Aguas Calientes Aguas Calientes

Aguas Calientes

door Willeke van Doorn

Als je Machu Picchu bezoekt tijdens je vakantie in Peru, dan kun je niet om Aguas Calientes heen. Het dorp geniet een fantastische locatie op steenworpafstand van de Inca stad. Aguas Calientas is de laatste stop aan het treinspoor vanaf Cusco en ligt aan de route van de Inca trail.

Wereldwonder Machu Picchu staat op de bucketlist van vrijwel elke reiziger en is een must-see tijdens een rondreis door Peru. Op weg naar de verloren Inca stad passeer je het dorpje Aguas Calientes, dat ook wel bekend staat onder de naam Machu Picchu Pueblo. Dankzij haar ligging op slechts enkele kilometers van Machu Picchu groeide het dorp uit tot een toeristische hotspot.

ZELF NAAR Aguas Calientes?

Bekijk alle 56 reizen naar Aguas Calientes

Trein van Cusco naar Aguas Calientes

Machu Picchu ligt diep in de binnenlanden van Peru op een 2400 meter hoge bergtop. Een reis naar Peru's bekendste bezienswaardigheid begint vrijwel altijd in de stad Cusco. Vanuit hier loop je in drie tot vier dagen de 45 kilometer lange Inca trail naar Machu Picchu.

Het is ook mogelijk om met de trein naar Machu Picchu te reizen. In Cusco, de voormalige hoofdstad van de Inca's, stap je op de trein richting Aguas Calientes. Dit dorp, gelegen tussen steile rotswanden in een diep dal, is de laatste stop voor Machu Picchu.

Machu Picchu

Aguas Calientes kent zelf weinig toeristische trekpleisters en is voor de meeste reizigers bovenal een tussenstop op weg naar Machu Picchu. Vanaf het treinstation in het dorp brengt een bus je de laatste meters omhoog naar Machu Picchu.

Eenmaal aangekomen in de oude Inca stad wacht je een wereldwonder dat haar gelijke niet kent. Het is haast niet voor te stellen dat deze stad al die jaren geleden door mensenhanden is aangelegd. Naar schatting bouwden de Inca's Machu Picchu rond 1440. Een eeuw later bracht de Spaanse verovering het Incarijk in Peru ten val.

Door haar afgelegen ligging in het binnenland van Peru werd Machu Picchu nooit ontdekt door de Spanjaarden. Pas veel later, in 1911, herontdekte Hiram Bingham de verborgen stad. Als een van de weinige Inca steden was Machu Picchu nog intact.

Na je bezoek aan Machu Picchu keer je weer terug naar Aguas Calientes. Voordat je het dorp verlaat om je rondreis door Peru te vervolgen, kun je nog een tussenstop maken bij de heetwaterbronnen van het dorp. Hier ontspan je na je lange wandeling over de Inca trail naar Machu Picchu.

Reizen Aguas Calientes

Meer Aguas Calientes

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors