjaarden terug naar Ollantaytambo met een veel groter leger en zo verdreven ze Manco Inca naar de jungle.

Sacred Valley

Ollantaytambo is één van de best bewaarde Inca steden van de Sacred Valley. De originele stadsindeling en muren van de oude stad zijn nog vrijwel helemaal intact. De voormalige Inca stad lag ingeklemd tussen hoge, steile terrassen waarvandaan de Inca's de Spaanse overheersers aanvielen.

De ruïnes van Ollantaytambo liggen aan de noordkant van de Sacred Valley, oftewel het heilige dal van de Inca's. Hier vind je verschillende oude stadsruïnes. De Inca trail doorkruist de Sacred Valley en leidt je naar de bekendste Inca stad van allemaal: Machu Picchu. Ollantaytambo is een mooi opwarmertje op weg naar dat wereldwonder tijdens je vakantie in Peru.

Reizen Ollantaytambo

Meer Ollantaytambo

Reviews Ollantaytambo

Kleur kleur kleur (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Marjon Pijl op 19 november 2017

Wat een verrassende kleurenpracht hoog in de bergen! Bijna alle inwoners dragen kleurrijke kleding die schitterend afsteekt tegen de blauwe hemel en de donkere bergen met de Inca-terrassen die het dorp omgeven. Het stadje heeft nog veel bewoonde oorspronkelijke huisjes waar de bewoners zwijgend en stilletjes in verdwijnen en weer uitkomen: magisch om te zien! Een wandeling langs het dorp is één groot wonder van architectonische en natuurlijke schoonheid.
Een dorp om stil van te worden.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Ollantaytambo

 • goede gidsen
 • veel restaurants
 • kleinschalig
 • goede hotels
 • oneindig veel te zien
 • cultuur én natuur

Minpunten Ollantaytambo

 • hogere prijzen
 • veel toerisme in het seizoen
Ultieme tip: Neem van hieruit de trein naar Machu Picchu.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Breathtaking (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Stefanie Douchy op 12 november 2017

De meesten zouden een foto verwachten van de ruïnes in Ollantaytambo. Maar wat deze plek zo mooi maakt is de combinatie van de incacultuur en de natuur. Ollantaytambo verbindt 3 rivieren en was daardoor een zeer strategische plaats, je hebt vanuit de ruïnes dan ook zicht op de verschillende rivieren en het dal rondom de ruïnes. Het was dan ook een mooie bijkomende verrassing om het prachtige fenomeen van op de foto te zien, een speling van kleuren en licht.

8,0
7 Algemene ervaring
9 Schoonheid
8 Interessant
7 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Ollantaytambo

 • makkelijk bereikbaar
 • aanvaardbare prijzen

Minpunten Ollantaytambo

 • veel toeristen
Ultieme tip: Doe de moeite om naar boven te klimmen op de ruïnes, daar vind je de plekjes waar je de toeristen even kan negeren.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors