Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Wat is de beste reistijd in het algemeen?

Reizen door Peru kan het hele jaar door. Maar de beste reistijd om Peru te bezoeken is in de maanden mei tot en met oktober. In deze maanden is het klimaat in de meeste gebieden op z'n best. Tijdens onze zomermaanden juni tot en met augustus is de temperatuur optimaal. De Peruanen zelf hebben dan ook vakantie, waardoor het overal wel drukker wordt.

Wat is de beste reistijd voor de kustgebieden?

De kustgebieden van Peru kun je het gehele jaar door bezoeken. Het regent hier zelden. In onze wintermaanden, van december tot en met maart, trekt de mist weg van de kust en breekt de zon door. In deze maanden hebben Peruanen zelf vakantie. Hierdoor zijn de stranden drukker dan normaal.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 87 reizen naar Peru

Wat is de beste reistijd voor het Amazonegebied?

Het Amazonegebied van Peru bezoek je het beste van mei tot en met september. Dit is de droogste periode van het Amazonegebied. In de maanden januari tot en met april valt de meeste regen, waardoor de kans om dieren te zien veel kleiner is. Ook zijn er dan meer muggen.

Wat is de beste reistijd voor de Andes?

De Andes in Peru te bezoeken kan het beste van mei tot en met september. Dit is de droge periode van de Andes. De lucht is vaak helder en de mooie vergezichten zijn goed te zien.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors