Puno Puno
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Puno

door Willeke van Doorn

In Puno stap je op een boot voor een onvergetelijke tocht over het Titicacameer, overnacht je in de Yavari midden op het hoogstgelegen meer op aarde en struin je langs de eeuwenoude bezienswaardigheden op en nabij het Plaza de Armas.

Met haar moderne, maar eentonige huizenblokken en met auto's en motoren gevulde straten is Puno niet de mooiste stad van Peru. Toch is Puno een must-see tijdens je rondreis door Peru. Dat heeft alles te maken met haar ligging. De stad grenst aan het glinsterende blauwe water van het Titicacameer en dient als uitvalsbasis voor boottochten over 's werelds hoogstgelegen meer.

ZELF NAAR Puno?

Bekijk alle 52 reizen naar Puno

Puno: de bezienswaardigheden

Neem voordat je op een boot stapt richting de eilanden in het Titicacameer eerst eens de tijd om de stad te verkennen. Je zult ontdekken dat achter het wat grauwe uiterlijk van Puno heel wat charmante bezienswaardigheden verborgen liggen.

Het Plaza de Armas met daaraan grenzend de Cathedral de Puno is waarschijnlijk het mooiste deel van de stad. De kathedraal stamt uit de achttiende eeuw. Een straat verder vind je Casa del Corregidor. Dit zeventiende-eeuwse gebouw is een van de oudste woonhuizen van Puno en huisvest vandaag de dag een klein winkeltje en een café.

Yavari

Puno telt daarnaast verschillende musea waaronder het kunst- en archeologiemuseum Carlos Dreyer, het Coco Museum en het Museo Naval. Maar de bijzonderste bezienswaaardigheid van Puno is toch echt Yavari.

Het schip Yavari werd gebouwd in Birmingham in Groot-Brittannië en aan het einde van de negentiende eeuw via Chili naar Peru verscheept. Die reis duurde maar liefst zes jaar. Vandaag de dag is de Yavari omgetoverd tot een museum en bed & breakfast. Hier overnacht je midden op het Titicacameer.

Titicacameer

Het Titicacameer is een letterlijk hoogtepunt van je vakantie in Peru. Het meer ligt op 3820 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogstgelegen meer ter wereld. Door die hoogte schijnt de zon heel fel op je huid, maar is het water wel ijskoud. De temperatuur op deze hoogte daalt 's nachts flink waardoor het water van het Titicacameer nooit echt de kans krijgt om op te warmen.

Neem een duik in het frisse water of maak een boottocht over het Titicacameer. Je vaart over het met besneeuwde bergtoppen omringde meer naar de drijvende dorpjes en eilanden in het midden van het water. Het is ook mogelijk om vanuit Puno, dat aan de westkant van het Titicacameer ligt, naar Copacabana in Bolivia te varen. Zo bezoek je twee landen in één dag tijd!

Reizen Puno

Meer Puno

Reviews Puno

Fantastisch Peru (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marianne Doorn op 09 mei 2017

Puno/Titikaka meer is onbeschrijflijk mooi. Erg indrukwekkend zijn de Uros eilanden, deze zijn gemaakt van riet. De mensen maken zelf hun eiland waar ze met de familie op wonen. Ook maken ze hun eigen boten van riet. De vrouwen zijn er de baas. Ook zijn er verschillende gemeenschappelijke eilanden net daarop bijvoorbeeld een kerk, school etc. Tot aan de middelbare school gaan de kinderen op het eiland, vanaf de middelbare gaan ze in Puno naar school. Echte aanrader om daar langs te gaan.

Ultieme tip: Verblijf in het Libertador hotel , dat is de mooiste ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors