Valle Sagrado de los Incas Valle Sagrado de los Incas
8,6
9,0 Algemene ervaring
8,0 Schoonheid
9,0 Interessant
8,0 Authenticiteit
9,0 Bereikbaarheid

Valle Sagrado de los Incas

door Willeke van Doorn

Tussen de pieken van het Andesgebergte in Peru ligt de Valle Sagrado de los Incas. Diep tussen de bergen maak je in de Sacred Valley een tour langs de best bewaarde ruïnes uit de tijd van de Inca's: Pisac, Ollantaytambo en Chinchero.

De Valle Sagrado de Los Incas staat ook wel bekend als de Sacred Valley of het heilige dal van de Inca's en is een hoogtepunt tijdens je vakantie in Peru. Dwars door de vallei volg je de Inca trail die je meeneemt langs alle sporen die de Inca's in het Andesgebergte in Peru achterlieten. Van de indrukwekkende stadsruïnes van Pisac en Ollantaytambo tot de duizenden zoutpannen van Chinchero.

ZELF NAAR Valle Sagrado de los Incas?

Bekijk alle 54 reizen naar Valle Sagrado de los Incas

Pisac en Ollantaytambo: highlights van Valle Sagrado de los Incas

De ruïnes van Pisac en Ollantaytambo vormen twee van de populairste highlights van de Valle Sagrado de los Incas. De Pisac ruïnes kijken vanuit een platform boven de vallei uit over het gelijknamige dorp en de Urubamba rivier die door de Sacred Valley slingert. De agrarische terrassen en de Temple of the Sun zijn Pisac's belangrijkste bezienswaardigheden.

Iets verderop ligt het dorp Ollantaytambo. Net als in Pisac zijn de Inca ruïnes de bekendste bezienswaardigheid van het dorp in de Valle Sagrado de los Incas. De ruïnes van Ollantaytambo zijn één van de best bewaarde uit de regio. Dit is tevens de plek waar de Inca's in de zestiende eeuw hun grootste overwinning op de Spaanse overheersers behaalden.

Chinchero

Vervolg je tour door de Valle Sagrado de los Incas tijdens je rondreis door Peru naar het dorp Chinchero. Opnieuw tref je hier ruïnes aan die stammen uit de tijd van de Inca's. Chinchero ligt op 3800 meter hoogte en biedt daardoor een van de beste vergezichten over het omringende berglandschap.

Naast de Inca ruïnes bezoek je in Chinchero ook een levendige markt die elke dinsdag, donderdag en zonderdag neerstrijkt in het dorp. Neem daarnaast een kijkje bij de Iglesia de Colonial de Chinchero. De kerk van Chinchero dateert uit de koloniale tijd, maar staat op bouwstenen van de Inca's.

Salinas

De vele ruïnes die verspreid liggen door de Sacred Valley zijn de bekendste overblijfselen van de Inca's, maar ook op het gebied van natuur hebben de voormalige inwoners van Peru hun sporen achtergelaten. De zoutpannen van Salinas zijn het beste voorbeeld.

Ingeklemd tussen de bergen van de Andes sieren zoutpannen de Valle Sagrado de los Incas. Trapsgewijs vallen de pannen naar beneden. Het zoute water van een hogergelegen heetwaterbron stroomt in de zoutpannen. Al sinds de tijd van de Inca's wordt hier zout gewonnen en dat gebeurt nu nog steeds.

Reizen Valle Sagrado de los Incas

Meer Valle Sagrado de los Incas

Reviews Valle Sagrado de los Incas

Prachtige, rustige tracking (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Wies Kerkhof op 19 november 2017

Een mooi en rustiger alternatief voor de Incatrail is de Lares tracking. Het is een relatief minder zware tracking waar je sommige stukken incatrail volgt. Je loopt tussen hoge bergen, langs heldere meertjes en leuke, authentieke dorpjes! Gebaden paden volg je niet en overal waar je komt is het heerlijk rustig!

Het fijne is dat je na een zware wandeling opgehaald wordt en naar een van de heerlijk, luxe lodges wordt gebracht van Mountain Lodges of Peru! Daar kun je lekker bijkomen om de volgende dag weer met frisse moed verder te lopen.

Pluspunten Valle Sagrado de los Incas

 • Buiten de gebaande paden
 • Prachtige natuur
 • Heerlijke kleinschalige lodges

Minpunten Valle Sagrado de los Incas

 • Vrij prijzig
Ultieme tip: Gun jezelf de tijd om aan de hoogte te wennen. Een paar dagen Cusco en het daar rustig aan doen geeft je genoeg energie om de wandelingen tijdens de Tracking goed aan te kunnen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

The Sacred Valley Experience (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marijn Beuling op 13 juni 2017

In hartje Peru ligt midden tussen de bergen (Apu's) de Heilige Vallei van de Inca's. Als de wereld een lichaam was, dan was dit de baarmoeder, de 2e chakra van waaruit de aarde leven geeft. En daar middenin ligt Cusco (Qosqo). Wij bezochten met een paco (sjamaan) de heilige plaatsen van de Inca's en leerden daar de betekenis ervaren van hun tempels en gebruiken. Zo'n 800 jaar geleden hadden de Inca's een beschaving in de hele Andes en verenigden ze talloze volken op basis van eenheid in verscheidenheid. Iedereen kreeg een stukje grond om gewassen op te verbouwen en samen hadden ze 'laboratoria' om hun landbouw te verfijnen. Nog steeds heeft het gebied de grootste variëteit aan granen als quinoa, tarwe, aardappels en mais in allerlei kleuren. Super lekker eten! Peru is magisch realistisch. Alles heeft betekenis. Het is volstrekt normaal om met de natuur contact te maken en te spreken, net als met de aarde (pacha mama) en de zon (inti taita), wind en water. Stenen van wel 20.000 tot 30.000 kilo 'wandelden' in de tijd van de Inca's naar de tempels in aanbouw toe. Het wiel kende men niet, maar wel technieken om met energie en zwaartekracht om te gaan. Met de bloedige kruistocht van de Spanjaarden ging die kennis bijna verloren. Alle heilige plaatsen werden verwoest en de Inca's gedood of gedwongen katholiek te worden. Toch zijn er natives de bergen in gevlucht en is de cultuur bewaard gebleven. Met de terugkeer van de Inca's verwacht men dat deze kennis terugkomt. Een schitterend natuurgebied vol magie, waarin je heel goed kan aarden, genieten van lekker eten, kleurrijk handwerk en overal muziek, dans en levende geschiedenis.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Schoonheid
9 Interessant
8 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Valle Sagrado de los Incas

 • Authentiek
 • Water en bergen
 • tempels en levende cultuur

Minpunten Valle Sagrado de los Incas

 • niet overal warm water
 • veel straatverkoop in de stad
 • men spreekt alleen Spaans
Ultieme tip: In Urubamba zit een prachtig hotelletje, La Florida met een binnentuin met kolibri, kampvuur en coca thee. Heerlijk ontbijt met vers fruit, mooie kamers en warme douche en bad!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors