Klimaat Peru

Klimaat Peru

Wat voor klimaat kun je verwachten?

Peru kent over het algemeen een subtropisch klimaat. Hoewel het land niet heel groot is, kan het weer in Peru per gebied erg verschillen.

Andes

In de Andes en de Altiplano, de hoogvlakte van Peru, is tijdens onze wintermaanden het droge seizoen. Van juni tot en met september valt de minste regen en is de temperatuur het zachtst.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

Amazone

In het Amazonegebied van Peru is het altijd heet en vochtig. Er vallen het hele jaar door tropische buien. Tijdens het regenseizoen, december tot april, valt de meeste neerslag. Soms regent het zo hard dat wegen wegspoelen en delen van het gebied onbereikbaar zijn.

Kustgebieden

De kustgebieden zijn een groot deel van het jaar mistig. Het hele jaar door valt hier weinig neerslag, maar de sluierbewolking houdt veel zonlicht tegen. In de maanden december tot en met maart, wanneer het zomer is in Peru, trekt de mist weg.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden?

Peru bevindt zich in een vulkanische zone. Vulkaanuitbarstingen vormen geen gevaar, maar er zijn wel vaak lichte aardbevingen te voelen. De laatste grote aardbeving was in 2007. Toen zijn steden als Pisco, Ica en Chincha met de grond gelijk gemaakt.

Mocht je een aardbeving meemaken, blijf of ga naar binnen. Blijf uit de buurt van ramen, spiegels en buitenmuren en schuil onder een stevige tafel of onder een stevige deurpost.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors