Pisac ruïnes Pisac ruïnes

Pisac ruïnes

door Willeke van Doorn

Voor je liggen de ruïnes van wat ooit een stad, militaire basis en een religieus en astronomisch centrum was in de tijd van de Inca's. Agrarische terrassen strekken zich uit over de omringende heuvels. Daarachter kijk je uit over het Andesgebergte, de Sacred Valley en het dorp Pisac.

De Pisac ruïnes liggen op een platform tussen het Andesgebergte, ver boven het gelijknamige dorp in de Sacred Valley. De ruïnes staan ook wel bekend onder de naam Inca Písac en zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp dat op slechts enkele tientallen kilometers van de stad Cusco en Machu Picchu ligt.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

Hike naar de Pisac ruïnes

Je begint je hike naar de Pisac ruïnes tijdens je vakantie in Peru in het gelijknamige dorp. Vanuit hier wacht je een flinke klim naar de ruïnes. Een steile vier kilometer lange hike brengt je vanaf de kerk in Pisac naar de heuveltop. Er rijden ook taxi's omhoog naar de Pisac ruïnes.

De mooiste manier om naar de ruïnes te klimmen is echter te voet. Via steile slingerende paden baan je je een weg omhoog langs de agrarische terrasen die de heuvels sieren. Nog tot op de dag van vandaag worden de landbouwterrassen gebruikt.

Temple of the Sun

Eenmaal aangekomen op de heuveltop wacht je een van de mooiste ruïnecomplexen die je bezoekt tijdens een rondreis door Peru. Niemand weet precies wat de functie van de Pisac ruïnes was, maar waarschijnlijk diende het complex verschillende taken. Zo was het onder meer een agrarisch centrum, een stad en een militaire basis.

Daarnaast vind je bij de Pisac ruïnes de Temple of the Sun, een van de highlights van het complex. De tempel diende als een astrologisch centrum voor de Inca's. Met de Intihuatana, een soort zonnewijzer, konden de Inca's de stand van de zon aflezen en die informatie weer gebruiken voor de landbouw.

Naast de indrukwekkende stadsruïnes en de ingenieuze landbouwterrassen bieden de Pisac ruïnes je ook een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Vanaf hier kijk je uit over de Urubamba rivier die door de Sacred Valley kronkelt, het dorpje Pisac en de bergen van de Andes die de vallei omringen.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors