Santa Catalina klooster Santa Catalina klooster

Santa Catalina klooster

door Willeke van Doorn

Achter de hoge, dikke muren van het Santa Catalina klooster gaat een hele stad schuil die eeuwenlang bewoond werd door honderden nonnen. Vandaag de dag wonen nog maar een handjevol vrouwen in het klooster en is Santa Catalina vooral een toeristische bezienswaardigheid in Arequipa.

María de Guzmán, een rijke weduwe zonder kinderen, stichtte het Santa Catalina klooster in 1579 en was de eerste bewoonster. In de eeuwen daarna volgden honderden vrouwen haar voorbeeld. Pas in 1970 opende het klooster haar deuren voor het publiek.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

Tour Santa Catalina klooster

Met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter kun je het Santa Catalina klooster gerust een stad op zich noemen, gelegen in het centrum van Arequipa. Het is een van de belangrijkste religieuze plekken die je bezoekt tijdens een rondreis door Peru. Om meer te weten te komen over haar geschiedenis, volg je een van de gidsen tijdens een tour door het Santa Catalina klooster.

De rondleidingen door de mini-stad duren ongeveer een uur en nemen je onder andere mee naar de voormalige woonverblijven van de nonnen, de wasruimte, de gemeenschappelijke keuken en een pleintje waar de vrouwen samenkwamen om hun handgemaakte goederen uit te wisselen.

Het Santa Catalina klooster is zes dagen per week geopend en ook zonder rondleiding te bezoeken. Verdwaal in het doolhof aan smalle straatjes en binnenpleintjes. De vrolijke rode, blauwe en witte muren zijn typerend voor de architectuur van de stad Arequipa.

Arequipa

De kleurrijke muren van het Santa Catalina klooster bestaan uit vulkanisch gesteente, net zoals veel andere gebouwen in Arequipa. Drie gigantische vulkanen, ieder ten minste 5000 meter hoog, steken boven de tweede stad van Peru uit.

Het Santa Catalina klooster is één van de populairste highlights van Arequipa. De bezienswaardigheid ligt niet ver verwijderd van het Plaza de Armas. Dit centrale plein vormt het hart van Arequipa en huisvest de belangrijkste kathedraal van de stad.

Het historische centrum van Arequipa, die ook wel de Witte Stad wordt genoemd, veroverde een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarmee een onmisbare stop tijdens een vakantie in Peru.

Reizen Peru

Foto's & video's Santa Catalina klooster

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors